Träning

Ofta hör man hur skönt folk tycker det är att träna. Hur skönt det är att svettas under passet, hur bra det känns efteråt och vilket gott samvete de får vid nästa sallad de pillar i sig. Det här gäller inte mig. Jag mår dåligt så fort jag vaknar om jag vet att jag ska gå till någon fotsvetts-stinkande gymnastiksal, betala en hutlös summa pengar för att få bränna lite kalorier som jag ändå kommer bli sugen på att käka upp efter ett tag. Dessutom vill man ju bara att timmen man svettas ska ta slut. Ne, jag gillar det inte alls. Mitt nyårslöfte är att inte träna en endaste gång.


Året 2008..

Saker jag (Emma) lärt mig under året som - snart - gått:

cykla - nej inte på en trafikerad väg, onej!, men över parkeringar och på trottoar å så.
byta blöja
ljussätta en studio för porträttfotografering
rida rodeo-tjur
laga wallenbergare

Saker jag gjort under 2008, som jag inte räknat med 2007:

föda barn då såklart (åtmindstonde inte det här året)
se Foofighters, nej det hade jag inte räknat med
köpt lägenhet
tågluffat utan biljetter

Saker jag ska undvika 2009:

inleda en relation - funkar ju för fan inte
gå på blind-date
bry mig om personer som inte är värda det
bli gravid
sätta min fot i Orminge
svära (tänk om Mejas första ord blir helvettes- jävlar!)
köpa hummer

I morgon blir det Tapasbuffé! MUMMA! Du e´fin mumma.

Om någon, syftar på våra läsare (bör jag använda singular?!) gillar rallarhumor, kolla in Galenskaparna- julsnapsen. Underbar!

Godnatt!


Är nyår överskattat?

Det tycker jag iallafall... det ska vara så stort hela tiden, sen ska alla få panik för att man inte har någon jätte stor glammig fest att gå på nej tack då sitter jag gärna hemma med mina favvo tjejer och spelar spel och dricker rödvin.
Jag tycker att det ska bli kanon mysigt.

Ja då va det en ny dag ingen, är på jobbet som vanligt.
Jag har ju tidigare klagat att jag inte har något hem men börjar inse att jag behöver inget för jag är på jobbet hela tiden.
Men det är ju tur att man trivs här iallafall.

Jag har förövrigt börjat tänka på att ta tag i mitt liv och börja träna har ju träningskort på Friskis men har bara andvänt det ett par gånger(lätt räknat på en hand) jag vill nämligen bli stark alltså riktigt stark det ska nog bli mitt nyårslöfte att bli stark.

På tal om träning(eller inte)så ska ni få se ett kort som jag hittade på www.efterfest.se

Jag och Snorre i vårat esse..

Lägg märket till min otroligt snygga fransväst i mocka som jag fick i julklapp alla s'äger att det är skitful men jag älskar den.

Ha en bra dag //Linda

Får man semester nu?

Jag skulle nämligen behöva en vecka såhär efter jul,  man är ju helt slut.
Det har på något konstigt vis blivit en hel del fest och det tar på krafterna.

Ikväll ska det iallafall bara bli lugnt lite spel och mycket godis..
Och imorgon så ska vi elda upp i Evelinas utebad och äta gott och ta det lugnt det ska bli omöjligt ännu bättre.

Något som jag inte kan förstå är vad alla människor hittar på vi ha aldrig haft så mycket folk här på jobbet som det ha varit dessa dagar, och vad får alla människor pengarna ifrån? jag menar ett bilköp hör ju inte till den billiga kategorin.
Men det är mysigt att jobba nu alla som kommer in är så trevliga och mysiga och har gott om tid inget stress alls.

Nej nu ska jag jobba vidare Kram Kram
//Linda

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Idag känner jag mig sjukt kreativ (därför jag bloggar så mkt?) och sitter och donar med en massa saker. När jag är i det här moodet blir jag ofta dålig i magen, ja skitnödig helt enkelt. Jag har tidigare jämfört det med ruset (jag tror) att inbrottstjuvar får när de lastat säckarna fulla och ska smita från brottsplatsen, men innan de gör det bajsar på golvet. Kan det finnas ett samband. Är det samma fenomen? Jag vill gärna veta.

Hursomhelst är jag väldigt mottaglig för "nya saker" när jag är på det här humöret och lyssnar bl.a. på Rage against the machine- vilket är en genre som sällan faller mig på läppen.

Jag skriver Emma på det här inlägget så att mina medbloggare slipper framstå som knäppa/konstiga/skitnödiga, eller något. Adjö!


FB i nattens mest kritiska timma..

Timmen 04.00- 05.00 är den mest vedervärdiga. Är man på väg hem från en utekväll kan man lika väl dra på efterfest för morgondagen (den dagen) är ändå paj. Ligger man í sängen och inte har somnat än trots att man vill är det lika bra att skita i det, lika bra att gå upp. Vaknar lillan, är det den timmen man är som tröttast. Just den timmen fick jag ett kul FB- mail, där mottagaren högst troligen rökt en (på svenska) o-okej grön växt. Jag citerar mejlet:

hej! jo jag tänkte bara säga gott nytt år till den lille sjörövaren! hoppas han mår som en som (du vet som jag vill att dom ska må och va) har varit till sjös hela sitt liv! =) salt i sitt hår! god jul Emma !
/tomten.

