Ett inlägg till... Evelina tycker inte om mig..

Efter att Evelina inte kunnat sova på en vecka för at jag snarkar(påstår hon) så har hon fått flytta ut i hallen/köket (se bild nedan).



Detta resulterar i sin tur att jag inte kan sova på den lilla biten säng hon har lämnat kvar utan vaknar halvägs ut från sängen varje natt, sen tycker jag att det är mysigt att sova brevid någon det tycker inte hon.

Föresten igår så var vi och handlade vi skulle gått till det stora Maxi men Evelina pallade inte så vi gick till det dyra Coop istället vi skulle bara köpe det som var absolut mest nödvändigt.
Det gick dock inte iktigt som vi tänkt oss för när vi hade plockat i de sakerna vi skulle ha (varav en produkt var från Arla) så fick vi syn på en skylt där det stod: Köp 4 produkter från arla och få en arla ko på köpet vilket naturligtvis resulterade i att vi köpe utterligare 3 onödiga produkter från Arla för att få med oss en röd mjukis ko hem, faan vad man är lättlurad.

Evelina somnade sött med ko:n i famnen, hon blev lite sur när jag började fota moha ha ha.




Värt pengarna nja men det är ju ett bra lockbete(ha ah nästan lite vittsigt) om man vill lura i folk mer kalcium.

Pussch Godnatt!!
//Linda

Ps tack Evelinas farfar för mycket god lunch idag köttgryta med grödde och svamp det var så det knullade i munnen... ds..


Obs nya inköp..

Här kommer bilder på lite shopping jag har gjort, min far kallade dessa saker för onödiga inköp medans jag ser det som rena investeringar.

inhandling nr1:

Polotröja(nu lagom till sommarn) men mycket fin i lite 70-tals färger jag gillar den, dock är det ingen annan som gör det men det är tur för då får jag ha den ifred.

inhandling nr 2:

Dåliga bilder det är min mobils fel och förlår för att jag har skorna på bordet men visst är de fina? jag köpte dem hon lilla Carro på Vila.

Ja det var allt(elle rjag tar resten en annan gång) Puss och Godnatt //Linda

Gårdagen i bilder..

I förgår så var ju jag och Mia och shoppade lite för mycket + att pappa hade köpt lite för mycket vin och sprit till mig i Tyskland, detta resulterade till ett stort KAOS när jag skulle ta mig hem i måndags.
För det första så trode jag att jag skulle fixa att bära en väska med 10 flaskor vin,5 shopping kassar, 2 stora väskor & min normala väska helt själv redan där var det ju kallaballik.
Så när pappa senare släpper av mig på tåget var jag varnsinnig för det första för att jag hade mer saker än jag kunde bära och för det andra för att pappa frågat mig 100 gånger om jag ha med mig allt, varpå jag svara JA FÖR HELVETE.

När jag efter 45 minuters förseningar(jävla SJ) helt genomsvettig hoppas på tåget efter att andra resenärer fick hjälpa mig på tack vara alla mina saker, så inser jag att jag glömt mitt pendlarkort som jag måste ha varje dag när jag åker til Köpenhamn.
Jag hade ju lämnat min vinter jacka hemma för jag ska köra våga vägra vintern från och med nu och lagt kvar kortet där i vilket inte var så jäklar klyftigt men men så var faller jag vågade inte ens ringa till pappa och berätta detta ni vet ju vad man hade fått höra : Jag frågade ju dig flera gånger om du hade allt...detta resulterade i en kostnad på 480 kr idag(Faan).

Ja ja när jag hoppade av tåget i Malmö så tänker jag ååå vad skönt snart är jag hemma och då.. vad händer då jo da handtagen till min stora kasse bara lossnar, det var bara det som saknades fasen efter att jag men gråten i halsen ringer Evelina för att be henne möta mig vid bussen så svara hon att pappa redan ringt henne och förvarnat att hon nog måste möta mig han har också lagt i en muta(en stor vi toblerone choklad) i min väska till henne.

Här kommer lite bilder...


Detta var bara några påsar.

Här borde jag har suttit på tåget men efter att tanten bredvid mig sa att om hon hade varit jag så hade hon inte lämnat påsarna utan uppsyn(vilket hon hade rätt i så fick sitta på min plats och min grannes plats och jag fick sitta på en annan plats... ja ja ni förstå.


Obs.. smygreklam för mitt nya jobb.

Ne nu ska jag gå och äta lite till av de nybakade muffinsen jag köpte till mig och Evelina innan jag åkte hem.
Puss Puss Linda

Segt som kola

Jag försöker få tag i skatteverket för att kolla upp några uppgifter, tyvärr visar det sig vara nästan omöjligt, Jag har ringt varje dag sen jag fick mina papper men aldrig kommit fram. Det värsta är att de inte har ett kösystem utan de lägger helt sonika på om alla deras handläggare är upptagna. Ibland blir det extra tydligt vilken seg jättemaskin den svenska staten med förgreningar är. Börjar man spinna vidare på tanken på hur mycket av våra skattepengar i slutändan skulle sparas om man gjorde en rejäl upprensning och effektivisering bland kommuner, landsting, utskott och utredningar blir man nästan mörkrädd.


