Nyår 2006


Lasergame

Igår innan vår julfest spelade vi lasergame, min kondition sattes verkligen på prov och det visade sig att jag inte hade någonvidare, har ont i lungorna idag också. Men kul var det!

lek i ps


spraydate

loggade just in på min sida för att se om någon snygging hade hört av sig. det hade det inte. däremot hade "Roffe 47" skrivit att han tyckte jag verkade intressant. hua! det kanske inte är en sida för mig ändå:(

Gårdagens och dagens allt-i-röran

Hej mina damer!
Veckorena går och nu är det inte långt kvar till vår fjällenresa. Det är dags för oss att ta tag i det hela. För att föra resan så billig som möjligt uppfattar jag det som om alla har gått med på att ta med så mycket mat hemifrån som möjligt. Jag bifogar en lista fär var och en fått ett visst antal matvaror tilldelat sig. Klagomål lämnas skrivfligen in till mig senast den 1/3. VAd gäller bil säger sig Linda vara näsan helt säker på att hon få låna bussen och tillhörande takbox. För iss innebär detta att vi minst tre dagar i förväg kan packa ner skidor, pjäxor och dylikt för att minimera inpackningen på avresedagen. Klagomål om detta lämnas skrifligen in till mig seanst den 1/3, vilket jag nämnde ovan. Resan upp beräknad ta ca 8 timmar inräknat fikapaus och dyl. Nyckeln ska hämtas i Jonsäng tidigast kl. 15:00 vilket innebär att det berälnade tiden för avresa blir 7:00. jag har bestämt resväg och denna kan inte överklagas på något sätt. För övrigt gäller så lite packning som möjligt, högst två par skor utöver pjäxorna! Att ha en knytkalasfika på vägen upp tycker jag låter rimligt, vad just ni ska bidra med till denna står också på den bigfogade listan. Gnäll uppskattas aldrig därför rekommenderar jag ett trevligt och glatt humlr hela resan upp annars finns risk för utkastning om majoriteten av gruppen rösta för detta. För att bibehålla den goda stämningen får var och en ha med sig en CD-skiva med 10 låtar dessa kommer att spelas på raken utan hoppning mellan låtar eller snabbspolning. När skivan är slut byter vi till nästa efter ett rullande schema. Dett akn inte heller överklagas. Vad gäller bensin och matkassa ska alla ha med pangar löst till detta. Vi kommer ha en bensinbörs och en matbörs där alla ska lägga lika mycket och som vi sedan handlar med efter ett gemensamt beslut tagits. Detta innebär att för dessa pengar får ingen daimglass, speciellt näringsrikt bröd, havregryn eller kex köpas! På denna punkt måste vi vara bestämda. Varma kläder rekommenderas för att minimera risken att frysa röven av sig. Glöm inte: Det finns inget fåligt väder, bara dåliga kläder!

Vänliga hälsningar
/Evelina Arnesson


Kalas på juldagen..

Japp då har man gjort av med 1500kr på biljetter till juldagen, jag tycker att det är lite fult att ta så mycket som 250kr styck bara för att dom vet att  ALLA vill gå ut den dagen.
Men förvisso hade man hafft chansen så hade jag nog gjort det själv.

Igår var jag hemma hos en jobbarkompis och drack rödvin och mös sen ringde lilla Snorre(min bästa killkompis) och frågade om jag ville ta några öl på Lagerlunden.
Det slutade med att vi var ett riktigt gott gäng som satt där och halsade vin,somnade vid 4 när jag viste att jag skulle upp och jobba vid 8 vilken idiot man är.
Ja ja är fortfarande ganska pigg så det är ingen fara kommer som ett slag i bakhuvudet runt 15.00.

Hoppas att ni har en bra helg!
Kram Kram//Linda

allt-i-röran?!

Btw, kom hem o hade sett fram emot att läsa en sida. Ewe!

Egon, fick du tag i biljetter. Satt in 250 till dig.

Puss

några frågetecken

några saker jag funderat på gällande film:

när någon har på sig ett halsband och av någon anledning vill ta av sig det, då drar de ofta bara av det så att kedjan går sönder. 1. det måste göra ont! 2. en kedja går inte av så lätt!

det klassiska; hånglar de/kysser varandra på riktigt? i vissa filmer är jag säker på att de gör det. vad säger deras ev. partners? hur ofta har de sex med varandra utanför kameran? måste ju till slut bli kanon kyssar efter X- antal tagningar..

hur bär de sig åt för att få blodet så verkligt. hur blandar man blodet och hur mycket behövs till en scen?

är det samma person som fixar blodet och annan rekvesita som te.x. mat och blommor å sånt?

för övrigt så kan jag berätta att jag just var o kollade på låt den rätta komma in.
jag tyckte den var jätte sorglig, och äcklig. men väldigt bra. se värd. dock sa alla som läst boken att de inte gillade den, men så är det ju alltid.

puss o godnatt!


Hola!

Som föregående talare berättade har vi varit på hotellfrukost, jag har fortsatt lite på samma tema genom att tända ljus i hela lägenheten (även doftljus med jullukt) och satt på lite vänner-avsnitt.

Funderar på vad jag ska ha på mig ikväll, lägger upp lite bilder sen så ni får hjälpa till. (måste vara en snygg flickvän på pojkvännens julfest)

PUSS

En ny härlig dag!

Idag är en sådan dag när jag är så ruggigt possitiv,ni vet så där possitiv så andra människor gå runt och stör sig på en.
Men det rör inte mig i ryggen bara man mår bra själv(är inte alls självgod).

Det började nog redan igår när jag kommer hem till Evelina för att ha en vin&spelkväll men det slutar i en nybakade blåbärs scones och mjölk kväll(mycket mysigare), vi sitter och snackar skit halva natten med Evelinas nya kompisar som för övrigt är mycket trevliga(brukar ha svårt att acceptera nya vänner).

Sen fick vi en snilleblixt och får för oss att ställa klockan på 06.20 för att åka till stadshotellet för att äta frukostbuffe, å det var så mysigt vilken bra start på en ny dag =)

Trevlig helg på er!

Allas vår Egon Svegon


Shit pommfritt, jag hade glömt..


Har ni suttit fast i lera och haft tunghäfta?

^^ Det gjorde jag i natt, i min dröm med följande handling:

Jag & Mejas pappa var på stan tillsammans(?) när de vi är med undrar hur Meja mår. Plötsligt inser jag att vi glömt Meja hemma i sin säng och jag skriker: VEM TAR HAND OM MEJA DÅ??! Jag får fullständig panik och när jag ringer efter en taxi så fungerar inte min röst och ingen fattar vad jag menar. Rätt vad det är så befinner jag mig vid skolan och börjar springa mot bussen, men tror det eller ej, då har jag fastnat i lera.

Hallihallå

Vad man gör som uttråkad


Sortera sina smycken.


Kasar runt på golvet för att ta 'häftiga' bilder


Ordnar sina skor.

Nu ska jag baka blåbärsscones.

Mat-tips från K:

Ät aldrig- jag menar ALDRIG, under inga omständigheter!- indiskmat till frukost. Drick dessutom verkligen inte cola till. Magen mår inte bra..

Vardagen

Vad ska alla göra idag?

Jag har pluggat lite (dock inte så effektivt), nu har jag ätit lunch och ska snart läsa lite till. Jag har lagt upp det såhär: jag tar mig igenom ett kapitel i marknadsföringsboken, när jag är klar med det får jag unna mig att antingen läsa en artikel i nya Café eller lösa ett korsord. När jag har gjort ngt av dessa blir det ett kapitel till, nu i internerdovisningsboken osv. Kul? Nej! Men det måste göras. I eftermiddag ska jag ner till stan och köpa julklapp till mina chefer. Slutligen ska vi ha vin och spelkväll här. Men jag funderar på att göra det till scones med mjölk och spelkväll istället. Är himla sugen på det.