Vem som skrivit det, kan jag av hänsyn till personen, tyvärr inte berätta. Men tackar och bugar.


chans

I trängseln utanför
Sen december ingen snö
Jag följer efter dig
genom kön

Du stryker fingrarna
lätt mot min kind

Och i ett ögonblick
då allt står still
så får jag en chans att säga
allt det jag aldrig sagt
så får jag en chans att
ge dig
allt det du aldrig haft
Men jag är för feg

Det finns ett enkelt svar
Du är varm när jag är kall
Du tar så lite plats
Jag tar allt

Jag trycker läpparna
lätt mot din hals

Jag frågar "gråter du?"
Du smakar salt

Du gav mig en chans att säga
allt det jag aldrig sagt
Du gav mig en chans att
ge dig
allt det jag aldrig ger dig

Dom små små orden är svåra ord
Och de hårda orden är enkla ord
Jag fick chansen, du gav mig chansen
men nu är det för sent
Nu är det för sent

hat byttes mot kälek. nu älskar jag Kent. mycket och ofta. //EMMA

Årets juldag..

..Inleddes som så många andra juldagar i Holmbergshuset i O. Och som så många gånger förr borde den stannat där. Förfesten är alltid bäst, särskilt med sina favoritvänner som man träffar alldeles för sällan. Spel (vi måste som sagt alltid tävla), vin, Lindas tjocka morfar, snapsvisor och toabesök med dörrar på vid gavel. Trots att vi inte ses (allihop) mer än ett par gånger per år, är det alltid samma sak. Det är vänskap på högnivå. Helt underbart!



Lite bilder från O, från Loft kom inga med.

Over!

Julefrid, finns det?

Jag hinner inte skriva ngt långt inlägg, jag har fullt upp med att komma ihåg att andas, försöka ignorera mina kusiner och samtidigt hålla upp ett enormt tålamod för att inte go bananaz på  mina syskon. Julefrid? Nja inte i Arnessonhuset i alla fall!=)

God Jul/Evelina

PS. Linda ses vi på midnattsmässan? DS


Karlsson vs Holmberg

som kontrast till föregående inlägg om ett hysteriskt julhus, tänkte jag berätta om vår "dan före doppare dan". mamma & pappa lagar indiskmat medan jag (dotter) och Meja (min dotter) sköter stereo och dukning. först äter vi, sen äter Meja, sen dricker vi kaffe och äter efterätt. lugnt och djurfritt.

i flera år har det varit så att mina vänner kommer till mig för att få lugn och ro (jag har inga syskon o inga djur) och jag åker till dem när jag känner för att stimma lite. mycket praktiskt;)

puss på er & god jul

Svensson Svensson jul här i huset..

Jag älskar min familj kommer aldrig att säga något annat men här är rena kaoset... julefrid vad är det?? inget som har upplevts i Holmbergshuset iallafall.
Vi är 5 stycken i familjen men med tillhörande grannar förbipaserande släktingar och eventuella husdjur (både egna och grannarnas som vi ska passa) så blir det konstant hela huset fullt, med andra ord en riktig Svensson Svensson jul.

Pappa står på en stege och testar så att brandvarnarna fungerar(5:e gången).
Mamma bränner julbrödet och vrålar rakt ut, ska vända sig om och sätta ut plåten på altanen snubblar på hunden och svär en ramsa.
Ena lillasyrran sitter på toan skriker att det inte finns något papper och varför ingen jävel kan komma dit med en rulle.
(brandvarnaren går igång igen)
Andra lillasystern springer runt med damsugaren och försöker hålla det rent samtidigt som pappa borrar upp brandvarnaren i taket(för att den inte fastnar på annat sätt).
Hunden(våran egen) har på något sätta kommit åt en bil korv som han ligger och tuggar på i en hörna och ser mycket nöjd ut.
Mamma plockar ner brandvarnaren för att hon inte kan tända sina special inköpta juleljus utan att brandvarnaren går, varav pappa får ett frispel.

Jag älskar min familj med börja förstå varför jag uppskattar lugn och ro ibland.

Gog Jul på er allihopa
Kramar Linda

***

att man aldrig lär sig att hålla sig borta från stan dan före doppare dan..skulle köpa present på Gina till min kusin, det var kö in i butiken. jag gick aldrig in.

nu ska vi äta indisk-buffé:)

Snart är det jul.. igen =)

ÅÅÅ jag älskar verkligen julen det är den finaste tiden på hela året, det känns som att alla är så mycket mer kärleksfulla då.
Sen kan man ju undra varför man inte kan vara så snäll och varmhjärtat resten av året men det är ju en annan sak... ja ja åter igen till allt mysigt.

Först är det julmys med familjerna sen så hade jag tänkt att styra upp en rimstuga ikväll med tjejerna det kan bli riktigt mysigt, sen på juldagen så är det utgång med tjejerna ååå.
Jag slänger upp lite bilder från förra året.




Som vanligt så sak vi alltid tävla i allt så det fick bli lite även på juldagen..


Inte allt konsertrerade kolla in LL`s min (den blonda tjejen nere i höger hörnet)



Gud Jul på er..
Kramar Linda

2005 års julbrev

Hittade "året som gått"- 2005. Bara tre år sen, men det känns som ett tag sen va?! Varsågoda:

Julbrev 2005

Året som gått..

Det här var året då mjukisbyxorna tog över Kungsmadskolan och studentfesterna vår annars så ambitiösa skolgång. Det var året då Linda blev slagen i cafeterian och "gula faran" kördes mellan skolorna i studentutskottsmöternas anda (i halsen).


Men det var även året då korvarna grillades i korvkiosken på samarkand så att svetten lackade och hem kom man utan både pengar och stolthet. Det här är också året då cigaretter byttes ut mot grönsaker och hat mot kärlek. Allt för att vara min ömma moder till lags (även mig själv såklart!). Men det är också året då alla tjejer flyttar i från varandra. Ewe sticker till Schweiz och LL & Jonna till Oslo. Själv flyttade man från nya kärleken till ett liv på fina östermalm, backslicks o knäckebröd. Elin (äldsta tjejen) börjar missbruka hårspray, borde helt o hållet ta på sig förstöringarna av ozon-skicktet och Jullan lär sig läsa. Det är tråkigt nog också året då Svullo tar självmord, Eminem bestämmer sig för att sluta rappa och Ellan skrotar sin älskling "Nisse" som är en nissan micra från 86.