PS Farfar, jag åt köttgrytan idag, den får fem stjärnor av fem möjliga, toppenmat! DS


Det svåraste

Nu har jag fått uppgiften (jag läser en reportagekurs på distans) att skriva ett valfritt rep. Jag kan med andra ord skriva om vad fan jag vill, ett rockband, en person, ett yrke, en skolklass - ja ni fattar. Det här är ju något man går o längtar efter att få göra men nu när jag väl kan göra det står huvudet still. Inga idéer duger.

Så folk, om ni skulle få läsa ett reportage om vad som helst, vad skulle ni önska att det handlade om?!

Skriv i kommentarer, var inte blyga nu, jag vet att vi har läsare:)

Kram från K


Hur svårt kan det vara?

I helgen var det åter dags för mission impossible: ställa om klockan. Hur många gånger har man inte fått höra knep som: "på våren tar man ut utemöblerna och på hösten tar man in dem" - fram och tillbaka ni vet. Ändå lyckas man försova sig, komma en timme för tidigt, i värsta fall kan det ju bli två timmar fel.

I morse ringde jag min far för att få reda på om klockan var halv sju, halv åtta, eller halv nio. Att man aldrig lär sig.

Godnatt!


Snabbt

Snabbt inlägg, ska snart möta upp Linda vid bussen. Hon lät lite desperat när hon ringde, något om för många tunga kassar som ledde till att handtagen gick sönder.

Ciao

Exotisk stämmning på skithuset...

Jag vet inte om jag har betättat det men jag ha en ödla som heter Virus en vatten agam som är jätte fin men när jag flyttade till Malmö så fick han ite plats så han bor för tillfället hos mamma och pappa, det är bara ett litet problem och det är födan till min lilla ödla.
Han äter nämligen syssor(vilket inte är så konstigt) men min pappa har byggt upp någon fort av forbi för dessa små oskyldiga djur.
De spelar på natten och pappa är inte alls så bekväm i det.
När jag sov hemma hos mamma och pappa för några nätter sedan så vaknar jag av att jag hör någon svära på över våningen jag smyger upp och ser min pappa stå med båda nävarna inne i terrariumet och försöker att fånga syssorna som spelar, för att döda dom(och på så sätt få tyst på dem) vilket han inte lyckas så bra med.
Jag tog tag i saken och lät min utmattade stackars pappa gå och lägga sig, på tal om ingenting så har jag kommit på ett litet knep(och läs inte detta om du är extrem djurvän) om man lägger dem i frysen typ 3-5 min så somnar dem och blir tysta och fina alltså de dör inte bara gå in i någon form av dvala.

Ja Ja det jag igentligen skulle komma till i detta inlägget va att där jag skulle sätta mig på skithusen nu i kväll så satte jag mig där i lugn och ro och helt plötsligt så började syssorna spela(pappa har satt dem på toaletten på nedevåningen för att de inte ska störa hans sömn) men när jag satt där i all min ensamhet så kändes det riktigt exotiskt, nästan som om jag var på semester i Thailand i 30 gradig värme och nästa kunde känna sanden mellan tårna, tänk vad lite syssor kan göra en helt vanlig söndag på skithuset i Odensjö.

Puss och godnatt på er //Linda


Härlig Lördag..

I lördags så hade jag och Mia en helkväll det va kanon trevligt började med att bränna lite pengar på stan vilket inte var så svårt sedan fortsatte det vidare hem till henne och satte igång bastun och satt där med öl och poppkorn(det va ju inte så att man klagade).
Jag svettades så kolosalt mycket det bara droppade efter 1½ timma utan svalkande eller en dusch så va det kanska skönt att siga ur lite halvdragna och totalt uttorkade, efter en välbehövd dusch så bar det vidare mot Båtsmannen där vi käkade kanon mat på menyn stod Kyckling med champinjonsås och dushe(vet ej hur det stavas) potatis, lite baileys och mycket rödvin som sedan ledde vidare till en utgång.

Ute träffade vi mycket skumma människor bland annat en kille som hade ett långt föredrag för oss vilka svin killar kan vara, vi försökte lite snällt och stillsamt klämma in att tjejer är ju inte heller altid guds bästa barn men han var strongt fast på att det var killarna som gjorde att tjejerna var elaka eller svin om det nu var så i enstaka fall(tanken slog mig många gånger om att han hade blivit totalt hjärn tvättad av sin flickvän) men jag vet inte.

Ja ja åter igen så slutade kvällen men att vi satt på napoli och klippte en pizza och väntade på pappa Bengt som skulle köra oss hem till tryggheten(känndes som att man var 14 igen) vilket han gjorde efter vi tagit oss in i bilen, det är ju inte alltid så lätt att ta sig in i en modell högra bil när man har druckit lite för mycket rödvin =)

Ja en himlans härlig helg var det iallafall.
Kram Kram //LInda

Kvällens meny

Förätt
Toast skagen med kräftor

Huvudrätt:
Grillad vitlöksmarinerad fläskfil'e med potatisgratäng och persiljesmör

Efterrätt
Vaniljglass tillsammans med en stekt kompott av äppel, mandel och honung



Låt väl smaka!