Hejdå!

Dagens allt-i-röran

Möte den 7/7-03
Närvarande: Ewe, Emma, Linda

-L mysteriet lösningar? Ringa, skriva slå? Sista ej alt.
-Konstaterat: J är intelligent, märkte Ewe möjligtvis
-Ewe ser upp till F
-F snäll men sur tillägger Emma som bär Emmys pojkväns kalsingar
-Linda kissar, småsur pga frånvarande madrass
-Emma måste raka sig under armhålorna, förmodligen löss
-Ewe tes Emma trodde det var vibrerande mobil
-Linda fast i flugsnöre
-Emma sjunger
-Linda sur, prasslar med ngt.
-Emma har nu tystnat, tur det
-Linda spårlöst försvunnen
-Hunden ok
-Linda återfunnen
-Linda mkt arg på Ewe som råkade få sin fot under lakan
-Ewe överväger Linda hs
-Emma har kärleksproblem.


På vänstfronten intet nytt.

Argh, vaknade idag med ett ännu större munsår som bultade och stacks.

Kan man jobba ihjäl sig?

För om man kan det så är inte jag långt ifrån nu.
Några tecken på detta är

* Jag kan inte somna på kvällarna för jag ligger och tänker på hur jag ska flytta om bilarna imorgon eller vilka kunder som jag har bokat möte med och hur jag ska lägga upp mötet.

* Och när jag väl somnar så drömmer jag om detta

* När man inte hinner träffa familjen trots att man har fflyttat hem, inte heller hinner träffa sina vänner.

* När man får anlita en Dj för att jag inte hinner sätta ihop musiken själv till mina dansgrupper pga allt jobb.

* När man allvarligt funderar på att flytta in en tältsäng på kotoret

* När man jobbar 8-19 alla dagar i veckan.

* När det uppenbarar sig att man inte har något som helst liv vid sidan om jobbet.

* När man väl lyckas gå ut, blir full på en halv flaska vin och börjar prata bilbyte med taxi chaffisen.

Ska nog gå och gräva ner mig.
//Linda

Me barn


Wake me up!

Idag är det grått o trist ute. Meja har varit vaken halva natten o jag är så trött så jag vet inte vad jag heter. Har druckit fem koppar kaffe minst, inget händer i mitt huvud. Någon som har några vaknings-tips?! För annars tar jag mig en kopp till o då lär min mage sparka bakut..



Ta mig till backen, BUMS!


Allt-i-röran

8/6-03
Hejsan! Nu är det Emma som skriver. Just nu ligger jag i badet och äter chips. Jag försöker vila upp mig så jag ska kunna följa med till Ewe ikväll. Oj, nu tappade jag papprena där bak i badet. Nu kommer Ewe bli arg på mig så du får inte säga något! Lovar du? Ok det är bra. Men nu måste jag äta mina chips.
Puss Emma


Emma, en idéspruta av rang!

När Emma hade sett bilden på den gamla allt-i-röran föreslog hon att jag skulle skriva lite här i bloggen. En superidé tycker jag och därför blir det nu en ny kategori som heter 'Dagens allt-i-röran'. Jag har båda två, den första gröna och den sista med fiskar på. Jag känner att det kan bli en spännande kategori.


Godmorgon!

Iskallt i lägenheten, regn och grått ute. Dessutom vaknade jag med ett munsår, inte så stort men ack så irriterande, det bultar i hela ansiktet.

Idag var min stora pluggdag men efter den hemska starten har jag bestämt mig för att unna mig en dag på stan, fika köpa lite julklappar och titta på folk.

Jag fick mina skor idag, ni vet de jag visade här i bloggen, de var precis så fina som jag hade hoppats, jag har på mig dem idag. Jag ska nog sätta in en bild så ni ser.

Jag införskaffade mig en massa andra fina saker på tradera igår, ett par denimbird för 19 kr, en fin topp för 11 kr, en klänning för 30 kr och slutligen ett rouge från YSL för 70 riksdaler. Vilka kap! I och för sig tillkommer frakt men det blir ändå billiga saker.

Snygga devins birds stl28/32Vintage topp, 70-tal

Är det någon som har lite bra julklappstips? Jag känner mig helt lost, har införskaffat mig en klockren men resten har jag ingen aning om.

Overandout

Citat

never let go of someone you can't go a day without thinking about


Ett citat jag hittade på bloggen nio till fem. Fint tycker jag.

bus i vårt hus


Hihi


Spraydate

Jag erkänner, jag har just blivit medlem på spraydate:) Föll för länken när jag skulle in här på bloggen. Inte så att jag vill träffa någon seriöst, men lite skoj i vardagen sådär. Det står ju inte singel i pannan när man kommer med vagn och barn precis. Ska bli mkt spännande. Vet dock inte riktigt hur det funkar ännu, men det ska jag ta reda på. Namnet fick bli fivegirlsandamonkey, Emma var upptaget. Hoppas det var lugnt tjejer? Om inte annat kan jag skaffa några läsare till bloggen när jag berättar varför jag heter som jag gör;)

Love!

Middagsbjudning nr2

Okej Emma, här kommer min (Evelina).

På min högra sida sitter Harry Potter, detta eftersom jag är hemligt kär i honom och dessutom är han grym på trick. Han kommer definitivt bli middagens partyhöjare.
Jämte honom sitter Jesus, jag har endel avgörande frågor att ställa till honom. Han är inte på middagen för att jag är speciellt religiös. mer för att stilla min nyfikenhet och bringa klarhet rörande vissa detaljer.  
Mitt emot mig på andra sidan bordet sitter Jane Austen, hon kommer berätta mer om tiden hon levde och hur hon kom på berättelserna till alla sina böcker.
På hennes högra sida sitter Mikael Persbrandt, hans karisma kommer fylla hela rummet och..., jag behöver inte säge mer. Hua, han är het!
Till sist på Mickes högra sida och min vänstra ska UnderbaraClara sitta, hon verkar vara en sådan intressant och mysig person (vilken jag skrivit om innan), hon kommer säkert också ha mycket utbyte av Jesus.

Det var allt för mig.


Ajdå...

Nu när jag loggade in var vår gamla design tillbaka, jag har fixat det mesta men det finns lite kvar. Har ni tid får ni gärna dona om ni vill. Ni är bäst.

Puss&Kram

Middagsbjudning

Jag tror det är Go´kväll (eller någon annan Svt kanal) som bjuder in en kändis till ett dukat bord, där personen får bjuda in fem olika personer till en låtsas middag. De får även bestämma menyn samt motivera valet av gäster. Här kommer mitt (Emmas) middagsbord:

Till höger om mig: Patrik, fysikern i superfemman i Filip & Fredrik. Han är sjukt rolig (vet han om det?) och väldigt kunnig. Han är dessutom jätte duktigt på att förklara fysiska frågor på ett enkelt sätt. Jag tror både att jag kan lära mig ett och annat+ få mig ett gott skratt.

Till höger om Patrik (bordet är runt): Sångerskan Björck. Hon verkar intressant & ruskigt trevlig. Kan underhålla lite också kanske?

Mittemot mig: Magnus Betnér. Sjukt sexig, sjukt rolig i sina uppträden men hur är han vid ett middagsbord?

Till höger om Magnus: Ika i rutan. Var håller hon hus? Är hon lika snygg som när man var liten och nästan lite rädd för henne?

Till höger om Ika (till vänster om mig alltså): Joakim Nätterqvist- äntligen! skulle jag bara säga då.