Men till allas (i alla fall min) lycka byts fysisk-aktivitet ut mot kärlek mellan Emma & Jonte, detta efter att Emma trillat in genom Jontes fönster (alla vet ju vem man stötte på i samma veva:) Men det är också året då Emma och LL åker till Roskilde och kissar på ozzy osbourne. Det är även året då Mp02d springer ut från Kungsmadskolan till låten "vi rockar fett" med Damöb och Emma och LL håller talet: "skit i minkarna-rädda Sune!" Det här året skräller även slapp Emma till med ett MVG på samtliga nationella svenska prov och morsar på barndoms idolen E-type.


Även detta året då Danne bjuder med Emma, Linda & Jonna på en fisketur som slutar med att Linda börjar gråta då Jonna & Emma har trackat henne för att vara en usel fiskare och sedan bryter av Dannes metspö.

   Det här året hyr även gussarna en bil och drar till fjällen. Ordningsamma och välorganiserade som de är (not) delar de upp ansvaret mellan sig. Sagan slutar ialaf med att någon sätter sig på en chockladkaka och på något vis gnider in den i den nya hyrbilenssäte. Den mystiska frågan som sedan förföljde våran annars så fridfulla fjällentripp, är ju vem som i all sin dar är chockladboven samt vem som hade ordningsansvaret i bilen? Jaja, en kul resa blev det då Ellan kissade ner sig på väg hem från krogen och megafonen användes för att erövra bastun- go girls!


Tack alla inblandade, ses om ett år!


Nu är det officiellt

Nu bor jag hemma. Läste precis en helt underbar blogg skriven av en gammal klasskamrat. Hon hade gjort en resa utan att veta vart hon skulle, hur hon skulle komma dit eller vad hon skulle göra. Så modig skulle jag också vilja vara, tyvärr skulle den delen av mig som gillar att ha framförhållning och planera gå i taket, det skulle bli ett totalt kollaps. Man kanske kan göra en egen variant som bättre passar ens personlighet?

På tal om ngt helt annat, snackade precis lite med Robin (som sov)

-Robin vakna lite, jag har ngt roligt att berätta
-Nä du, jag vet att du och Linda är sådana lurifaxar.
-Lurifaxar?!

Sen tog det slut, ska fråga honom imorgon vad han menade=)).

Nu ska jag gå och lägga mig, sov gott bloggen.

I must have must!

Jag har blivit julmust beroende sen jag kom hit (till mina föräldrar). Underbart!

I kväll blir det paj o vin kväll. Varje gång, eller de få gånger, jag ställer mig vid en spis, blir jag mer och mer övertygad om att det yrke jag skulle vara sämst inom är just- kock. Har haft väldiga problem med mina pajer:)

P&K


Dagens tipps!!

Nu när det inte finns någon snö så kommer jag olidligt att tänka på den lilla sommaren som vi faktiskt fick..
Och om vi nu ska spinna vidare på det så minns jag ett litet tips som jag fick av min moster i sommras om det är dålig fart på grillen så ska man blåsa på den med en hårfön det ska tydligen vara det mest effektiva sättet...så jag provad och det funkar faktiskt..



Trevlig helg o puss och kram på er!!
//Linda

Tidig morgon.

Klockan är 6:38 och jag har varit upp snart en timma, det är iofs nästan sovmorgon om man jämför med Emma som redan suttit på tåget ett bra tag. Linda är också uppe för hon skulle ha jobbfrukost vid halv sju.

Idag är det stora flyttadagen. Det är deprimerande, jag älskar min lägenhet. Den är världens bästa lägenhet och jag trivs så himla bra här. Usch och fy.

Linda du glömmer inte bort att hämta mig vid två idag?

Många kramar.

Björn Ranelid

Var det någon som såg Boston tea party, för några veckor sedan, när Björn Ranelid var med? Kommer inte ihåg vad temat var, men det borde ha varit ngt med självgodhet. Den mannen verkar verkligen gå i gång av sin egen röst. Fredrik frågar: du är föreläsare också Björn, hur känns det? Björn: ooh det känns jättebra. Jag är ju otroligt eftertraktad och populär som föreläsare..Han var även (enligt sig själv) fenomenal på både ditten & datten och framför allt rosenrasande för att han inte fått Österlens- priset (hette det så?) för sina romaner som utspelar sig på skånsk mark. "De har gett sig fan på att jag inte ska få det" grymtade en bitter Björn.

Men vafan? Tycker man att man är en bra föreläsare o värd ett litteraturpris, varför inte stå för det? Utan att PR:a sig själv kommer man ingen vart. Jantelagen kan behöva få sig en törn någon gång i bland. You go Björn!

Förberedelser..

Kl 05.20 går vårt tåg till Växjö i morgon. Det betyder att jag ska gå upp kl 03.45, om mindre än fyra timmar, väcka ungen som inte somnat ordentligt ännu, packa ner henne i vagnen tillsammans med alla väskor och julklappar, för att sedan dra upp henne ur vagnen och knöla ner henne i bilbarnstolen, för att efter tjugo minuter väcka henne igen och hoppa på tåget. Till råga på allt har vi fem väskor att kånka på. Behöver jag säga att jag inte är så sugen? :)

Pigg som en lärka är jag också:S

Soprummet.

Jag har problem med soprummet, inte så att jag inte sorterar ordentliget (för det gör jag!) snarare har jag problem med att andra som inte sorterar.

Det börjar alltid med att jag ser en sak som ligger fel, idag var det en plastpåse som låg i papperscontainern. Då svär jag lite och flyttar palstkassen till hushålslavfall (där den ska vara), sen ser jag att i plastpåsen ligger lite konservburkar som absolut inte(!) ska vara i papperscontainern, då går jag och lägger dem i hårda metallförpackningar. Väl där upptäcker jag en glasflaska, tar upp den och lägger den rätt, osv.

