Dark moments

Emma, om du vill kan vi skapa en kategori vars innehåll ska vara negativt. Känner själv att en sådan vore på sin plats ibland. Dock inte idag eftersom jag är på ett strålande humör trots att jag står och kränger korv och ska göra så till klockan tio.

Mina böcker

Igår ordnade jag mina böcker i färg istället för i bokstavsordning efter författare vilket är det system som jag har haft i många år. Jag ska lägga upp en bild sen.


PS. Boken jag läser nu heter Lady Chatterleyes älskare DS

- Nej jag är inte bitter!

Hittar ingen lämplig kategori för detta inlägg. Borde finnas ngt för "mörka tankar" eller "prutt-dagar",men eftersom jag hoppas och räknar med att de inte dyker upp på länge, så gör jag ingen sådan mapp utan slänger in det under familjeliv. Fast då blir det nästan ironiskt istället.

Önskelista:

2:a i ngn bra närförort, helst i Bromma
en helt ny garderob inför hösten
macbook
snygg man som man kan blåsa upp (helst i uniform) och nyttja för invärtesbruk och sedan sticka hål på och lägga under sängen
grälfria dagar
nya möbler

Tyvärr har jag inte ngt i listan och börjar allt mer inse att jag inte kommer få heller,
i alla fall inte de närmsta tio åren. Ska läsa biblen i hopp om hjälp.

Godnatt

Tantsaker

Emma - Jag är sugen på något!
Ewe - Men ta något då!
Emma  - Men du har bara tantsaker i kylen
Ewe - Tantsaker?
Emma - Ja, typ ost och sånt

/Evelina

Men visst finns det fördelar med vintern.


Slaskigt värre.

...jag skulle vilja ta tillbaka det jag sa innan om det mysiga vädret. Jag har gått och romantiserat det hela dagen men sen när jag väl skulle cykla hem visade det sig att det haglade och var flera centimeter slask på marken. Jag förstod plötsligt varför alla hade tittat konstigt på mig  när jag leende pratat om vädret.
I alla fall började jag cykla ner mot stan för att dricka lite vin, kom då fram till att det var motvind ner, förresten motvind är ett för milt ord, storm är mer passande. Samtidigt träffade haglet mig i ansiktet som små vassa nålar. Jag gav efter ett minimal argumentation med mig själv upp och vände hemmåt , för en gång skull var medvind åt det hållet.
På vägen bestämde jag mig för att handla, jag ville dricka te och äta goda mackor samtidigt som vinden skulle tjuta utanför fönstret. Sagt och gjort, jag gjorde mina inköp och påbörjade sedan på vingliga hjul den lilla biten som jag hade, underlaget var sanneligen mkt halt. Ungefär 500 meter hemifrån brister pappershandtaget på min påse, det har blivit för blött, allt trillar i marken, jag svär, min mössa som är för stor trillar ner över ögonen och snoret rinner eftersom det är så kallt. Uppenbarligen finns det inget bra sätt att packa en söndrig papperspåse på cykeln så jag får  gå jämte cyklen (=lite blötare) samtidigt som jag håller i påsen. Detta medför att jag inte har ngn hand ledig för att hålla mössan uppe utan jag får gå som småkillarna gjorde i lågstadiet, ni vet när man böjer nacken så långt bak man kan bara för att se vart man ska gå samtidigt som man slickar i sig snoret som rinner från näsan.  Ingen bra dag idag.


Nu har jag till slut kommit hem, ätit min macka och känner mig lite bättre till mods, ska titta på Morden i Midsumer och dricka te (fairtrade).

Excel och jag...

...kommer inte överens, så enkelt är det. Sitter i ett hörn av datasalen och tjurar, är arg på alla och tittar snett på varenda en. Endast för att jag inte förstår vissa funktioner som jag uppenbarligen måste förstå för att kunna skicka in en uppgift som måste vara klar idag. ARGH!

PS. Lite gladare blir jag av att det har snöat hela dagen DS
PS2 Iofs bli jag lite surare av att jag inte kommer kunna gå ut i snöandet eftersom jag måse sitta på biblioteket tills det stänger DS2

Morgonstund har....?

Sitter framför datorn, kan kanppt få upp ögonen och ser därför inte skärmen speciellt bra.
Anledningen till att jag ens är uppe är att jag måste till skolan, måste, måste, måste....

Det blir ingen bra dag idag, det känner jag på mig.

Linda ska vi äta lunch?

Hemma&fri

Hej alla underbara läsare =)

kom precis hem, har hängt lite hos Evelina I korvkiosken och käkat lite pommes.. aldrig fel.
Förövrigt har man ju inte gjort några underverk.. men det kanske kommer fram åt kvällningen you never know you know...........