Meny
Indiskt! Kryddstarka grytor med lamm & kyckling. Grönsallad, nanbröd & raita. Till det får man välja på vatten eller Kingfisher. Mums!

Hur skulle ert bord se ut?
Mums. 





Boken.

Hur går det med boken Emma? Jag tror att den bok jag ska välja är Blonde med Jocey Carol Oates.


Guten nacht!

Minnen nr 2



Kommer ni ihåg denna???

Minnen

Kom ni ihåg att K's gamla S alltid gick och kände på sin tandborste när vi hade varit där. Visade det sig att den var blöt hade vi förmodligen använt den vilket ogillades starkt.

Jobbet...

Jag snackade lite med min gamla chef på jobbet idag, vi pratade lite mode och han föreslog att tjejer skulle ha lektioner i skolan där de skulle lära sig gå i höga klackar och duka. Jag frågade vänligt varför inte killar lika gärna kunde ha dessa lektioner ( i alla fall när det gäller dukning) Han menade då att killar är alldeles för hjärndöda från början för att kunna lära sig något men att tjejerna sedan kanske skulle kunna lära vidare sina kunskaper till sin  framtida man).


K´s recept

Pepparkakor+brieost= MUMS!

Blablabla

Vänner, familj, bekanta, grannar, hundar eller ovänner- man kan ha dem i mängder, det kan krylla av dem. Men ibland kommer stunder då man inser att den enda man kan lita på och räkna med i alla lägen är sig själv. När man dessutom fixar saker o ting helt på egen hand, inser man hur stark man egentligen är. Coolt!

Fick bara denna lilla uppenbarelse på väg till tvättstugan;)

Peace!

Lillefot


Nöjd

Söndag igen!? Jag har haft en väldigt trevlig helg mkt Robin-tid, promenader, mys och vin. Det är så helger ska vara!
PS Det är dessutom mitt favoritväder, minusgrader och sol DS




Spy

Signe Siemsen, tjejen som har bloggen Milk (heter den så?) blir vice nattklubbschef på Spybar. Hon ska tydligen ha ett eget rum där som heter "Garderoben" dit människor som "vill flippa" ska komma. I en intervju för någon av gratis tidningarna berättar Siemsen att hon kommer ha hand om det nya rummet och ta hand om människorna som kommer dit så att fler personer kommer våga sig fram till Spyan.

Nytt rum eller inte- personligen skulle jag inte sätta min fot utanför de sammetsröda repet och böna & be de löjliga (med säkert väldigt små penisar) vakterna att få komma in och sedan betala en hutlös summa pengar för att få vicka lite på arslet till dålig musik och bli avklädd-med-blicken av några slips-nissar i min pappas ålder. Finns bättre ställen.

Peace!


Vänsterprassel

Jag håller på med Svampkungens son Ewe, men jag har gjort en liten avstickare och börjat läsa Signal av Stephen King samtidigt. Har väldigt svårt att lägga i från mig den boken, vilket säger en del om den andra, men jag ska skärpa mig snart:)

violglass

jag sprang som en galning i snön för att hinna hem med min glass som jag mödosamt begravde i snön på balkongen(jag har ingen frys). till min stora besvikelse var glassen inte alls god. smakade ingenting. så nu vet ni det!


Tidningen igen

I dagens tidning:

'Burmas mest kände komiker (...) dömts till 45 års fängelse för att han utan tillstånd från myndigheterna organiserat hjälpinsatser till dem som drabbats av cyklonen Nargis. (...) Vid gripandet beslagstog polisen hans dator och flra förbjudna filmer till exempel amerikanska Rambo. Straffet kan komma att förlängas ytterligare.'

Det känns som om detta sker i en annan värld. Otäckt.

En annan rubrik på rörande ett helt annat ämne:

'Odlade urinrör håller måttet'


Funderingar

Hittar detta i tidningen:

'All uppvaktning på  min födelsedag undanbedes vänligt med bestämt. Respektera min önskan.'

Frågor på detta:
1. Hur kan man ha en sådan motvilja mot uppvaktning?
2. Är man säker på att någon hade firat en överhuvudtaget?
3. Varför låter man så arg, är inte en födelsedag någor roligt?
4. Igen, varför har man sådan motvilja mot att bli uppvaktad???

Det döda trädet


Nattpromenad


Vad rekommenderar du?

Om ni bara fick välja en blogg som ni skulle rekommendera att andra skulle läsa, vilken skulle ni välja då?
För de flesta är det inte svårt att räkna ut min vem jag kommer föreslå=):

Underbaraclara

Motiveringen lyder: Inte bara har hon en känsla för mode som är ett fåtal förunnat, hon lyckas också bygga upp en gemytlig stämning som får oss vanliga opyssliga att genast vilja sätta igång att baka/rita/dekorera. Samtidigt levererar hon med jämna mellanrum klockrena argumentationsinlägg, som lämnar en mållös och utan motargument. Slutligen toppar hon bloggen med coola outfitbilder och underbara naturvyer som alltid inspirerar. Bäst helt enkelt.

Nu är det läggdags för mig.

Utläst

Jag har läst ut boken, jag vet inte hur långt Emma har kommit så jag vänta lite med mina åsikter. Jag funderar på vilken bok jag ska välja, blev tipsad om en som heter 'Busters öron' och en annan som heter 'Berlinerpopplarna' får se vilken jag väljer.

Puss och Kram

Är på lite gråt humör

Sen fick jag syn på denna dikten:

Så slet jag vingarna av fågeln och sade
- flyg då!
Bedjande såg den på mig och sa
- inte flyga, men jag kan sjunga för dig!
Ännu mer förbittnad slängde jag fåglen i väggen och skrek
- sjung då!
Bedjande såg den på mig och sa
- inte sjunga men jag kan dö för dig! ♥

Och började stooor lipa på jobbet hoppa ingen ser mig.

Ja ja nu har man gjort det jag känner redan hur det glada humöret börja krypa sig på=)

Kram Kram


Jag älskar ...

Jag älskar svenska deckare. Beck är bäst men Wallander går också mycket bra. Just nu kollar jag på Höök, helt okej det också:) Det borde göras lite fler!

Tjing

Hjälp!

Hur stavas powernap? Är det ett ord eller? Har suttit o funderat ett tag:)

Fem saker..

5 saker som kommit i skymundan sen jag fick barn:
(Uppradade i ordning efter det som fått lida mest, först)

1. Toalettbesöken. I bland kan jag komma på när jag väl sitter på muggen att jag borde gått för länge sen.
2. Maten. När maten är färdig och man precis ska sätta sig och äta, så vill Lillan också äta. Bara välja att käka under skrik eller att ge henne mat först och äta kallt sen.
3. Sömnen- så klart. Vaknar flera ggr under nätterna, men blir på ngt underligt sätt ändå alltid pigg framåt förmiddagen.
4. Frisyren. Ofta en tråkig knut mitt på huvudet.
5. Städning/disk. Stökigt nästan jämt.

Fast ju fler dagar, ju fler toabesök och färre sömnlösa nätter:)


Titta eller inte titta?

Håller helt med föregående talare. När jag bodde i Schweiz var det strikt förbjudet för mina kidz att titta på tv. Detta hade när jag trädde in i bilden (då var de 6 & 8 år) urartat till ett  'smyg-tittade-på-teve'-beteende. När de var hemma hos kompisar vill de bara sitta framför teven och om jag var på en annan våning kunde de sitta framför teven utan ljud tills jag upptäckte dem. Väldigt osunt beteende enligt mig. Jag antar att de första de kommer göra när de flyttar hemifrån inte är att röka 'fritt' på sin egen balkong utan istället köpa en teve och titta dygnet runt.

Bye

tjejerna


Teven som barnvakt..