Jag kan bli kvar i soprummet i över en timma och sortera andras sopor, det slutar alltid med att jag får något äckligt över mig (idag var det tonfiskvatten från en konserv) och måste avsluta för att jag inte står ut med min egen stank längre.

Så nu undrar jag: HUR JÄVLA SVÅRT KAN DET VARA ATT LÄGGA RÄTT SOPA I RÄTT CONTAINER?

PS. Det står tom skrivet på sju(!) olika språk, vad som ska vara vart. DS

Oj..

Bilderna blev lite små här kommer det i större format...



Puss & Kram..

Nu vill jag ha snö...

Jag vill ha en riktig vinter med mycket snö.. det hade varit så mycket mysigare då...
Jag längtar efter att åka på skidresa också hittade dessa bilder.. åå vad sugen man blir..


Snö cyklar det va något de, man höll ju på att ha ihjäl sig själv =)



Puss Puss
//Linda

Mysig grillkväll =)

LL hade ingen grillkorv hemma så det blev falukorv.. men man ska inte vara pjåkig jag menar falukorv är lika gott de..
LL hade korvansvaret men det var bara ett litet problem hon hittade ingen
grillkorv så det fick bli falukorv men man ska inte vara pjåkig..det var lika gott de =)

Grillkväll(det var kallt som faan)
Mysigt var det iallafall..

Det var ju inte den lilla heller =)
Här har vi lille korven..

Puss och Kram //Linda

Sovaöverkväll =)

Igår så hade vi sovaöver kväll hos Evelina det va så mysigt känndes nästan som att man gick i 3:an igen..
Vi snackade skit,kollade på gamla bilder,käkade familjepizza och drack julmust och rödvin.
Vi satt också och läste Evelinas gamla dagböcker fyy faan vad roligt jag önskar att jag skrev dagbok fast det kanske åt andrasidan tur att inte alla dessa sjuka tankar dokumenterats.
Jag hoppas att det innom en snar framtid kommer att läggas ut vissa inlägg därifrån här i bloggen.

En liten notering: Jag har blivit jätte förkyld tror att jag fått en riktig karlförkyldning(har hört att det är den värsta sorten)..
I natt sov vi 3 stycken i Evelinas lilla säng det va så mysigt eller jag tyckte det iallafall det blir så varmt och skönt(så Evelina och LL ni kan ju räkna men att bli duktigt förkylda innom några dagar).

Puss och Kram //Linda

Livet leker hela tiden

Jag kom på det nyss faan vad man har det bra igentligen jag tror inte att man fattar det alla gånger.
Livet leker hela tiden bara att ibland är man nästan omedveten om det.

Visst ibland kan man vara på pissigt dåligt humör men det är bara att bita ihop för offtast så tar det ju bara någon timma sen är man på strålande humör igen.

Jag älskar livet man ska nog ta vara på det lite bättre ibland bara!!
Puss & Kram Linda

Ang toalett besök..

Det passar ju mig bra som har druckit 1 1/2 liter julmust idag..

Jag har varit på visning av dom nya bilarna som ska komma i början på nästa år, det bjuds alltid på SÅ god mat och smålänning som man är så säger man bara GRATIS ÄR GOTT!!

PUSS PUSS

Nöden har ingen lag.

Tjejer, se till att kissa ordentligt innan ni kommer till mig för min toalett är inte längre i bruk, då jag har städat den supernoggrannt,  tar nöden överhand får man uträtta detta utomhus. Längtar tills att ni kommer!


Linda och LL

Jordskalv..

Lite sent kanske men jag glömde nästan bort det jag missade det Faan också jag missar ALLT roligt när det väl händer något ja då sover man som en gris..

Over and out  //Linda

Resan till Bryssel!!

Jag var som sagt i Bryssel & Amterdam i helgen härjade runt lite och bla gick på en konsert nu kommer jag inte ihåg vad artisten hette bara för det men konserten var kanon bra, det var bara en liten detalj ALLA(eller iallafall 90%) av dom som var där hade långa dredds och stod och rökte på som bossbindare.
Inte för att jag bryr mig om vad dom gör men man blir ju lite mörkrädd, men en bra sida med detta(om man nu ska se det så) var att det va liksom inga som bråkade eller slogs alla var glada och vänner med varandra.

Nu lät jag som en tant men jag kännde mig nästan så.
Jag ska återkomma med vad artisten heter.
//Linda

Förkyld..

Igen skulle jag vilja säga jag brukade aldrig bli sjuk förut kanske ha det att göra med att jag inte tränar längre och aldrig äter på fasta tider..jag vet inte jobbigt är det iallafall.

Idag är det Onsdag inte långt till jul fyy fasen vad skönt det ska bli att vara lite ledig i jul ååå vad jag längtar och alla mina finaste vänner kommer hem också =)

Nej puss på er nu måste jag jobba..
Kramar Linda

Att göra idag.

Här kommer min att-göra-lista för dagen:

1. Köpa present till R
2. Köpa vin till vår hejdå-kväll (LL, Linda och jag)
3. Flyttstäda duschen och golvbrunnen (urk)
4. Köpa saker till M&M & F&F presenter

Men först ska jag ner till affären och införskaffa mig lite frallor, sen ska jag sätta mig framför datorn, äta ostfrallor och dricka kaffe. Toppenmorgon!


Min soldat.


Jag har också noterat..

att man kan ha en Vicksblå i munnen i sex timmar utan att den smälter. det kallar jag valuta för pengarna! dock är jag inte frisk ännu..

Noterat.

Gnuggar man med tomteskur för länge mot en målad yta försvinner färgen.

Denna kväll...

...ägnar jag mig åt flyttstädning, har precis torkar utrymmet under diskbänken, inte kul! Dessutom har jag ätit ngt jag inte tål så nu slår jag i magen (mega-uppsvälld) innan jag slår i brösten (ni som vet hur jag ser ut förstår hur illa det är!)