Sambo på gott och ont

Linda och jag stretar vidare med varandra i Malmö och blir mer och mer likt ett gammalt gnabbigt par för varje dag som går. Linda har under en period varit förkyld vilket gör att hon snarkar för kung och fosterland på nätterna. Dessutom somnar hon en minut efter att hon har lagt huvudet på kudden så det är ingen idé att försöka somna först.
Men eftersom vi är så otroligt idérika har vi nu löst problemet genom att bära ut min säng i hallen varje kväll. Nederdelen av min säng står mot ytterdörren (så man kan inte gå ut eller komma in) sedan har vi kommit på att om man öppnar både garderoben och toaletten bildar dessa dörrar en "vägg" in mot stora rummet. Vi har alltså varsitt provisorsikt sängrum. Ett flertal nackdelar har upptäckts, bla att jag blir bryskt väck mitt i natten då tidningen kommer genom inkastet, inte bara en utan två gånger eftersom vi har både DN och Sydsvenskan. En annan negativ konsekvens är att Linda har problem att hålla sig kvar i sängen då den ensam bara är 80 cm vilket leder tll ett flertal urfall varje natt. Vi jobbar för tillfället med att hitta en bättre lösning, fram tills dess eller tills att Lindas förkylning upphör får vi tar det som det är.

Återkommer


Så sant som det var sagt (ner prentat).

http://www.norrteljetidning.se//nyheter/ledare/id/7260

Finns fler bra ledare på sidan^^

/K

Nu är jag hel..

.. efter två veckor utan nät är jag (K) nu tillbaka ute i cybervärlden igen. Vad har hänt sen sist då..tjaaa, vi börjar komma i ordning i lyan. Igår köpte jag en mopp o hink (ni som känner mig vet att det bådar gott, har man en mopp är chansen lite större att man kommer städa) och häromdagen köpte jag en papperskorg.

Annars har Meja fått en tand (förstår att ni antecknar flitigt nu) och stängde igår in morsan på toaletten. Jo, det är sant, jag stod därinnne med öppen dörr och hon kom krypandes utanför o stängde dörren, när hon sedan låg där kunde jag inte öppna utan att knocka henne i pannan. Till slut fick jag göra det i allafall.

Jag = Keltisk

Igår så blev Evelina allergisk mot min scarves varpå hon kom på att det enda som kunde få bort utslagen var att sola solarium so thats the way it is tänkte vi och traskade in på ett solarium, efter att noga läst på hur ,var,när och vilket solarium man bör välja så kom vi fram till att hon skulle välja ett stå-solarium vilket ingen av oss skådat innan (lantisar som man är).

Jag tog tillfället i akt och fotade hela miraklet så här ska ni få se...

Flashigt namn för att vara ett solarium inte sant??

Ne jag ska bara gå ut med soporna blev lite rastlös återkommer snarast...

Här gör jag (E) ett snabbinlägg medans Linda (my biatch) gör te åt mig=). Det har visat sig att jag jobbar 170(!) timmar i månaden vilket raserar mina tidigare beräkningar om hur många timmar jag har kvar till pension. Suck...., kollade till Linda och det visade sig att hon hade ett eget sätt att koka te Suck.

Japp tillbaka igen det är ju faan att den där evelina ska hinna emellan ja aj åter igen till solarie historien här kommer även en bild på stå-solariet..


Vid beskrivningen av solariet så beskrevs Evelina som mörkeurope vilket vi inte tyckte va så konstigt och sen när vi skulle kolla in min så visade det sig att jag beskrevs kort och gott som keltisk, ni kan själva se min beskrivning längst upp på bilden..


Efter detta så tänker man ju jaha hur länge ska jag sola då???? då läser jag denna rekomendationen..


Jaha jag bör alltså undvika sol och solarium helt det är tacken det, funderade på att gå och köpa en burk skokräm att smörja in mig det verkar ju vara den enda lösningen.
Tur att jag hittat min nya bästa vän som heter Dove(hudkräm med lite brun utan sol i).
Eller är det helt enkelt bara att bita i det sura äpplet och vara solt och blek.

Tack för mig Puss Puss//Linda

Nu är det slut med det roliga

Nu är helgen över, imorgon jobb igen. Jag har räknat ut att jag bara har 80 420 timmar kvar att jobba tills jag går i pension. Tung siffra och framförallt en sotr andledning till varför man borde börja plugga snart igen. Mycket roligare och inte alls lika uttröttande.

Linda är och panikköper ngt speciellt naturgodis som hon blev sugen på, jag kokar soppa som vi ska äta i veckan. Massa goda rotfrukter och kött. Nu måste jag faktiskt gå och kolla till den eftersom det har visat sig att det börjar brinna när det bubblar över.

Återkommer.


Lördagsmorgon

Sitter i soffan med en kopp kaffe och tidningen. Jag funderar ¨på vad jag ska ta mig för idag. Det lutar år att jag cyklar ner till nya gallerian entré för det verkar inte finnas så mycket annat vettigt. Det har varit strålande solsken hela veckan men idag är det mulet, trist.