...finns det ju väldigt många som är emot. Inte jag. Tvärtom. Ibland sätter jag min 3 månaders i babysittern framför KG Bergström eller Janne Josefsson och debatt. Hur bra som helst. Jag får en stunds "göra-vad-jag-vill-tid" och hon lär sig både argumentations-teknik (hur stavas det?) och svenska språket. Så länge det inte är fult språk, våld eller andra otäckheter- hur kan det skada barnet?!


Vad är modernt och inne?

Jag blev ruggigt irriterad idag när jag var inne på bikbok för att köpa ett par glittertights, när jag kommer fram till kassan för att betala(det fanns inga glittertights så jag köpte ett par örhängen i rena paniken) så börjar tjejen i kassa berätta för mig vad som är inne just nu och inte.
Jag skiter fulletändigt i det ok om hon vill berätta vad som är nyinkommet det är en sak men inte berätta vad man ska ha på sig och inte, det vill faan jag bestämma själv.

//Tack för mig

Tradera-beroende...

Jag kan inte sluta handla på tradera, dess skorna köpte jag precis för 150 kr, det är äkta skinn! Ett himla kap, nästan som fått. Jag kommer känna mig som Madicken när jag har dem på mig=).

Stövlar, kängor, skor, trend, vintage,second hand stl 38

Chock

Fick just världens chock, jag hade lämnat mina saker i datasalen för att gå och köpa kaffe, jag tog bara med mig en tjuga och lämnade således mobil, miniräknare (en dyr sådan), plånbok, ryggsäck och jacka. När jag kommer tillbaka upptäcker jag att allt är borta! Hann se ljuset i tunneln innan jag insåg att jag gått in i fel datasal, snacka om hjärtklappning.


Excel

Jag kan inte excel och jag hatar när jag måst göra uppgifter med det. Dessutom är programmen på engelska har i bibblan och då hittar man inte de funktioner som läraren skriver på svenska. Suck.


Vi


Julpynt


Julpynt

Nu har jag och Meja rotat i vartenda skåp och lyckats hitta två tomtar, en lucia och en ljusstake + massor med värme ljus. Ungen har somnat och jag sitter här och dricker oboy. Mums. Blev även ruskigt godis sugen och började smaska lite på min chockladkalender. Tog nummer 13, 14 och 15. Det är väl då julborden drar i gång, då borde man väl inte vara så sugen?


Färdig

Nu ska jag äntligen gå hem, har precis knåpat ihop mitt arbete. Jag hoppas att jag hittar en ny bok i min brevlåda så att jag kan börja på min och Emmas bokcirkel. Då ska jag sitta i min fotölj, läsa och dricka te.

Hejdå.
 

Argh.

Spillde ner hela min klänning med kaffe, jag är inte förvånad. Jag spiller alltid kaffe på mig. Desto ljusare kläder desto större chans att jag spiller. Suck nr 2!

Blommor


Plugga sent.

Jag skulle egentligen lagat mat till Linda idag men sedan visade det sig att hon hade annat för sig. Därför kommer min kväll istället ägnas åt ett arbete om segmentering av marknaden. Suck!


Dagens komplimang

Jag köpte nyss kaffe på café Prego i biblioteket. När jag kom sa tjejen som jobbade att det  var så roligt när jag kom för att jag alltid var så himla glad. Så nu sitter jag framför datorn och päser av stolthet med ett ännu större leende=).

Bygg snubbar

Killarna som jobbar med bygg och el här på jobbet (vi har precis byggt en ny bilhall som inte riktigt är klar.) jag sitter här och funderar över hur många minuters effektiv arbetstid dom har per dag?
En av killarna en blond liten halv tjock kanske 20-23år gammal går fram och tillbaka fram och tillbaka och bara stirrar på saker och ting igår såg jag honom sätta upp en ledning.
Undrar hur mycket pengar han drar in till hans företag på dessa minuter? fast iförsig så är det ju mitt företag som betalar för att ha honom gående här fram och tillbaka.

Man kan ju ifrågasätta min effektivitet på jobbet när jag sitter och skriver blogginlägg.

ÅÅ nu ser man solen, jag ska nog gå en runda när jag kommer hem idag.

Kram på er! //Linda


Bloggdesign...

...tycker jag verkar himla intressant, ni ser jag att jag har pillat lite, förlåt om det är oacceptabelt men jag ska fixa mer imorgon. Jag tycker det skulle vara roligt om vi kom på ngt riktigt orginellt.

Nu ska jag bifoga en bild till detta inlägg(framgång), sedan gå och lägga mig. Jag ska plugga imorgon (sa jag att jag fick VG på min redovisning och budgeterings-tenta?!)

Bilder!?


Linda menar att receptet på framgång för en blogg stavas bilder. Sagt och gjort, här är jag!

Det var bättre förr...

Många 'gubbar' på jobbet använder sig av frasen 'det var bättre förr', man hör aldrig kvinnor säga samma sak. Fast å andra sidan har de inte alltid haft rösträtt, makt och rätt till utbildning. Om så hade varit fallet hade vi kanske också tyckt att det var bättre förr.  

Mästerkock igen!

På samma tema som inlägget igår om mästerkocken (mig själv=)) så måste jag skriva om den helt underbara efterätten som Linda och jag gjorde igår. Vi skalade och skivade några äpplen (alltid osäker på hur det stavas) sen la vi dem i stekpannan med smör, honung, farinsocker, mandel (skållade), kanel och lite salt. Där fick de ligga tills äpplena blivit mjuka, sen åt vi det tillsammans med vaniljglass samtidigt som vi tittade på Robins på SvtPlay. Gott!  

...

Att skriva 'din för alltid' på Facebook kan man då kallas optimist eller planerare?


Mästerkock

Idag är jag hemmafru och lagar mat åt affärskvinnan Linda. Det blir tacopaj. Mums!

Jag tror faktiskt jag ska skriva ut receptet för den är himla god (då kan vi även inviga vår kategori mat.

Lägg en påse med tacochips i botten på en djup pajform, stek köttfärs och häll på tacokrydda och vatten. Lägg detta över tacochipsen. Blanda 2 dl creme fraiche och 2 dl creme fraiche paprika och chili (ev lite vitlök också). Häll detta på köttfärsen. Skär tomater och lägg över och strö sedan över en påse med riven ost. In i ugnen tills osten har smält. (200 grader) Servera med sallad, gurka och majs.


Skit, nu brände jag köttfärsen.

Overandout

Fördommar på tub


Jag står på tunnelbanan när två äldre kostym-Nissar kliver på. Den ena har skepparkrans och den andra bred, skruvad mustasch. De har varsin portfölj och pratar oavbrutet om finanskrisen. Min dotter börjar plötsligt gallskrika. Folk vänder sig om och herrarna som står närmast slutar prata. Jag väntar på en otrevlig kommentar, då jag uppfattar männen som i "glappet mellan barn och barbarn åldern". För gamla för att minnas hur det var att ha småbarn och något för unga för att ha fått egna små gaphalsar till barnbarn. Självklart lyckas jag tappa nappen på tunnelbanegolvet och när jag ska sätta in reserven som jag haft i fickan, kommer jag på att jag haft nycklar o skit där och börjar desperat tvätta nappen i min ramlösa för att åtmindstånde döda några bakterier.

Då skiner plötsligt skepparkransen upp; "se där, det gäller att vara street smart!".
Jag ler och nickar. Imponerad av gubbens ordval.
- Vad heter hon? undrar muschen.
- Meja, svarar jag (jag vet, jag kläckte det).
- Maja? 
- Nej, Meja. Som artisten hon som sjöng..aa en artist (jag ångrar mig, han lär ju varit 40+ då o han ser inte ut att vara så musik intresserad heller).
- Aha "all about the money all about the..."
Skepparkransen nickar förtjust.
- Vad fint, fortsätter muschen.