Tschüss

Min dag.


Idag borde jag...

...börja packa ihop mina kläder men jag väntar på att några flyttkartonger ska komma flygande från ingenstans.

Någon som vet var man kan köpa sådana?


PS. Jag är på bättre humör idag. DS

kläder

kommentera min nyinköpta virkade klänning!

ytliga problem runt jul

i morgon ska jag (mama kin) på date. det betyder PROBLEM. jag ser ut som fan i håret (hinner inte o har inte råd att klippa mig) har ingen aning om vilka kläder som är inne "nuförtiden" och har definitiv ingen stil längre. köpte en virkad klänning i rena paniken. jag är i stort behov av hjälp, så hjälp mig. tips någon?

julklappar..

..började jag inhandla idag. hade bestämt att jag bara skulle köpa några till Meja, och spara på krutet till hon uppskattar det lite mer, men kom så klart kom jag hem med klappar enbart till henne. dessutom rev jag ner en hel hylla med lego på BR leksaker. det ni!

nu ska jag slå in kaniner, instrument, kläder och pekböcker.

hastala´vista

Jobbhumör.

Jag har knåpat ihop vilka olika sinnestämmningar man kan ha rörande jobbet, börjar med den bästa och sedan går det utför:

- Det är kul att gå till jobbet, humöret är på topp
- Det är okej att gå till jobbet, lite trögt innan med det försvinner när man kommer dit
- Det går bra. Inte mer inte mindre
- Du är sur innan du börjar, under tiden du jobbar och efter du har jobbat, tiden sniglar sig fram och det känns som om dagen aldrig ska ta slut. Man orkar knappt stå upp och irriterar sig på ALLA.

Idag är jag på den sista punkten utan tvekan, hade det funnits ytterligare en punkt hade jag varit där. Jag är trött, jag vill inte, jag orkar inte.

Over&out

Jag vill inte flytta hem.

Inte alls.

Kommentar till mitt inlägg om "det heliga numret"

Jag berättade det här för min vän Jocke, som efter halva historien avbröt med: "ja, du ringde polisen eller hur?" när jag förklarat att det var just det jag hade gjort, skrattade han högt och menade på att jag minsann kommer bli en sån där gamling som sitter bakom gardinen och ringer polisen om jag ser några ungdomar med systemet- kassar. han erbjöd sig också att sy en Catwomen-dräkt åt mig i julklapp. ska bli spännande!

Kvällsritualer

min tanke är att få lite rutiner och tider på min (snart) fyra månaders bebis. för tillfället kan hon somna allt från 19.30- 23 på kvällen och vakna någon gång mellan 6 och 11 på morgonen. ibland har man alltså tur- ibland inte. i kväll trodde jag att jag skulle ha tur, hällde i henne mat vid halv åtta och lyssnade lyckligt på det snusande ljudet strax efteråt. jippi! jag borstade snabbt som fan gaddarna, slet åt mig DN och tände en liten liten svag lampa för att kunna få min kvällsläsning. men där gick jag bet (som så många gånger förr). 

jag har nu stoppat in nappen, lagt Affe- apa på huvudet, lagt lilla handduken (snuttefilten) på rätt plats och stoppat om- en sisådär 27 gånger. nu har hon somnat och jag är klar vaken..

allt jag säger är med musik(eller lite ialf)

Tracy Chapman!



Jag är fortfarande sjuk och det här är min outfit sedan många dagar tillbaka.
Varför jag inte visar huvudet (håret) kan ni räkna ut själva.

Love <3

Angående inlägget på Emmys blogg.

Vill bara klargöra vissa saker.
1. Du hade aldrig varit på Lagerlunden, förändring förnyar. Dessutom hade de pannkakor.
2. Samma dag skulle du bara hem, jag ville snabbt gå i lite affärer för att orda till våra presenter där du är ansvarig för huvuddelen medan jag bara är ansvarig för inslagning och paketering, därför anser jag att det rä fritt val för mig när det gäller dessa faktorer.
3.Tidningpapper = mer miljövänligt, är inte detta ngt du förespråkar?
4. Att du inte kan hålla dig till ditt eget vinglas är inte mitt problem.

BASTA!

Emmys blogg


Rimm battle

När vi gick i skolan så var vi ganska så uttråkade på lunch rasterna så vi började med att ha rimm battle i matsalen (på julklapps rimm) det utväcklades nästan till någon form av sport.
Jag kan verkligen sakna detta när vi satt och peppade oss som satan, en speciell valdes ut som dommare/tidtagare sen var det bara att köra på.
Det va inte någon form av lek om ni trodde det nej da blodigt allvar vi kunde bli riktiga ovänner, men vi hade alltid lika roligt ååå gamla fina tider..

Ha en bra dag!!
Kramar Linda

insider+ dåligt samvete(?)

jag satt just och tittade på insider där den unga mamman Bianca slussas mellan socialnämnder och stadskontor. hon har en tio månaders bebis och har ingenstans att bo och ingen tar ansvar för detta! hur sjukt som helst. förhoppningsvis så kommer det att lösa sig för henne då det nu i alla fall blir uppmärksammat.

själv köpte jag en bostadsrätt igår. jag är fruktansvärt glad och lättad. sthlms bostadsbrist har tvingat mig att flytta fem-sex gånger per år, senaste åren. nu har jag också barn och får hjälp av mina föräldrar med en trygg bostad åt mig och min tjej. men fan, känner verkligen med den här tjejen.

kan man inte göra som någon sa efter insider: starta ett konto och sätta in lite pengar så de i alla fall kan ha uppehälle till soc kan lägga lite tid på ärendet? förvisso hjälper vi bara en person genom att göra så. det som behövs är mer hyresrätter. som alltid. de få gånger jag har fått rösta har jag röstat på vänstern som verkar vara de enda som förespråkar detta. och nu har jag själv köpt en bostadsrätt. vadå dubbelmoral??? Kill me!

jag har i alla fall bestämt mig för att inte köpa några julklappar alls i år. min släkt behöver inte det krafs jag har tänkt att ge dem. det får gå till stadsmissionen och BRIS.