Farfar, jag har hittat en restaurang med råbiff på menyn, när du och farmor kommer ner får vi testa. Eller det kanske räcker med att du testar och farmor och jag äter en normal rätt?=)

Hejhej 

Uppdatering från samboendet i Malmö

Som de flesta redan förutspått tär det både på mitt och Lindas tålamod att bo ihop. Bl.a. har det visat sig att Linda fäller ovanligt mycket hår när hon duschar vilket i förlägningen kommer leda till propp i avloppet. Som en åtgärd har jag därför börjat 'samla' ihop allt hennes överblivna hår i en speciell hög för att tydligt visa för henne att detta håravfall är ngt som jag inte accepterar. Hon har inte upptäckt den än trots att den alltid är så nära=).

Dessutom ogillar Linda att papper ligger framme, vilket hon löser genom att lägga dem på ställen där de inte syns. En omedelbar konsekvens av detta beteende är att Linda varje morgon börjar med att fråga mig: 'Var har jag lagt pappret med min PIN-kod till mobilen? När jag svarar att jag inte har en aning  följer 'Vet du vad jag lagt mitt schema da?' När även detta svar blir negativt hörs en djup suck, nga minuter går och jag överväger hur sur jag är över att hon har väckt mig innan jag motvilligt säger hennes pinkod som jag lärt mig utantill och berättar hur länge hon jobbar dagen till ära.

Trots dessa punkter och ett antal andra som jag inte hinner skriva upp så har Linda och jag väldigt roligt ihop för det mesta. Idag har vi ätit på en italiensk restaurang som hette Just like Mamas, hemmagjord pasta till huvudrätt och creme caramell med en espresso till efterrätt. Mums.

OverandOut

Update från K

i flyttstök o ny lägenhet utan internet, är det tur att man har skrivglada medbloggare. Lägenheten vi lurat oss till är fin som ett slott (andra klassar den nog som standard/medel/helt okej, men vi som bott i ett fallfärdigt ruckel ser den med helt andra ögon) och vi kommer trivas som fiskar i vattnet.

Mitt krav på besökare har varit: ta absolut inte med någonting. Absolut ingenting alls! Det gick bra första dagen sen kom "farmor" (min fd svärmor) med en hel farm påskpyssel. Det var tuppar, kycklingar, getter, får och en och annan mus - och det bästa av allt: farmen var såklart i naturlig storlek också. Så nu har jag fått sprida ut påskpyntet i diverse hörn för att ens få plats med det. Tur att det bara är påsk en gång om året.

Eftersom jag inte har något nät o får sköta allt från biblan, kan det dröja ett tag till nästa gång. Men vi hörs.

Over/K


Nytt arbete = Helt ok

Ännu en dag avklarat på nya jobbet det är faktiskt helt ok, det är bara en sak.. att jag saknar mina gamla jobbkompisar så det svider lite i mitt hjärta.
De nya är snälla men är ingamänniskor med personligheter det låter riktigt tråkigt så illa är det inte det kanske bara är så att mina gamla jobarkompisar är riktiga orginal =)

Ja ja jag lär mig mer Danska för varje dag som går iallafall idag har vi tex:
Kun = endast(bara) (obs jag har ej lärt mig stava på Danska)
Morron mal = frukost
Frukost = lunch
Kvälls mal = Middag

Kan ni förstå att jag blev förvirrad när den frågade(klockan 11.30 på dagen) när jag ville ha frukost?? inte konstigt att man tycker Danskarna är galna.
Idag på frukosten(lunchen) så gick jag ut i Fredriksberg där ALLA satt och åt på uteserveringar så himla mysigt jag älskar våren, dock så ska alltid alla överdriva och sitta i kortärmat.

Nu har jag och Evelina lyckar bo ihop i 3 dagar och bara haft ett riktigt bråk (inte illa va?)

Ne nu ska jag borsta tänderna Puss Puss //Linda

Första dagen

Igår började jag skriva ett inlägg där jag var glad att internet fungerade på min dator, tyvärr fungerade det bara i fem minuter vilket gjorde mig 'lite' upprörd. Nu testar jag anslutningen med Lindas dator, funkar det ska jag byta nätverkskort i min dator (Jag tycker ändå det låter som att jag vet vad jag talar om men egentligen är det bara killen på tele2 som sagt åt mig att närverkskortet förmodligen är problemet=))

Idag var min första dag på jobbet, det var verkligen en rivstart, men väldigt roligt. Nu tittar jag på tv och väntar på att Linda ska komma hem från hennes första 'officiella' dag.

Overandout


Grattis Pellinor!!

Idag fyller alls våran Ellinor Lindqvist år vi säger grattis till henne, som det absolut inte är synd om för hon är på resande fot i värmen hon har nyss varit på Jamaica... fyy fasen för henne ja ja här kommer iallafall lite bilder på Pellinor.





Ellinor brukar inte gå i högklackat och när hon en gång gjorde ett försök så resulterade det i detta(se bilden nedan)



Var bara tvungen att ha med det för jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan snubbla och få in sin egen klack så högt upp på framsida låret... men de fina de kan =)



Kan tänka mig att hon har det ungefär såhär bra just nu Kram på dig gumman ha en bra födelsedag!!

Jag började gråta!!!