Vi hoppar av tuben och jag inser vilka fördommar jag hade.

 


Mat&Snus

Jag har absolut ingen äckelmage, jag kan diskutera kräk samtidigt som jag äter om det så krävs. Men när det kommer kunder till jobbet, beställer mat av mig för att sedan börja gräva med fingrarna under överläppen för att  få ut sin prilla lössnus då är det sånär att jag börja hulka. När de sedan tar samma fingrar, torkar av dem lite under disken och börjar leta fram pengar i plånboken som de räcker till mig, då måste det vara nära till toaletten. Hua!

Behov

Jag har inte kissat sen klockan nio idag på morgonen, nu står jag själv på jobbet och kan inte gå ifrån. Jobbigt!

Bokklubben

Ewe, ska vi börja med Svampkungens son då? Du svarade aldrig. Jag börjar läsa den nu så säg till snarast om du har läst den. Puss

Linda


Linda, the frilusmänniska (äpplet är nyplockat från ett träd vid vägen)

Saker man ska försöka undvika i största möjliga mån när man lagar mat

1. Steka falukorv med vit nytvättad skjorta
2. Koka upp stuvning när man plattar håret (i ett annat rum)
3. Skriva blogginlägg samtidigt som man kokar pasta.

Over and out

Sprudlande glädje...

...upplevde jag nyss när jag gick in opch såg att Åsa hade kommenterat på ett av våra inlägg, vår andra riktiga kommentar (jag räknar inte med mina syskon eller våra egna samtal). Lyckan solkades något när jag gick in på hennes blogg och upptäckte att hon hade ställt samma fråga på massa bloggar för att få trafik till sin egen. Jag blev lite bitter.


Telepati

Jag skulle precis skriva in min favoritblogg och fråga efter era, sen ser jag att Linda precis skrivit ett inlägg i samma anda. Det tyckte jag var roligt!

I alla fall, Linda och jag pratade om nykterister igår, som vanligt hade vi olika åsikter. Men jag hittade detta inlägget som jag tycker ger diskussionen ett nytt perspektiv:

http://underbaraclara.webblogg.se/m_042007.html

Nu ska jag laga stuvade makaroner och falukorv till Linda och mig.

Pussar i mängder

PS. Inlägget jag syftar till ligger rätt långt ner på sidan med rubriken Nykterist? Javisst! DS


Ny favorit blogg

www.colorell.blogg.se 
En jätte söt tjej som alltid har kanon fina kläder på sig.

//Linda

Snorungar!

En liten bit ifrån där jag jobbar liggen en skola det resulterar i att ungarna kommer hit när dom har lite längre raster som tex lunchrasten.
Dom går här och kladdar på bilarna och sätter deras kladdiga känder som inte en jäkel vet vad dom varit på huvarna och rutorna på bilarna på det blir stora fettiga avtryck.
Dom tror också att det är helt ok för dom att drick hur mycket kaffe dom vill ja för visso måste dom ju hälla i 8-10 sockerbitar första.

Jäklar ungar och igår så hoppade dom in i Corvetten (som det står en STOR skylt på RÖR INTE BILEN).
Så jag frågade ungarna om dom inte lär sig läsa i skolan nu för tiden, då kom min chef fram och tog tag i mig och sa att man får inte säga så för det kan vara framtida kunder.
Framtida kunder my ass jag ska vara trvelig den dagen ungarna lär sig lite vett & etikett (om den dagen kommer).

Dessutom så snodde ungarna med sig typ 50 sockerbitar när dom gick, dom försökte inte ens smyga med det usch jag ska aldrig ha barn.

//Linda


123saker...

...är ett superintressant program på tv2, vilket för övrigt är min nya favvokanal. Kolla på internet.

TP

Självklart kommer jag ihåg  när vi spelade med morbror Björn och Gräv. Haha, vi kunde till och med den frågan där svaret ar Dagobert. Kommer du ihåg frågan?


Och visst ...

Och visst fick jag inspiration! Kulturhuset kan man alltid lita på. Och då menar jag inte bara att man kan räkna med bra utställningar utan även att man kan räkna med att stöta ihop (och även stöta PÅ) väldigt snygga pappor. Idag stötte jag ihop med en snygging när jag skulle in i hissen, och helt otippat stötte han på mig. Det hela ledde till ett glasvin på en mysig restaurang alldeles intill. Lite vin ledde till mat och lite mat till mer vin och ännu mer vin. Efter ett par timmar var jag tvungen att åka hemåt men vi bytte nummer och bestämde att vi skulle ses i morgon också. När vi båda ändå är singlar och barnlediga.

Nej nu flippade jag ut i lögner. Kunde varit så. Hade varit kul med en pappa ledig vän (eller mamma ledig också men jag har redan en) men faktum är att jag stötte in i en snygging i hissen. Dessvärre stötte han inte på mig utan blängde bara lite för att jag stod i vägen när han skulle rulla ut sin snordyra vagn med fula unga i. Säkert gift med en tråkig fru som jobbar på bank och har ankel-långt nattlinne på sig när de har sex (han drar bara upp det precis nödvändigt). Hon kom säkert och hämtade dem i en av deras mörkblå volvos efter jobbet och så åkte de och storhandlade ihop. Men skitsamma. Utställningen var bra och nu vet jag att jag ska bli journalist/fotograf och ingen jävla informatör. Hej svejs!

Inspiration(!!)

I dag ska jag och Lillan åka till Kulturhuset för att titta på en fotoutställning. Jag är så
sugen på att fota men har inga idéer på hur eller vad. Känner mig torr som fnöske. Skulle någon
tända en cig (eller värmeljus också för den delen) för nära mig skulle jag förmodligen fatta eld och sakta
men säkert smula ihop till en hög aska.

Det kanske inte är fotograf som är mitt kall i livet? Jag kanske ska syssla med information eller ngt annat
istället? Som alla andra misslyckade journalister och fotografer?



Lotta Engberg

Lilla Lotta vilken underbar artist det är.
Minns ni kan man gifta sig i jeans? eller kanske 4 bugg & en cocacola?
Så jäklar svängigt, man blir en lycklig människa helt enkelt.

Hon var här på jobbet för att underhålla förr förra helgen, helt underbar inte lika nosiga som dom andra artisterna som var här som tex Agnes jävlar stordåd tror att hon ska special behandlas bara för att hon är duktig på att sjunga.. nej tack.

Men återigen till Lotta hon kutade runt och kokade kaffe åt oss säljare för hon tyckte vi såg så stressade ut vilken underbar människa.

Ja Ja nog om det, Ha en bra dag!
/Linda


Skitkasst

Som sagt (skrivit) jag lånade uppföljaren på Belinda Olssons bok "Gravidchock", "Otrogen på öppen gata" häromdagen. I går började jag läsa men redan efter ett par sidor fick jag nog. Det var en utdragen förlossning när huvudpersonen Agata hängde sig i barnmorskans hår och slog hela hennes huvud i sängramen så en annan barnmorska i leopard pumps fick komma in och ta över. Precis när leopard-morskan kom in öppnade sig Agata sex centimeter till och arbetet kunde börja. Agata blev med ens polare med den nya barnmorskan för hon hade så snygga skor..

Nej nej nej, det finns alldeles för många böcker av detta slag. Jag kan skratta åt Martina Haag i bland. Hon är ganska skruvad. Men det här? För simpelt, för oförutsett och framför allt: vi har läst det förr. Jag skrattade iofs åt gravidchock, men säkert mest för att jag var en höggravid journaliststudent på tågluff, vars enda skön?litterära bok var just denna. Nej, antingen måste det vara riktigt skruvat, åt kåseri hållet där man känner att det är stört överdrivet, typ lögn, eller måste det vara nästintill sanningsenligt. Det där töntiga, upptrissade, överdrivna och oftast kast formulerade böckerna, kan faktiskt brännas på bål. Tycker jag.