Haj

Dålig uppdatering

Vad gör alla idag?


Jag lyssnar på julmusik och ska snart ner till affären,  jag ska baka lussebullar och strykande åtgång.

Eller egentligen skulle jag plugga men jag orkar inte. Man måste unna sig att inte plugga ibland, ellerhur?

Julstämning.

Det snöar ute! Supermysigt. Jag sitter inne med bara min adventsljusstake tänd och ett doftljus (kanel). Jag har också fått in grannens katt, den satt i fönstret och spanade ett tag men när jag inte reagerade på honom hoppade han upp och hängde sig i karmen på altandörren, det var som en sen ur en skräckfilm. Han fick fäste påd en lilla karmen och drog sig upp för att verkligen visa att han var där och ville in. Nu har han placerat sig på bästa platsen i soffan.


Bryssel Nästa!!

På fredag så tar jag och dra till Bryssel, eller ja jag är bara ett mähä från början så är det våran vän Jonna som ska åka dit med en kompis från kasinot som hon jobbar på (Cosmopol) i Göteborg sen ska dom möta upp en kompis i Bryssel så jag hängen igentligen bara på.

Men det ska bli skoj som bara den jag är överlycklig att bara få komma iväg lite.
Jag trodde ju från början att vi skulle till Amsterdam men ack så fel man kunde ha, nära skjuter ingen hare!!

Jag ska hem och packa idag, jag ha gjort en sådan där lista som man gjorde när man var liten när man bockar av 4 par trosor 3 byxor osv..

Jag funderar även på att smörja in mig i sån där "bli lite brun utan sol Dove" innan vå åker så man inte lyser i mörkret av blekhet.

Jag älskar att åka i väg på mini semestrar det är så mysigt varför gör man det så sällan?
När jag var tillsammans med (min) Patrick så gjorde vi det ofta jag sakna det jäkligt mycket det var så härligt att bara sticka iväg 1-3 dagar och bara slappa,shoppa,dricka öl och äta gott.
Lilla nalle(vi kallar honom det för han ser ut som en nallebjörn) han är världens finaste ibland gör man dumma drag i livet undrar om man alltid kommer att ångra det??

Kram på er!!
//Linda



tisdag

Idag ska jag jobba vid fyra, vanligtvis betyder det att jag tjurar hela dagen. Jag vet inte hur jag ska göra idag dock. Återkommer.

Det heliga numret

I går var det bråk i lägenheten över min. Jag hade just släckt lampan när en kille och en tjej skrek och svor på varandra. Till en början brydde jag mig inte, det har grälats en heldel i min egen lya också, men när det började bankas i väggar och dörrar blev jag en smula orolig. Tjejen hade slutat skrika och det enda som hördes var dunsar. 

Då det inte slutade på ett tag bestämde jag mig för att ringa polisen. Kul att höra att någon blev ihjälslagen när man själv låg och hörde på. Nope. Jag hittar ett nummer på datorn (inte 112) som jag försöker ringa. Upptaget. Provar igen. Upptaget. Efter att det varit upptaget i tio minuter och dunsarna blivit hårdare fast mer sällan, får jag nog och ringer 112 ändå. 

Eftersom man blivit i- tutad redan från barnsben att verkligen absolut jätte- aldrig ringa 112 förens det verkligen är en NÖDSITUATION, rabblar jag fort som fan när polismannen svarar: "det här är inte nöd, det här är inte nöd." 

- Nej varför ringer du då? undrar snuten.
- Lägenhetsbråk, bara lägenhetsbråk! skriker jag.
- Okej, jag kopplar dig vidare, småskrattar mannen.

Jag blir fett ställd. Får man ringa dit hursomhelst numer eller? Tänk om någon annan inte kommer fram för att jag ringer p.g.a att det andra numret inte funkar? För hur många som helst kan väl inte komma fram samtidigt? Jag måste skriva och fråga fys-Patrik i Filip & Fredrik. Han kan väl mycket om telefonväxlar o sånt!

Efter att snuten kommit så slutade i alla fall bråket. Säkert inget allvarligt men jag kunde somna med gott samvete.

Nu ska jag sova o läsa Blonde.
Peace! 



En sjuk dag

Bokstavligt talat. Jag vaknade av att jag inte kunde svälja och snoret rann likt en fors ur snoken. Ungen låg i sin säng och snarkade eftersom hon var igen-proppad i näsan hon också. 

Nu väntar vi på att farmor ska komma och ta hand om oss.



Så här jävla snygg är jag också. Håret ligger perfekt i sin backslick, utan några som helst produkter:)

Haj!

Dessutom...

..träffade jag J idag, en gammal klasskompis som jag inte(!) saknat av många anledningar, främst för hans otroligt dåliga andedräkt. Efter idag kan jag rapportera att den inte förbättras på de månader vi inte setts. Jag vet inte vad det är, kanske har han och jag ett inbördes längdförhållande som gör att jag får mycket av hans munlukt i min näsa, mer än andra som är längre eller kortare. En sak är säker, äckligt är det. Jag har tidigare försökt beskriva lukten som när man går till skolan utan att borsta tänderna och sedan äter en banan, får ni en luktuppenbarelse? Urk!

...

...för att inte prata om den puckade killen som sitter jämte henne. Han ser ut som ett fån och pratar som en idiot. Deras arbete blir säkert bra!


Street Dance

Idag har jag uppträde med min barngrupp i Street Dance det ska bli kanon roligt, jag är inte speciellt barnkär av mig igentligen men jag tycker dom är så jäkla duktiga det som tar en timma för en annan att lära sig har dom snappat in på tio min.
Jag ska försöka lägga upp lite bilder imorgon.