Försöker komma på en dans åt mina barn(alltså jag har inga egna utan en dansgrupp) i Street, jag har nog dans torka om man nu kan ha det.

Förövrigt så var jag jäkligt skitnödig när jag kom hem och skulle gå på toa (jag har blivit mammbo på senare dag,flyttat från lägenhet och pojkvänn och så) ja ja hur som haver så skulle jag gå på toa då får jag reda på av mina syskon att jag inte får gå och bajsa på den toaletten jag var på väg till för det var en"kiss toa" ska man bajsa får man tydligen göra det på "bajs toan" herregud sådana regler fanms inte när jag bodde hemma.. ja ja alltid lär man sig något nytt.

Godnatt //Linda

Utarbetad vid 22 års ålder?

Nej så farligt är det nog inte men med denna karl-förkyldningen jag åkt på så känns det nästan så, det hjälper ju inte att man jobbar dygnet runt heller.

Ja ja man ska inte klaga när man tycker att livet är som värst så händer det lite roliga saker,
Som för ett par daga sedan så var jag på jobbet(jobbar som bilförsäljare) så var det en kille på verkstaden som fick en bildörr i huvuden och svimmade av ...det var roligt men inte nog med det.. när Ingemar (som hjälpte killen upp på en stol) skulle ge mig bil nykeln för att köra honom till akuten råkade han välta hyllan(som nyklen låg på) så att han fick den i huvudet och fick ett stort jack i pannan.
Det var bara att lassa in båda 2 i bilen och köra till akuten, väl framme så frågade dom i taltelefonen vad som hänt vänligen meddelade jag att vi har 2 personen med hål i huvudet.. alltid trevligt med lite avbrott i vardagen.

Kramar Linda

Hur man bäst undviker att plugga.

Lite tips för att undvika studier.
-handla på internert, tradera föredras då man kan göra riktiga kap utan att bli ruinerad (för att ytterligare stärka mit påstående refereras till inläggen om den superdyra stolen)
-diska, man kan inte plugga ordentliget om det finns disk, alltså disk före plugg
-städa, samma argument som ovan
-skriv att göra listor angående pluggandet, använd din finaste handstil och gärna med illustrationer för att du verkligen ska förstå hur du ska plugga och i vilken ordning du ska göra det.
-lunch?! börjar bli hungrig, alla vet att det inte blir någon bra inlärning på tom mage, därför är matlagning här att föredra.
-vänner-avsnitt, eller annan valfri serie, du måste unna dig saker för att hitta motivationen att plugga. Lägg undan tankarna på studier och titta på 1 alt. 2 avsnitt av din favoritserie.
-kaffe?! börjar känna sig sömning, bäst att koka lite kaffe för att få upp studietakten igen.
-dåligt med motivation? Unna dig ett avsnitt till (eller två).
-Klockan redan fem? Eftersom du har bestämt att du bara ska plugga till fem (för att hålla stressen på en hanterbar nivå)behöver du nu inte plugga längre utan kan med gott samvete lägga undan böckerna till förmån för teven, internet eller valfri skönlitterär bok.

Trevlig dag!


Morgonstund har guld i mun!

Min pojkvän är inte hemma så ofta, när han väl är det blir jag besatt av att vara så effektiv som möjligt. Därför ser våra morgonar ut såhär:

7:30 - Jag vaknar, tittar på R som fortfarande sover, stirrar i taket en stund, tittar på R, han sover fortfarande. Börjar telepatera till R att han ska vakna. Fortsätter med detta i ungefär tio minuter, tittar på R, sover än. Bestämmer att jag borde gå på toa, kliver över Robin så ovigt jag bara kan för att på så sätt rucka honom ur sömnen, gärna ett välinriktat knä mot skrevet. Lyckas komma över R utan att han vaknar. Går på toa. Kommer ut, stirrar på R, han vaknar inte. Petar på R, han vänder på sig. Börjar tjura, sätter mig i soffan med armarna i kors och underläppen en meter ut. Innehar denna position i ungefär tio minuter samtidigt som jag telepaterar till R att jag nu är arg. R visar inga livstecken. Säger högt:  JAG ÄR ARG! R munlar. jag vet och vänder på sig igen, utan att öppna ögonen. Jag bestämmer mig för att vara dramatisk och rymma, vara borta så länge att han hinner vakna och bli orolig för vart jag är. Tar på mig kläder och går ut. Visar sig att det är svinkallt. Går in igen. Sätter mig framför datorn och blir där tills R vaknar tre timmar senare.