 

svar på utkast om Lidl..

Innan inlägget ens är klart känner jag att jag måste haka på. Såg på Outsider för länge sen när det handlade om "container- letare". Mest var det ungdomar med dålig ekonomi som klättrade ner i containrar och plockade åt sig saker som folk hade slängt. Det kunde vara mattor eller stolar i vissa fall även begagnad mat. De som ägde containerna, typ hyresföreningarna och så, hade börjat sätta lås på dem så att ingen- inte någon- skulle kunna klättra ner och leta gratis fynd. 

Till vilken nytta då?! Är det inte jobbigare och framför allt mer oekonomiskt att anställa en gubbe (eller tant) som ska skruva fast alla lås. Och först köpa in dem då. Vad gör det att någon klättrar ner och tar saker, som någon annan inte vill ha, nu när det ändå tjafsas å mkt om att vi konsumerar för mkt? Låt folk ta de dem vill!  Och Lidl som snackar så mkt om att de är så himla billiga ( de är väl det förvisso men främst för att de importerar allt från Tyskland) de kunde ju blivit ännu billigare om de slapp köpa gift och anställa en avgiftar-gubbe! 

Peace!

Familjeliv

Jag sov hemma hos mina föräldrar inatt och upptäckte när jag kom ner i köket på morgonen att det är nya regler som gäller:

1. Det får inte vara några lampor tända
2. Teven får inte under nga omständigheter vara på
3. Det måste spelas julmusik (för stämningens skull)

Pga detta har jag ätit min frukost i ett beckskumt kök till ljudet av en skrålande Christer Sjögren.

Härlig start på dagen?!=)


Ingenting låter bra

Jag skulle vilja skriva något jättefint och genomtänkt om hur bra och stark jag anser att du är. Men det låter bara töntigt. Men jag tycker du är bäst.

Puss&Kram


Bibliotekskoll: Växjö

Det var verkligen ingen bra biblioteksupplevelse, jag tänkte precis skriva ett inlägg om hur mycket mysigare och mer mystiska biblioteken verkade vara i Stockholm än här i Växjö.

Såhär är det på  mitt bibliotek:

Om ni tänker er ljudnivån inne på en H&M butik en fredagseftermiddag men istället för detta ljud till ett bibliotek så får ni en rättvisande bild. Mobiler som ringer, mp3-spelare som har alldeles för hög volym, ljud från bärbara datorer som tydligt indikerar på att vedebörande spelar spel, höga skratt, smaskigt skaller etc. Böcker rivs inte ner av misstag, nej de kan lika gärna kastas i ett pågående gräl mellan två bullriga (förmodligen fd hockeyspelare) polare. Grupprummens dörrar är alltid vidöppna så man hör alla diskussioner (som oftast inte handlar om skolarbete), privata mobilsamtal i tysta lässalar (som mer regel än undantag handlar om sex, otrohet eller skitsnack om annan gruppmedlem) och slutligen detta oändliga spel mellan tjejer och killar. Det är som om vi är tillbaka på lekis igen, tjejer 'jagar' killar genom bokhyllor eftersom de har 'retat' dem. Allt eskalerar i en gruppkram/halvhångel-hög (valfritt) gärna med ett ytterligare antal frivilliga som hoppar in i stundens hetta för att 'hjälpa' sin sida. Suck.

Är det bara jag eller ska inte ett bibliotek innebära 'största möjliga tystnad?'. Nej själv skulle jag bli glad om bibliotikarien gav mig eller någon annan ett strängt ögonkast när det pratades eller ve och fasa, en mobil ringde. Men det är förmodligen att hoppas på för mycket.

PS. Precis uppsnappat: 'Jag läser boken efter tentan istället', vilket ljushuvud, han lär klara den med bravur?! DS
PS2. På frågan om jag är bitter för att jag aldrig få vara med i tjej/kille spelet väljer jag att inte lämna några kommentarer DS2

Kärlek på avstånd

Ett ungt par står framför porten med siffran sextiosex på. Det regnar och de ler när de får syn på mig. 

- Det är låst, säger killen.
- Jaha, men visst var det här det var visning? frågar jag.
- Japp, vi har stått här och väntat en kvart, säger tjejen och ler under lugg.

Hon tar tag i sin killes hand och svingar den fram och tillbaka. Han har bara t-shirt på sig och 
den tejp-prydda gladpacken på armen vittnar om att tatueringen där under är nygjord. Tjejen 
har betydligt mycket mer kläder på sig. Mössa, vantar, halsduk och dunjacka. Killen bankar med
hälen mot porten och rycker i handtaget. "Jävla puckon öppna för fan" säger han. "Sluta banka som
en omogen tonåring" säger tjejen. De börjar kivas men bara på skoj. De är roliga och jag kommer på mig
själv med att skatta högt åt deras skojbråk. Han pussar henne på håret och fajten verkar vara över.

Jag står där i regnet. Tittar på paret som skojar, pratar och pussas. Avundsjuk är jag. Så in i norden. Hemma
hos mig är inga bråk på skoj. Allt är blodigt allvar. Gränsen är överskriden för länge länge sedan. Vill vara en av dem,
vill att vi ska vara tillsammans alla tre och bara skoja och hålla om varandra hela dagarna.

På vägen hem tänker jag på det lyckliga paret. Undrar hur det ser ut i deras sovrum och om han pussar henne på
håret i sömnen också. När jag kommer hem och slår på teven kommer reklamen med lergubbarna, den för com hem. Pappan har huggit julgran och mamman lagat mat. Storebror sitter vid teven och Lillasyster springer runt och busar. " Kom nu mamma har lagat mat" säger pappan. "Ja, kom nu! säger Lillasyster. Jag är hungrig". Vips så flyttas hela familjen till köksbordet och rutan med snabbaste bredbandet kommer upp. 

Jag märker att tårarna och snoret rinner hejdlöst. Det är vid sådanna här tillfällen- trots att man inte vill- inser att man inte är helt hundra. Ännu.

Jag älskade bibliotek del 2

Vidgar näsborrarna för att dra in den varma, pappersdoftande, något gamla aromen som ofta brukar infinna sig på bibliotek, men nopre, den finns inte. Tar några varv mellan hyllorna med min barnvagn. River ner några böcker med flit, bara för att se om människorna är så snälla och överseende som jag minns dem, men nej inte det heller. En storvuxen man med ostyrigt skägg blänger ilsket på mig och en bibliotekarietant spänner ögonen i mig borta vid sin disk. 

Jag fortsätter fram mellan hyllorna på jakt efter en rolig bok. Ja, eller en som inte handlar om något sorgligt i alla fall för sånt klarar jag inte just nu. " En kvinna hittas knivskuren under en bro.." "Alvars liv var meningslöst.." "Kurt Wallander löser mordet på.."
Hittar inte en enda bok som inte handlar om en deprimerad man eller mördad kvinna. Får ögonen på en stor färgglad bok om tidernas glass & godis. Inte riktigt det jag var ute efter heller. Hittar till slut en roman av Belinda Olsson. Otrogen på öppen gata heter den. Verkar inte jätte sorglig så den tar jag.

När jag kommer fram till disken lämnar jag fram boken jag haft hemma. I en annan del av Bromma av Martina Haag. Eftersom jag fått hårda restrektioner när jag lånat den om att jag måste lämna tillbaks den SÅ FORT jag läst ut den, vill jag inte lämna den i maskinen för då kanske de inte ser den förens i morgon. 