Jag fattar inte hur man får ihop sina dagar igentligen jag skulle behöva minst 5-6 timmar till per dygn för att hinna allt,till och med på sina lediga dagar så har man för mycket inplanerat.

Så här har min dag sett ut idag:
Vaknar 07.00 Slänger i mig frukost och tar en snabb dusch.
Är på jobbet 40 min senare varav 20 min är färdväg.
Jobbar 4 timmar försöker få så mycket gjort som möjligt men alla möten kommer imellan och går över tiden så att man får skjuta upp möten och allt blir kaos.
Äntligen lunch 1timma för sent hämtar en baguette  i farten på Baguette Specialisten.
Åker till blomsterhandeln för att hämta blommor till dansbarnens avslutning.
Åker till konditoriet för att hämta tårta och kakor till fikat efter.
Kör till hm för att köpa glitterspray,toffsar och spännen till föreställningen.
Åker till danslokalen för att ställa i ordning allt och förbereder musik och ljus för kvällen.
Övar en extra gång på dansen samtidigt som jag äter baguetten.


Jag slutar jobba klockan 18.00 men ska träffa dansgruppen kvart i kaos redan där.
Sen ska jag åka till Basketlaget här i Växjö för att hämta kläder som vi ska låna till förställningen (vi har basket tema) hur faan ska detta gå till??
Ja Ja det är ju ingen risk att man blir överviktig iallafall för man sitter ju inte stilla en sekund ( jo när jag skriver detta).

Nä nu ska jag på kundbesök.. kram på er!!
//Linda

Blä!

Det sitter en brud jämte mig och tjattrar så högt att jag inte kan höra mina egna tankar. Prata skånska gör hon också, inte den fina sorten utan den jobbiga, ettriga och gälla varianten.

ARGH!

Måndag

Denna veckan ska bli den stora pluggveckan, jag ska bli klar med allt och lämna in alla uppgifter så att jag kan ha en lugn jul. Därför borde jag inte sitta på bloggen och slösa bort tid=).

PS Brände min gröt så mycket idag att det smakade svarta popcorn DS


Vissa dagar saknar jag Schweiz otroligt mycket.

Inbrott!!!

Inatt vaknade jag av att en glasruta krossades, sen hörde jag en upprörda röster. Jag somnade om efter ett tag och vaknade sedan igen av att någon städade upp glas från asfalt. När klockan  ringde idag på morgonen trodde jag att allt varit en dröm, när jag sen skulle till jobbet såg jag  inga tecken på söndriga rutor vilket ytterligare stärkte min dröm-teori. Men sen ringer min mamma och säger att hon har hört att det varit inbrott på min gata. Det visar sig att det är min vägg-i-vägg granne som överraskat inbrottstjuven, det har blivit bråk varpå tjuven lyckats smita.

USCH!

Tävling!

En kille som jag var störtförälskad i när jag var 14 kom till jobbet, jag blir fortfarande generad, helt sjukt att man inte kan släppa det, har varit heltänd på honom sen första gången jag såg honom. Kan ngn lista ut vem det är? Gissa i kommentarerna!=)

Ledtråd: LL


Julbord med tjocka släkten

Idag så ska jag gå på julbord på Teleborgsslott här i Växjö med hela släkten det ska bli så mysigt, jag älskar julmat.
Fast det bästa är nog den där mysiga känslan att alla sitter där med tända ljus och god mat och ha det bra.

På tal om något helt annat..
Jag kommer på varje dag att jag är så lycklig för att jag inte jobbar innom sjukvården, jobba som sköterska dåligt betalt sliter som en gnu och dåliga arbetstider, huvalien.

& en helt annan sak till..Igår så var jag ute med mina arbetskamrater mycket trevligt det är skönt att jobba med människor som inte alltid behöver prata jobb det är skönt att kunna släppa det ibland.
Men ibland kan jag nästan uppfatta det som en tävling när man är ute med jobbarkompisarna nästan en.. nu ska vi se vem som tål mest tävling och så sluta det med att alla blir sketfulla.
Det bästa med att jobba på en bilfirma är att det inte jobba så mycket tjejer bara jag och Ullis(och vi är jäkligt vettiga) så det blir inte så mycket skandaler det är skönt astt slippa.
Annars brukar det ju vara det här klassiska någon är med någon som har en fru och 2 barn och ingen vet om det är hych hych eller inte och allt slutar i katastrof.

Jag är en trevlig prick!!

Jag sitter här på jobbet en lördag bakfull som ett ägg tar mot kunder och telefonsamtal och pratar om ditten och datten.
Jag kom precis under fiull med att jag är så jäklar trevlig, alltså riktigt ärligt trevlig så trevlig så att jag får folk att le och vilja komma tillbaka hit.
Nu låter jag som en självgod jävel men faktum är att jag har verkligen hittat ett yrke som passar mig så jäklar bra..säljare, jag skulle kunna tänka mig att jobba som det resten av livet tror jag.

Puss på er & Trevlig helg!! Kramar Linda

Jobb, jobb, jobb

Börjar jobba om 45 minuter, ett pass på tio timmar. SUCK!

Det är så mkt dimma ute att man knappt kan se någonting, skulle mycket hellre varit ute och gått och sen bakat  något.
Eller jag skulle vilja att jag var en sån person som gick långa promenader och bakade när det var mysigt väder ute.
Jag är snarare en sån tjej som sitter in spelar MSröj och kollar på Vänner oavsett väder. SUCK igen.

Over&out



Så!

Har precis skickat in två halvkassa uppgifter, nu slipper jag i alla fall ha det över mig i helgen, som jag för övrigt ska spendera på jobbet. 25 timmar(!) ska jag jobba. Måste samla energi.