I fredags så hade vi lite avslutning här på jobbet för det var min sista vardag nrä alla är där (vi är bara 4 säljare på helgerna) så jag fixade tårta och hade lite fika.
Då kommer ingemar och Ullis fram med en stor bukett blommor och en Champagne, Ingemar håller ett litet tal (och jag lovar jag försökte verkligen hålla gråten tillbaka) men sen säger han: Jag vill att du ska veta att vi vill ha kvar dig här, jag har bivit lite av en far för dig och utökat min familj lite extra, Vi vill tacka för din tid här.........
Ja och ungefär där så brast det för mig jag är jäkligt blödig när det kommer till det här med farväl jag fixar inte riktigt det.

Ja ja nu sitter jag iallafall här på mitt kontor men min dator min häftapparat,pennor,telefoner och kolla igenom mina ordersedlar och har börjat inse att jag bara har 4 timmar kvar.
Faan vad gör jag jag älskar detta jobbet och alla som jobbar här, men nu får det bli såhär man måste ju prova men fyy faan vad det tar emot.
Jag ska ta med en jobbar skjorta hem så jag kan ligga och lukta på den (oj vad jag låter som ett psyko) men jag ska göra det iallafall.

Jag ska även lämna min tjänste bil idag, hur faan ska det gå nu ska jag helt plötsligt åka tåg som en annan tattare(ne jag bara skojar) men jag är så jäklar bortskämd med att köra överallt i förra lägenheten så åkte jag till affären (vi ska tillägga att det kortare tid att gå) jag kör hur mycket som helst, far fram och tillbaka genom Sverige kommer på på förmiddagen att äää jag kanske ska åka till Göterborg i kväll och sen bara drar man detkommer jag att sakna.
Bara att få sitta i bilen och dunka sin favoritlåtar och sjunga hur högt man vill och hur illa man vill.
Eller bara tänka på hur efftektiv man är när man kör bil när jag är på väg till jobbet så hinner jag både ringa alla dagens samtal smink mig samtidigt som jag kör (rekomenderas inte att prova hemma) göra ett dags schema och byta skor.

Och hur ska vi göra nu på sommarn nu kan vi inte lasta mig bil full av skit och sticka till Halmstad.
Ja ja såhär få det bli.........

Tack för mig //Linda


Hur svårt ska det vara?!

Jag har spenderat hela morgonen med att försöka hitta ett företag som vill frakta min cykel i helt skick, inte nerpackat i moduler (SJ), inte med vridet styre, avtagna trampor och specialväskor (bussgods) och för oss som inte har företag (DHL). Det är stört omöjligt! Kollade lite på internet och många föreslog att jag skulle köpa en väska för ett par tusenlappar(!) som jag kunde lägg ner cykeln i, då skulle det inte vara några problem på tåget i alla fall.

När jag pratade med SJ igår sa de att om jag inte kunde plocka isär min cykel så var mitt enda transportalternativ öresudstågen. Dessa var inte SJs' tåg och jag behövde därför ringa till Danska järnvägsbolaget för att kolla vilka tåg som hade plats för cyklar. Däremot kunde jag inte boka biljett hos dem, det var jag tvungen att göra hos SJ, som i sin tur inte kunde garantera att cyklen fick plats även om jag hade biljett till den. Anledningen till att de inte kunde se sånt var återigen att det var danska tåg.

Har de ens funderat i banorna att ett mer utvecklat sammarbete skulle ge båda företagen mer kunder och framförallt nöjda kunder?!

Röven där fram...

Idag här på jobbet så va det en tjej som var här inne som hade så stora bröst så det såg ut som att hon satt röven där fram... jag har ingen mot stora bröst men när man puchar upp dem så mycket så att det blir en enorm klyfta så ser det ut
som en stor röv fast på fel sida kroppen.




Här skulle man ju kunna gömma vad som helst.
riktigt såhär extremt var det kanske inte men inte lång ifrån, är det riktiga så grattis är det fejk så är jag inte det minsta avundsjuk.

Tack för mig //Linda

Nära gråten...

Idag när jag satt på mitt gamla jobb i lunch rummet med alla mina jobbarkompisar och dagens samtal (som alla är mycket insatta i ) handlar om könsorgan och dess hygien, ideer som tex automat tvätt som på en biltvätt där man står på ett rullband och blir först spolad med tvål sen avfettning, balsamerad och fönad och sist men inte minst en lätt lack försegling ideer kläcks en efter en.

Det är sådana här tiden som jag inser hur mycket jag kommer att sakna mitt gamla jobb, en sådan här samling härliga idioter kommer jag inte att hitta någon annan stans.
Jag trivs här som fisken i vattnet här och kommer förmodligen gråta en skvätt imorgon som är min sista vardag med alla här.
Jag har beställt tårter nu iallafall tills imorgon.

Kram på er//Linda

Nytt jobb = Nya utmaningar

Ibland är man bra bränd.

När trampade in på mitt nya jobb i Köpenhamn i måndags så hade jag inställningen att äää va faan detta är ju en baggis sälja skor och lägga schema är ju en baggis i jämförelse med att göra stor bil affärer.
12 ½ timma senare när jag befann mig tillbaka i min lägenheten i Malmö var gråten nära, självgod som man är med inställningen det finns ingenting jag inte fixar så blev jag lite knäckt när jag inser hur mycket jobb detta kommer att innebära.