- Man ska ALLTID lämna tillbaks böckerna därborta, säger den sura bibblatanten och pekar mot maskinen.
- Ja men eftersom det var så bråttom... försöker jag.
- ALLTID, säger tanten. Men för den här gången då.

Jag ler och går därifrån med min nya bok.

När jag kommer hem upptäcker jag att jag fått ett brev från Nacka kommun. Din nuvarande skuld är 20 kr. Det är viktigt att man alltid lämna tillbaka reserverade böcker i tid, står det. Sista dag var i dag. Hur kan jag då få en påminnelse i dag? Skickade de den i går för att det trodde att jag skulle bli sen? Fattar nada, men är övertygad om att jag inte alls gillar bibliotek så som jag gjorde förr. Hädan efter ska jag köpa dyra böcker på pressbyrån och slänga efter jag läst ut dem. 

Jag är på väg till skolan....

...och har varit det sedan 9:00, hur svårt kan det vara att snöra på sig skorna och gå? Argh!

Jag älskade bibliotek..

Har alltid varit svag för de tysta mysiga salarna, fyllda av böcker och tidskrifter, studenter och mystiska bibliotekarier som ler och gillar att man läser. Men sen Evelina började berätta om sin stalker, pennstumpar som lämnas kvar i salarna (finns det ingen som städar?!) och personliga stressiga tvångsscheman hos studenterna, så är jag inte lika säker längre. Ska därför besöka mitt bibliotek i dag och se om jag fortfarande gillar stället. Fortsättning följer..

Arg innan man öppnat ögonen, Kan det bli en bra dag?

Min morgon!

08.25  Vaknar 30 min för sent, har 15 min på min innan jag måset köra till jobbet

08.26 Går på toaletten.. allt toapapper är slut

08.28 Klär på mig..

08.30 Hungrig som faan måste äta, häller upp en stor skål kalaspuffar och banan ska gå till kylen för att hämta fil eller mjölk visar det sig att båda delar är slut, knaprar i mig några torra jävla kalaspuffar.

08.35 Häller upp en stor kopp kaffe äntligen en lugn stund.. snubblar på hundjävlen häller allt över mig och bränner mig så jag bara skrek rakt ut.

08.37 Byter kläder.. hinner inte stryka skjortan men tar på mig den ändå, ser ut som jag har en nattskjorta på mig.

08.40 Borsta tänderna, hade något kunna gå snett här så skulle det förmodligen göra det.

08.42 Skulle ha åkt till jobbet för 2 min sedan..

08.43 Ska ta på mig skorna när jag inser att jag glömt dom på Friskis & Svettis, tar på mig sommarskorna.

08.45 Hoppar in i bilen och kör..

08.47 Riktigt jävla nära att köra av vägen när jag försöker kleta på mig mascara samtidigt som jag ligger i 140 på 90vägen.

09.00 Glider med bredsidan in på parkeringen på jobbet, är (lyckligt)vis inte sen.

Går det att göra en sådan här dag till en bra dag? Tror inte det!
Ha en jävligt bra dag! //Linda

Sensation

Läst i tidningen:

'EU kanske skrotar regler om gurkform'

Jag frågar mig, har inte EU något viktigare problem att lägga energi och pengar på?

Funderingar och lösningar

Var ute och tittade på lägenheter när jag såg en lapp på en brevlåda mitt ute i radhusidyllen: ÄGAREN TILL HUNDEN SOM BRUKAR PISSA PÅ MIN BREVLÅDA ÄR DÖDENS. MVH LENNART JOHANSSON. Jag kunde riktigt se den dåliga grannsämjan framför mig och rullade snabbt vidare till nästa visningsområde. Han verkar vara en riktigt gangster den där Lennart Johansson. Det som förbryllar mig lite är hur någons hund kan vara så lång att den kan kissa PÅ brevlådan och inte bara träffar stolpen. Fast det är klart, är de ovänner så kanske han lyfter upp sin hund så att den ska träffa Lennart Johanssons postlåda. Så måste det nog vara...

Connys kött och video del 2

Affär i Kalmar skylade såhär:

"Kläder och billiga cigaretter"

För onekligen tanken till illaluktande kläder från en inrökt butik

Jobbigt värre

Bestämde mig för att gå ner till affären idag, när jag väl kommer märker jag att min inköpslista ligger kvar hemma. Svär lite men litar ändå på mitt minne. Handlar och börjar sedan gå hemåt med en supertung kasse. Väl hemma visar det sig (självklart) att jag glömt det viktigaste. Bara att snöra på sig skorna och knalla ner igen. Suck!

Gamla tanter på en vingård i Frankrike

Jag (Linda) och jonna satt i bilen på väg hem från en mycket nysig lördag på Öland.
Vi satt och pratade om ditten och datten när vi kom på att vi ska skita i anamma det här med hus,volovo och män och istället köpa en gård i Frankrike som vi tjejer (som hållt ihop i evigheter) Jag menar då har vi ju varandra behövs ju inte något mer.

Alla skulle naturligt vis ha en hobby/passion i livet.

Lindas(min egen) skulle vara ostar myket ostar mögel,hårdost,brieost you name it, jag skulle naturligtvis också tillverka mina egna ostar och då behöver jag även en ko och ett får.

Jonnas passion skulle vara vin MYCKET vin som vi odlar på våran egen gård som alla naturligtvis hjälps åt att söta om(det är här vi kommer att dra in all pengar)

Evelinas passion skulle vara pelagoner som hon vårdar,sköter,penslar och vattnar så dom doftar helt underbart i hela vårat stora hus.

Ellinors skulle vara bak (mestadels bröd) hon älskar att baka och bakar alltid något nytt och spännande, när vi andra kommer ner till vårat stora lantliga kök på morgonen efter att vi känt doften av nybakat bröd så står Ellinor vid brödbänken(som vi naturligtvis måste ha en) i sin rödrutiga huckle som hon har på huvudet och ler stort mycket nöjd över sitt nybakade bröd.

Emma kommer att vara hokuspokus tanten som har som passion att göra egna oljor,rökelser och naturläkemedel som hon helt själv tillverkar vilket kan bota alla möjliga olika krämpor.

Vi kommer naturligtvis att gå upp en sissådär 15-30kr och se ut som riktiga bullmammor allihopa gooa och glada.
Alla andra i byn kommer att tro att vi är riktiga hokuspokus tander som är jätte konstiga och det går massa historier och skröner om oss i byn.

Emmas barn(som jag inte får nämna vid namn pga kidnappningsriksen) kommer att  hälsa på oss ofta och gärna vi kommer att kunna liknas vid Sabrina tonnårshäxans fastrar som är lite speciella men mycket gooa,glada och snälla.

Ja bara en liten dagdröm=)
Ha en bra dag! Kramar Linda


Uppföljning till sprit&kebab (25/10

Dagen efter den besynnerliga fredagen, alltså lördagen, sitter jag och läser Nacka Värmdö Posten (min lokala gratistidning) och får ögonen på rubriken: FULL ÄLGKO JAGADE BARN PÅ SKOLGÅRD. Det tar alltså flera sekunder (skojar inte!), nästan en minut, innan jag kan lugna mig och inser att det inte var jag.

Linda

Jag har min mobil hemma i laddaren, ska vi laga mat ikväll? Hinner du köpa med dig en flaska vin så fixar jag maten. Jag är lite inne på paj eller pasta nga önskemål?