När jag kommer hem ikväll ska jag laga Biff Stroganoff, sen ska jag titta på TV, På Spåret och sen Robins. Det blir en mysig kväll, ska nog unna mig lite vin också.

Slutligen ber jag om ursäkt för att jag uppdaterat så dåligt, ska bättra mig.

Byebye

Jag skulle gått till skolan....

...för fem vänner-avsnitt sedan. Jag har noll självdisciplin.

Gårdagens julbak..

Började jättebra. Vi bakade pizza, drack rödvin och glögg. Sen tog vi på oss varsin uppgift. Jag skulle baka en morotskaka med saffran, Ax skulle göra nått egen-påhittat nougatgodis och Tommy skulle göra tryffelbollar. Efter tio minuter upptäcker jag detta kaos i mitt annars så lugna och välstädade kök:



I dag sitter jag dock o njuter av min morotskaka med julsmak, som faktiskt var der enda som blev riktigt bra;)

Det här är Tommys tryffelbollar, som senare blev chockladsås:



P.s, det finns fortfarande ett julgodis som heter "negerkyssar" i en kokbok uppdaterad 2008. För mig känns det helt okej eftersom det finns finskapinnar och annat - vikingrelaterat julgodis- men vet regeringen och diskrimineringsrådet om detta?

Spraydate..

kanske är något för mig i alla fall! jag har blivit fett populär tycker jag. idag hade jag fått 4 (kanske inte är så många:) mail när jag loggade in. någon frågade om jag gjort en snöängel än och någon tycker jag såg fin ut. hur kan de se det på en tumnagel bild? jaja, jag sväljer komplimanger med hull & hår just nu:D så mm, ska nog vara medlem ett tag till:)

Bokcirkelns första bok är avklarad

Äntligen! Jag är inte så van vid sånt här, hur börjar vi Ewe?:)
Min reservation på Blonde har också kommit, ska vi ta den sen?

Puss puss i gråvädret!

Jag <3 kulturmix

jag bor i förorten kan man säga. närmare bestämt Orminge, där det kryllar av billiga (?) hyreslägenheter. kommer man in på entréplan luktar det indiskmat, går man upp en trappa luktar det marokanskagrytor och på mitt plan luktar det stekta köttbullar. på alla dörrar står det flera handskrivna efternamn och ingen bryr sig om att sänka musiken (som också är kultur-relaterad för varje plan) vid tio. kan låta fett störigt och stötande, men jag måste säga att jag gillar det.

förvisso kommer jag flytta närmare stan inom kort. skönt på vissa sätt, men jag tvivlar på att jag kommer få lika kryddstarka grannar. 

peace!

outfit del 2

Min text kom inte med, men lill-Nisse har en röd stjärn-body från H&M och bruna mjukisar från Lindex. Mamma har en ap-gammal randig tröja från Filippa K och svarta Ika-i-rutan brallor från Weekday.

Dags för julbak!
Over

dagens outfit..

vi ska ju inte vara sämre än resterande blogg-sverige. så här ser vi ut idag: lill-Nisse har röd body från H&M och bruna mjukisar från Lindex. Mamma har randig (ap gammal) tröja från Filippa K och svarta Ika-i-rutan brallor från Weekday.

tips från coachen

Minor majority - ett band från Oslo med lite lugna myslåtar. I like, do you?

lasagne & tonåringar

idag åkte jag till simhallen för att bada & basta en sväng. på banan intill den jag simmade i, höll en högstadieklass på med livräddning. killarna puttade i tjejerna som hade fullt shå med att se till så bikinin satt på rätt plats. den tjockaste i killen blev ensam när de skulle livrädda varandra 2 och 2. ja - en högstadieklass i simhallen helt enkelt.

men när jag sitter i cafeterian utanför bassängerna känner jag att något har hänt under de få åren jag själv gick på högstadiet. det skälls på tjejen i kassan, det skriks hora på löpande band och en kille hotar en väldigt mycket mindre kille med stryk om han inte köper godis och cola åt honom. två grabbar sitter och planerar en lasange- middag han ska ha till helgen.

- ja men hur många tror du det går åt då? formar alltså? frågar den blivande värden sin kompis.
- tjaa 3-4 stycken kanske.
- nej för fan. 2 eller 3 tror jag. du får ju tänka på att hälften är tjejer, de äter ju inget.

ojoj tänkte jag. tur att det inte var jag och mina vänner som skulle på din lasagne - middag. vi åt som hästar redan i högstadiet. samtidigt som jag tjuvlyssnar på lasagne snacket, tänder två tuffa brudar varsin cig vid ett bord. när den unga kassörskan ber dem, vänligt men bestämt, att röka utomhus, ber de henne bara att hålla käften. när sedan jag ber dem att gå ut, och även en äldre herre, har de redan rökt klart och drar därifrån.

jag tackar och bugar för att den här tiden är över och aldrig kommer igen..


Grimslöv expanderar!

Vi kan numer skryta med två(!) pizzerior, det ni! 


Humörsvängningar.. Skadligt??

Nja kanske inte för mig men för mina nära och kära.
Ibland blir jag nästan lite rädd för mig själv, man går och lägger sig och är på så gott humör så man somnar med ett leende på läpparna men när man vaknar så är man arg som ett bioch bara spottar och fräser och det släpper inte heller kommer förmodligen att vara hela dagen.
Vad kan detta bero på är det drömmarna som påverkar det?

Jag gick i affärer en runda idag på lunchen för att bli på lite bättre humör (och för att ingen ville äta lunch med mig) jag hittade jätte mycket fint som satt kanon men det hjälper liksom inte för det är en pissdag iallafall.
Jag tror att jag ska önska mig en BitterFitta stämpel i julklapp som man kan stämpla i pannan dom dagarna jag inte vill att en jäkel ska prata med mig.

Ja Ja nog om mig vad gör alla andra en dag som denna?
Kram Kram Linda

RSS 2.0