Jag kommer att ha ansvar för personalen, arbets schema, löne schema, inköp osv.
Och som om detta inte var nog så är allt detta på Danska och här kommer vi till den värsta biten jag fattar ingen Danska och absolut inte de personerna som är i butiken som är till största del från Jylland.
Inte så att jag inte kommer att klara av det men det kommer att vara en jäklar massa jobb och framför allt med språket.
Jag beundrar de människor som kommer hit till Sverige och lär sig svenska ett helt (offtast) främmande språk.

Efter första genomgångarna så känns det bättre tack och lov så var de på Engelska för Chefen från London var här i Sverige.
Jag har dock lärt mig en del Danska ord som tex. (jag har inte lärt mig att stava på Danska än så titta inte på det) Paennehar = Lugg
Taeske = Väska
Aske = Låda 

Ja det va allt jag kommer att återkomma med fler ord så att alla läsare här på bloggen lär sig Danska på köpet =)
Nu ska jag äta lunch, jag är nämligen tillbaka på mitt gamla jobb idag ska vara här mina sista 4 dagar nu.

Puss och Kram Linda

Snart så

Nu börjar jag snart jobba igen, ska bli skönt men jag kommer sakna att kunna sova hur länge jag vill. R menar att jag kommer få det svårare än jag tror eftersom jag har kunnat sova hur mycket jag vill sen jag började universitetet (2,5 år sen). Han kanske har rätt men till mitt försvar ska sägas att jag nästan aldrig sover längre än åtta.

Vad gör Ni andra tjejer idag?

Todo

Igår mådde jag dåligt för att jag:

1. Inte hade min cykel hemma (den har stått utanför universitetet sen januari)
2. Tappade bort min hudlotion
3. Inte visste hur jag skulle få ner min cykel till Malmö
4. Är mystiskt allergisk mot någonting som gör att jag får utslag på axlarna.

Idag ska jag försöka åtgärda vissa av dess punkter genom att:

1. Hämta min cykel i stan och ta med den på bussen hem
2. Leta upp min hudlotion(har redan hittat den)
3. Köpa en reservhudlotion för att vara förberedd
4. Ringa SJ och fråga hur, var och när man kan få med sin cykel på deras tåg
5. Fortsätta smörja in mina axlar med kortison

Bussen går 9:52, så jag ska gå och förbereda mig.

Byebye

Uttråkad

Ännu en dag utan en endapunkt på agendan för min del. Suck.

Metallica

Metallicakonserten som skulle ägt rum i Globen igår, blev tyvärr inställd. Detta för mig tillbaka i tankarna då Linda för några år sen hade fått för sig att Metallica skulle komma till Växjö, och spred detta ryckte med vinden. Telefonerna gick varma, folk stannade mig på väg till bussen för de ville veta var man kunde köpa biljetter. Det fanns såklart inga. Linda hade blandat ihop Metallica med det årliga luciatåget som skulle hållas i Katedralskolan. Jaja shit happends/K

Escort

Sitter och letar efter ett företag/organisation som följer ensamma personer hem, sent på kvällarna. Har hört att det ska finnas sådanna grupper nu, eller ialaf ett nummer man kan ringa, tänka nämligen skriva om det. Googlade lite olika fraser, b.la: "escort hem" och fick upp följande annons:

Beskrivning
Jag är en 25-årig tjej som erbjuder eskorttjänster i Göteborg. Jag är selektiv, vilket innebär att jag väljer mina kunder med omsorg. Om du vill ha en diskret älskarinna som ger dig exklusiva upplevelser och uppfyller dina erotiska drömmar är du välkommen att kontakta mig. Jag är liten och nätt samt har fasta och fina bröst, Jag ägnar mig åt eskortverksamhet eftersom jag är mycket förtjust i både sex och pengar.





Sex & pengar är nice, men till vilket pris? Blev riktigt ledsen när jag såg den här/K


Lördag med krisp

Vilken härlig lördag jag har haft! Åt en tidig frukost på Öland med mina föräldrar (deras frukostar är alltid tidiga) efter att R och jag gått i ösregn för att köpa frallor på ett bageri som visade sig vara stängt. På vägen hem gjorde vi en avstickare till Kosta Outlet för att jag skulle få shoppa lite, dock är det en utmaning att försöka hitta något när man förföljs av en kille som inte bara släpar fötterna efter sig och slokar utan även utför regelbundna djupa suckar. Så efter en snabb runda på damavdelningen (R stressade mig så mycket att jag inte hittade ett jota) hamnade vi till slut på herravdelningen där vi blev kvar i nästan en timma, denna tid spenderade jag springandes mellan de olika klädställningarna och provrummet för att förse R med kläder, han hade helt plötsligt inga som helst problem med att shoppa utan provade för glatta livet. När vi till slut kom ut därifrån var R ett antal klädesplagg rikare medan jag endast hade inköpt ett par trösthandskar.

Nu ikväll har jag lagat en utsökt middag bestående av blodkorv med vitkåls- och morotssallad. Jag har tittat lite på tv, pulat, läst bloggar och druckit te. När jag är klar här tänkte jag gå och lägg mig med min nya bok (Shantaram avslutade jag med sorg i hjärtat tidigare idag), jag tror jag ska ge mig på en av den norska författaren Nesbo (tror jag han heter) men jag står fortfarande och väger lite. Det kan också bli nya Läckberg som jag köpte på bokrean eller en annan deckare av Ann Cleeves som heter Vita nätter. Återkommer med mitt slutgiltliga beslut.