Puss&kram

PS Kommer du vid åtta? DS

Effektiv

Jag har bestämt att jag ska sitta på bibblan tio timmar varje dag denna veckan efter avdrag för lunch. Det är helt okej. Men nu börjar detta med att vara så effektiv som möjligt gå till överdrift, idag har jag nämnligen även gjort avdrag för toalettbesök och mailkoll. Sammanfattningsvis idag har jag varit på toa 10,5 minuter och kollat mailen i 6 minuter. Om man även räknar in min lunch på en timme (Lindas fel) betyder det att jag ska sitta på biblioteket till kl. 21:16. Under förutsättning att jag inte går på toaletten fler gånger.

Trevlig kväll allihopa!


Linda i sitt esse

Okänd kille i 17-års åldern - Jävla subba!
Linda - Subba?! Ja hellre det än att se ut som dig!
Okänd kille i 17-års åldern(ställd) - Du ska dö (Varpå han smäller igen bildörren och föraren rivstartar iväg)

På tal om ingenting, subba är det ett ord vi ska börja anamma igen? Det var ett tag sedan man hörde det. Subba är ju definitivt finare än hora eller fitta i alla fall. Hellre subba än hora.


Min alldeles egna stalker.

Japp, jag har upptäckt att jag har en personlig stalker. Hur kan jag då fram till detta? Jo, varje dag sitter jag alltid i samma lässal på biblioteket och alltid på samma plats, jag brukar spara saker på denna plats typ gamla kaffekoppar och pennor eftersom jag vet att jag ska sitta där dagen efter.
Men dra på trissor, idag när jag kommer ner i salen upptäcker jag till min fasa att det sitter en annan tjej på min plats och inte vilken tjej som helst, utan en som suttit i samma sal vid ett flertal tillfällen och alltså vet att det är 'min' plats. Jag har tidigare noterat att hon har haft en tendens att kasta getögon på mig och ibland söka ögonkontakt och le men nu är det alltså konstaterat. Hon stalkar mig.

Känner mig nästan lite känd och väldigt hedrad av att vare en sådan till synes intressant person att någon bemödar sig att följa efter mig.

Nej nu måste jag tillbaka till salen så att hon inte börjar leta efter mig.
/Evelina

PS. Jag kan faktiskt inte plugga lika bra idag då jag inte sitter på 'min' plats, funderar på att i ren protest sätta mig priecis jämte mig vilket man aldrig(!!!) gör annars, herregud vi är ju faktiskt svenskar med begränsat kontaktbehov=)DS

var faan är du?

Evelina var håller du hus jkag och emmy åker Växjö runt och letar efter dig... ÅK HEM NU.....

Frihet?!

Jag är arg! Mer precist är jag arg på alla som begår övergrepp, det kan vara rån, våldtäkter eller misshandel. Jag kom på att jag var arg igår, när jag runt tio skulle gå hem från jobbet, en sträcka på kanske fem kilometer. Trots att jag aldrig har blivit utsatt för något av de ovan nämna är jag orolig när jag går själv på kvällen, jag hoppar till varje gång någon går eller cyklar förbi mig. Jag är rädd när jag går genom områden som inte är upplysta och där inga andra männsikor befinner sig som skulle kunna höra mig skrika om något hände.
Att begå ett brott mot någon kränker inte bara detas intrigitet och utsätter dem för något som de kommer få leva med hela livet utan begränsar samtidigt min frihet. Det är inte lika självklart för mig att cykla hem efter en kväll på krogen eller gå någonstans själv när det börjar bli mörkt då man dagligen kan läsa i tidningen om gruppvåldtäkter mitt i stan, överfall utanför statoil och misshandel vid busshållsplatser.

Fega människor är det, personer utan självförtroende och riktiga vänner, sådana som faller för trycket och inte har någon förmåga att tänka sig in i andras situationer, eller förstå hur de förstör för den som blir utsatt och i förlängningen: hur de förstör även för sig själva, det utvecklas fördomar mot vilka allmänheten 'tror' det är som är skyldig, misstänksamheten ökar och vänligheten mot okända människor minskar. Är det så vi vill att vårt samhälle ska se ut?

Jag borde utveckla detta inlägg ännu mer, men nu har jag jobbat upp för mycket ilska, inget vettigt kommer ut. Nu ska jag gå och ta mig an lite strukturprocesser istället för att lugna ner mig.


Tyst som en mus

Nu när jag satte mig vid datorn slog det mig att jag bara använt min röst en gång idag, då för att säga tre ord: en te tack.
Det är enda gången, mobilen ligger glömd hemma och jag har inte träffat någon på hela dagen (som jag i vanliga fall hälsar på). Undrar om min röst har förändrats sen jag hörde den senast?

/Evelina

jag har kört på min jobbarkompis...

Är lite skakis jag råkade köra på min  jobbarkompis Pascall för en liten stund sedan när vi skulle köra in demobilarna, han hade satt sig på huk för att skrämma mig när jag skulle köra (han satt framför bilen) han trodde att jag skulle backa men jag gjorde en fuling och skulle köra över ett gubb för att slippa backa.

Jag hörde bara hur det dunkade till i bilen men jag tänkte äähh det var bara en sten,
Sen när jag tittat så sitter han där på marken helt skräckslagen(vilket kanske inte var så konstigt i och försig)

Lille stackarn jag har så dåligt samvete men det var ju änså tur jag kunde ju för fasen kört över honom,
Det gör ju inte saken bättre att han är mörkhyad heller (syns ju absolut inte när det är såhär mörkt på kvällarna).. ja ja han klarade sig bra med lite skråmor... jag ska bjuda honom på lunch imorgon för att kompensera(detta kan kosta mig dyrt) blir nog många luncher.

Ja ja nu ska jag hem snart!
Slut jobbat för idag kanske bäst det innan jag skadar någon annan.

Kram påer //Linda

För gammal?

Jag (Linda Holmberg) har varit i Gbg i helgen för att hälsa på 2 av mina bästa vänner och ha det trevligt vi var dock ute både fredag och lördag, hela min kropp ömmar jag är stel i lederna och har huvudverk.
Jag tror att jag har blivit för gammal för att vara ute 2 dagar i rad, fast det var jäkligt roligt men när man blickar tillbaka undrar man ju om det var värt de.

Man kan ju undra om det är sunt att tänka så när man är 22 tänk den dagen jag fyller 30 herregud kan nästa se sig själv sitta och kolla på Bridget Jones och äta ben&Jerrys samtidigt som man gråter hysteriskt.

I fredags var vi på förfest men min killkompis hockeylag det finns en hel det hetingar där får man lov att säga, men jag har en tendens att leta fel på människor, VARFÖR gör man detta? tillslut har man hittat på många fel så det är inte intressant längre.
Kanske är även detta ett ålders tecken??

Nej nu ska jag kolla om någon satt igång kaffet, jag har varit och köpt choklad fyllda Wienerbröd till fikat.. mumma.

Kramar Linda




Julklapp nr 2 inhandlad

Fasen vad skönt jag har börjat handla julklappar I TID för en gång skull, man skulle inte vilja säga att det hör till vanligheterna.

Samma visa varje jul 2 dagar innan jul: Springen som en illbatting på stan i panik 2 timmar innnan butikerna stänger för julhelg och gör panik köp efter panik köp och tänker ääähh det är alltid tanken som räknas.

Mycket stolt över mig själv=)

Det bästa som finns

Det är sånt underbart väder ut, klar himmel men ändå ruskigt kallt. Jag ska ta på mig min raggsockar, äta godis och läsa ut min bok.

Om jag bara...

...få be er om en sak på hela året så skulle jag gärna önska att ni gick in på svt.se och tittade på Robins program. Jag skrattar så jag gråter.

Emma, det verkar som om Henrik Schyffert har ett system som liknar ditt när det gäller arbete, han brukar dock gå ett varv runt huset innan han börjar 'jobba'. Det kanske är ett beteende du kan anamma?=)

RSS 2.0