Morgonstund har guld i mun=).

sprit&kebab

Igår var jag ute på krogen för första gången sen jag fick barn. Eftersom jag hade slitit med mjölkpumpen, handtvättat kläder som jag valt med omsorg, kokat nappflask-nappar och fixat hela dagen för att få en helkväll- ja då vill man ju liksom inte misslyckas. Då jag visste att kvällen kunde ta slut när som helst, började jag göra allt i ett rasande tempo. Inom loppet av 45 minuter hade jag hällt i mig diverse alkoholhaltiga drycker, fylleringt halva telefonboken, lekt bartender och dansat en runda. Efter ett par timmar hittar jag mig själv i personalrummet på ett kebabhak ätandes en kebabrulle av finaste kvalitet. Varför jag sitter där och inte uppe i restaurangen har jag ingen aning om. Förmodligen åt jag jävligt grisigt. 

Skogen utan färg


Skogen med färg


Avspegling


Spårar ur...

Även jag börjar balla ur nu, men dock inte på stolar för dyra belopp=), nej  istället sitter jag och köper 'stryka på bilder', har ingen aning om vad jag ska ha dem till. Men de är billiga!


Robin E

Jag har missat IDOL hitintills, men nu är jag kär i Robin E, rockig och allt=)


Kaos i familjehuset

Igår ringde min mamma och berättade att min mellansyster hade flyttat hem igen, hastigt och lustigt. Hon(min syster) var nöjd och gick tydligen omkring och myste i pyjamas. Den enda som verkade mindre nöjd med omställningen var min minsta lillasyster som hade stängt in sig på sitt rum och tjurat hela dagen i ren protest. Hon hotar nu även med att flytta. Fortsättning följer...

Utkast: Ibland får ...

Ibland får jag ett "kreativt rus" i kroppen när jag får en idé som typ vilken bild jag ska ta eller vilken bok jag ska skriva. Då blir jag  akut-bajsnödig. Undra om det är vid samma rus som inbrottstjuvar bajsar i huset de gjort inbrott i?

Du glömde skorna!

Skit i kavajen, skorna är det viktigaste! Vilka alternativ har du? Höga klackar, gärna i stark färg för att 'bryta av' (välanvänd modeterm) mot den klassiska svart/grå outfiten.

Återigen stolen!

Ajdå, fortfarande etta? Jag vet inte om jag skulle lägga 6000 på en stol när jag gråter varje gång jag måste lägga 26:90 på ett paket bregott.

Working nine to five?

En annan rolig grej, när jag ändå sitter här, jag och Berrux (hon heter egentligen Jonna, förklaring till smeknamn kommer nästa vecka) pratade innan och jag beklagade mig över hur tråkigt det är att vara mamma-ledig. Inga jobbakompisar, inga fasta tider- ja ni förstår. Då kom Berit (som sagt, förklaring på smeknamnet kommer..) på att jag skulle kunna fixa ett låtsas jobb, och låtsas att jag måste gå upp kl 7 varje morgon. Så nu har jag letat upp en kavaj (i manchester, hittad i min sambos garderob), gjort ett litet kontor med häftapparat, gem, pennor, sax och lim och även införskaffat en skön skrivbordsstol. Så i morgon ringer klockan vid 7 och så beräknar jag att vara på jobbet strax efter 8. Kan tänkas att jag dyker upp 10 över om det är rusningstrafik. Take away latte får jag springa ner och köpa på pressbyrån.

Hasta la´vista!

KKK

En rolig sak. Min dotter (jag skriver så, ifall vi skulle få jättemånga läsare huxflux och någon skulle vara sugen på att kidnappa mitt barn) kunde inte få något namn på K för då skulle hennes inetsialer (stavas det så?) bli KKK som Ku kux klan. Eller vad heter dem? Hahaha iallafall. Fett kul! Hahahaha

Girighet på väg utför

Det är jag, K, som har lagt bud på stolen. Vet inte vad jag ska ta mig till. Leder fortfarande auktionen:( Jävligt snygg är den iofs. Dessutom var jag nere i barnbutiken och höll på att köpa en musikspelande babysitter som gungar sig själv för 2000 till min dotter. Som tur var fick jag upp ögonen för en klassisk variant för 300 istället. Tur som fan. Kunde gått illa..

Ursäkta, stol?

Men är det som lagt in ett bud på 6000 på en stol? Impulsivt? Hahaha

Bitter vid burken

Äntligen har bebis somnat och jag fastnar som vanligt mellan kanalerna. På trean är det Generation Fett. En pinnsmal bimbo åker runt och frågar feta människor i Usa vad de äter och ler nöjt när de påpekar hur smal hon själv är. Klick. Femman. Ann Söderlund försöker filmkyssa en rodnande Gustaf Skarsgård. Reklam. Klick. Fyran och trean reklam. Klick, klick. Tvåan massor med halv nakna brudar (JO jag är på tvåan) men fula feta gubbar som motspelare. Meningslöst. Ettan, kassa svenska skådisar med hörselskydd. Är det en dokumentär om älgjakt månne? Bebis skrik. TV kvällen är över. Behöver jag säga att en Japansk rulle om sniglar hade varit mer meningsfull? Utan text.