SnömannenVita nätterSjöjungfrun
Trevlig kväll allihop.

Svar på tal!

Emma undrade vad som försigick på bild nummer två nedan, hon hade en teori som mynnade ut i ngn form av actionscen. Riktigt så spännande var det inte.

Situationen var som så att Linda skulle flytta, till detta behövde hon flyttkartonger. Linda hade även Gula Fanan (lägg väl märke till att den nu har fått en sådan kultstatus att den förtjänar att skrivas med stora bokstäver). Alla vi som åkt i denna bil vet att det handlar om ett mycket litet utrymme, speciellt om man ska dela det med ovikbara flyttkartonger. Linda hade således efter att ha gett mig X antal glas vin, stuvat in mig i baksätet på bilen och hoppats på att både jag och flyttkartongerna skulle överleva Lindas våldsamma körning från Teleborg till centrum. Allt gick bra men tilläggas ska att jag aldrig kom med ut, åkturen skärrade mig för mycket....=)

Hopp och hej.

Grattis Evelina Arnesson

Som idag fyller 23 år gammal..
Ja det nu börjar det vända till att vi inte vill bli mycket äldre..
Här med säger vi grattis till Evelina men lite fina bilder ha en bra dag!! Kram på dig!!!









Puss och Kram från dina små vänner!!

Det perfekta uppvaknandet

Idag väckte R mig klockan sex med frukost på sängen, eller väckte gjorde han egentligen inte. Jag hade vaknat när han gick upp och sedan trodde jag att han glömde min födelsedag och bara gick till jobbet. Därför låg jag egentligen och småsurade lite. Detta gick dock övet när det visade sig att han hade fixat ostfrallor (min favorit), yoggi, juice och kaffe.

Nu är klockan åtta och jag har läst min superbok hela morgonen, den är bäst. Jag har efter inte speciellt mycket övervägande bestämt att Shantaram är den bästa bok jag läst någonsin och den puttar därmed ner både Harry Potter, Evanovich och Tolkien.

Senare idag ska jag och R åka till Öland, sen ska vi äta god mat och hoppas på fint väder.

Nu tillbaka till boken.

Pussoc

Rosted

Någon som sett Rosted på femman? Ni som inte gjort det uppmanar jag att ta en titt. Var och tittade på inspelningen igår, mycket var riktigt roligt. Programmet går ut på att en panel, fem av våra bästa komiker, ska grilla en ofentligperson och helst på ett kul sätt då. Allt är tillåtet, inga gränser finns. Igår var det Pernilla Walgrens tur. Trots att jag visste det, hade jag lite svårt att skratta när de drev om att hon blivit misshandlad av Emilio och att hon har legat runt o har barn med flera olika män. Men mycket var skoj. Mest förvånad blev jag över att en viss Magnus inte riktigt höll måttet, absolut honom jag skrattade minst åt. Är ändå imponerad över att någon kan kalla sig komiker utan att dra ett enda skämt. Coolt!

Jag har fått jobb!!!

Jag har fått jobb.. inte vilket jobb som helst utan ett jag verkligen vill ha på Aldo i Köpenhamn.
Jag är helt överlycklig dessutom så är lönerna i Köpenhamn så mycket bättre än i Sverige.

Det värsta med detta är att det är i en skobutik och jag är skoberoende ingen bra kombination men jag ska gå på rehab för detta Evelina få hjälpa till men någon fort av bestraffning varje gång jag köper ett par nya skor.

Förlåt att jag har varit lite bitter här i bloggen senaste tiden nu är det slut på det, det är nästan så att känner för att betala den där boten från sj utan att tjata.

Ja Ja ha en fortsatt bra dag Kram Kram Linda

Bitterfitta är inte i närheten...

Av vad jag är nu... jag är fly förbannad på SJ en jävla bunt nötter är det som jobbar där, har de hört talas om utbildning av personal???

Jag gick in på SJ för att köpa en biljett som kunde ta mig till Köpenhamn, jag berättade även för tjejen i kassan att jag skulle till Fredriksberg så hon gav mig ett tips att lägga till 70kr för att även kunna åka metro och buss innom Köpenhamn.
Jag tyckte att det lät som ett riktigt klipp det blev en sådan.

Jag åkte till Köpenhamn och även till Fredriksberg utan problem men när jag skulle hem och satte mig på metron så kon en kontrolant fram till mig jag visade stolt upp min biljett varpå han sägen den här biljetten är inte giltig ta tag i min arm och dra ut mig på parongen när metron stannar.
Jag försöka förklara vad tjejen lovat mig när jag köpte biljetten men vakten skriver ut en bot på 900 danskar och lämnar mig på parongen.

När jag kommer tillbaka till Malmö studsar in på SJ och skäller ut denna stackars tjej efter noter, tillslut  kläcker hon ur sig att det är Skånetrafiks biljetter och de är bara återförsäljare av dessa biljetter.
Jag bad att få prata med hennes chef (vilket jag inte fick ut mer vettiga saker av) efter mycket om och men så får jag tag på ett namn som jag ska kontakta, naturligtvis så är denna människan på semester och kan någ igen efter 2 dagar.
Jag fick efetr 2 dagar tag på hene och hon bad mig skanna in och skicka bten till henne och jag tänkte åå vad skönt nu slipper jag detta.

Efter 2 DAGAR (ska det behöva ta så jävla långtid?) så kontakta hon mig och säger att det är inte henne jag ska prata mig utan jag ska åter igen kontakta SJ för det är deras ärende.
Nu är jag nära frispel efter att i hör och häpna 42 min stått i kö hos SJ, det är tur att de endast ha telefonkontakt när det gäller böter annars så är jag rädd att jag  hade försökt ha ihjäl varenda en jag har pratat med hittills.

Jag återkommer när jag vet mer, men räknar inte men kort varsel detta lär ta utterligare en månad.
//Linda

Nära frispel på Baguette ställe i Växjö...

Hej och hopp!!

Idag när jag skulle beställa lunch så åkte jag till i11 för vid Citygross så har de öppnat ett baguette ställe som har kanon bra mat alltid färskt och bra, bara en liten parantes personalen är det absolut drygaset jag någonsin upplevt.
Idag när jag kom in så hade jag bestämmt mig för att äta lasagne och ställde mig i kön på typ 25 personer men jag tänkte äää detta går ganska fort så jag stod snällt kvar.
efter 40minuter så är jag nummer 3 i kön, när det är tjejen framför mig som ska beställa mat så frågar även hon efter lasagne(som sagt den är mycket god) varpå gubben i kassan säger men halv dryg skånsk, småländs dialekt: N..j..a.. duu veeet att det kan taaaaaa lååååångt tiiiiiiiiiiiiiiiid
Tjejen(lite lätt stressat och irriterad): okej varför???
Gubben i kassan: Deeet ääär nämliiiiigen såå att...(paus på 5 sek) lasagnen är nämligen sluuuuuuut..

Så jäklar dryg han var inte det minsta stressad eller verkade inte över huvudtaget märka att det va en kö på 25 personer som alla var nådigt irriterade på deras otroligt sega service.

Vad tråkigt det är när en sådan här sak gör att man inte vill komma tillbaka dit igen.
Vilken förändring det skulle bli om de kunde anställa en snabb och pigg tjej/kille dam/gumme vad som helst men inte en sådan dryg människa som är där nu plus dessa 2 tanter som hasade runt bakom utan att göra ett skit nytta det hade ju varit bätte om de hade kunna hjälpa till att ta order.

Ja ja hur som haver om de fortsätter så här så kommer de inte att ha en återkommande kund på de stället...
Over and out //Linda

Nu så...

...läser jag en ruggit bra bok. Kan inte sluta och det bästa är att boken aldrig tar slut heller eftersom den är på nästan 1000 sidor. Den är baserad på en sann historia (man får passa sig med uttrycken här efter Liza Marklund-fadäsen) om författarens liv. Han satt i ett ökänt fängelse i Australien, lyckades fly och kom till slut till Indien och där börjar hans verkliga utmaning. Argh, måste läsa mer.
Shantaram

Jag har hittat lösningen...

Jag har ju länge funderat på hur jag ska kunna spara pengar och har efter mycket om och men kommit fram till att jag måste ha ett mål.
Jag måste alltså veta vad jag sparar till och jag måste veta VAD det är jag sparar till.

NU VET JAG... inga mer skor,inga onödiga skinn jackor när jag redan har 10st, inga kläder och inget mer bjuda folk jag inte känner i baren nu vet jag vad jag vill ha... och det ska jag visa er..nedan kommer en bild..eller 2 för jag kan inte få nog.



Fyyy Faaan säger jag bara jag kan inte sluta titta han heter Sakis Rouvas och jag tror att jag ska försöka köpa honom, vad säger ni?? Hur länge behöver man spara tross??





Köpt kärlek är det bästa som lilla Ullis brukar säga.
Jag ska ge mig på ett försök iallafall.

Ha en bra dag //Linda


Förhållande..

Att ha ett förhållande är kanon viktigt för många människor, en det klarar sig inte utan att ha någon att dela allt med.
Men jag har kommit på att jag klarar mig jäkligt bra själv(kan också ha att göra med att jag för tillfället ha en sambo som tar min tid) men jag tror inte det är bra att ha förhållande på förhållande för om det överhuvudtagen ska fungera så måste man ju för helvete lära sig att klara sig själv.

Jag tycker att det finns så många exempel på detta kompisar som flyttar ihop med killen det första dom gör och "vågar" inte bo själva, då får man ju för fasen rycka tag i sig själv och inse att det är viktigt att kunna stå på egna ben för att få allting runt om kring att fungera.
Detta reslulterar oftast i ett olyckligt förhållande pga att människor inte vågar.

Nu kan det hända att jag låter som en riktig bitterfitta men faktum är att detta är den bittra sanningen.

Ha en bra dag på er!!
Kramar Linda

Äntligen....

...tror jag vårt bredband fungerar korrekt här i Malmö (peppar, peppar).


PS. Är frisk från magsjuka nu. DS.


RSS 2.0