Connys kött och video?

Kom ni ihåg när man skulle komma på så udda kombinationer som möjligt när man svarade i telefon. Jag kom att tänka på detta idag när jag satt och läste beskrivningar av nya företag i tidningen och hittade denna:

'Bolaget ska bedriva import, handel och tillverkning av livsmedel och alkoholhaltiga drycker samt handel och förvaltning av värdepapper och fastigheter'

Vilken kombo!?

Snart är tiden ute...

Har exakt 23 minuter på mig att skriva något bra innan bibliotekspersonalen kommer kasta ut mig med huvudet före.

Dagens fråga:

(utspelar sig på parkeringsplatsen utanför mig, Linda vid bilden och jag 30 meter bort på cykelvägen på väg till skolan)

Linda(stressad) - Fan Ewe, satte jag in ny tampong innan?
Ewe - Jag vet inte, jag var inte där för tillfället pga dina andra åtaganden samtidigt (bajsa).
Linda - Fan alltså, jag kommer inte ihåg, skit jag som är stressad.
Ewe - Hur känns det da? Nytt och fräscht??
Linda (grimaserar och gör lite juckrörelser) - Ja, jo det känns bra.
Ewe - Toppen då är det grönt.
Linda - Ses!

Dagens roligaste!

Har ni sett att vi fått en kommentar??? Från den enda bloggen i helga Sverige som skriver uteslutande om Marie Picasso.

Jag kan inte sluta skratta, detta gjorde min dag!

singing bee

Jag vill bo i en svamp annars får jag kramp..dadada nanana i en champinjon jäääh! Kom på mig själv när jag var ute häromdagen (lät som jag brukar gå ut hyffsat ofta, men nope) då de har 90-tals tema på låtarna, och jag glad i hågen över att jag kan låtarna står och sjunger med för full hals- men efter en stund märker jag att jag sjunger låten så som jag en gång trodde att den var. Inga riktiga ord utan mest mummel och vissa förvrängningar. Typ Brainpools "Bandstarter" när de sjunger i första versen: The great depression is at hand, blev för mig (nu som då) The greatest seson is too hard och sådanna saker ni vet:)

Googlade föresten Brainpool när jag kom hem den kvällen och hittade åtta länkar till it-firmor i Solna och Brainstorm coacher hit och dit, innan bandets sidor poppade upp. Trist! Är jag gammal nu?

Ett alternativ?


Till morgonkaffet hittade jag en rolig intervju med Martina Haag i en mama tidning (ja, jag läser den från pärm till pärm, helst innan den kommit ut) där hon berättade att hon ibland blir så förbannad på sin man (Erik Haag som var med i Hassan förr) att hon funderar på att ela-ihjäl honom. Mycket kreativt tänkt tycker jag!:)

Manlig så in in Norden!

Cola Zero är en medveten marknadsföring motdet manliga könet, det vet de flesta. Ett försök att locka till sig män som är osäkra på sin manlighet. Silverfärg (light) är för kvinnligt och det vill man inte framså som. Att istället bli klassad som total idiot för att man gå på ett billigt PR-trick där den mer 'maskulina' färgen är den enda skillnaden är tydligen inte lika illa. I matchen puckad vs kvinnlig är det förstnämnda klar vinnare för många. Hua!


Trivial Pursuit



Vilket är Sveriges största rovdjur!

Ellinor: Älg!

Var startade Franska revoutionen?

Emma:(självsäkert) Ja det var väl i England det?!

Hur många hjul är det på en tandemcykel?

Ellan: Tre?

....

(Förklaring: nästa går inte förens halv ett)

I brist på annat...

Egentligen borde jag ligga i sängen nu, mitt sovtåg går om nio minuter och jag orkar inte vänta tills nästa.

Hatardennablogg.

Skrev just ett jätteroligt inlägg för att 'inviga' bloggen, sen skulle jag förhandsgranska och då försvann det, nu får det vara! Jag ska låta bloggen stå här och skämmas utan läsare. Den ska få ångra att den jävlades med mig! Det gäller att visa vem som bestämmer!

Presentation?!

Ska vi lägga in  varsin bild på oss? Jag antar att det inte existerar nga bilder där vi är allihopa? =)

RSS 2.0