En halvtimme..

..att göra vad man vill. Meja powernappar. Plugga, laga dammsugaren, äta eller bada? Av okända anledningar hamnar jag alltid på bloggen, när jag har dessa val. Resa bort, gå på date eller nått annat spännande- hinns tyvärr inte på en 30 min.


Jag har hittat den perfekta personen till mitt porträtt. Nice!


Helt hysteriskt

Idag har jag varit med Matilda och Emma, vi spelade helt hysteriskt. Vi fick ett tvång till alla som sa 'prata hela tiden lugnt och sansat'. Detta är ett tvång som vi borde ha obligatoriskt varje gång vi spelar detta spel, alla spel förresten. Annars har ju våra spelomgångar en 'liten' tendens att bli aggressiva och en aningens fientliga. Vad tror Ni om detta? Tvånget hindrade inte gräl, Emma och jag tjafsade på men det blev en mer harmonisk stämning då man var tvungen att få ut svordomar och argument på ett lååååågsamt sätt och på en lite tystare nivå. Helt klart värt att pröva.

Guten Nacht
PS. Denna bild har jag på  mitt CV, är den för 'frigjord'? DS


Jaha..

Då har man sagt upp sig från jobbet också.. som om man inte redan har ställt till det för sig.
Men någonstans så börja jag faktiskt se ljusen i helvetet.
Det är ju inte så farligt som man gör det.

När jag tänker efter så tycker jag faktiskt att det ska bli både roligt och spännande.
Jag och Evelina har även skrivit på kontrakt för en lägenhet i Malmö.
Hur nu det ska gå utan att vi ha ihjäl varandra är ju en fråga.. men det ska nog gå.

Jag har längtat efter att fly Växjö det ska bli underbart.
Jaha undra vad man ska bli nu kanske rallyförare,butiksbiträde,ekonom(eller inte) eller varför inte hobbyneger här nedan kommer en bild på mig när jag var de närmaset neger jag någonsin kommer att bli...



Ne j jag ska ta denna dagen till att fundera över vad jag ska bli när jag blir stor... så lovar jag att återkomma lite senare.........

Kram på er...

Vad ska man göra med sitt liv??

Ibland kan jag verkligen undra, har liksom inte en aningens susning.
När allting bara flyter på så glömmer man bort att tänka på sådana saker.

För ett år sedan när jag och N bodde i våran lägenhet(ÅÅ våran fina fina lägenenht) så gick allting så fort man han inte riktigt tänka efter för allt bara rullade på så jäkla fort helt plötsligt så hade vi bott där i 2 år.
Sen fick jag en liten flipp i mitt lilla huvud gjorde slut med N (trots att jag aldrig kommer hitta någon sådan fin människa igen) och sa upp våran fina lägeneht.
Ja varför kan man ju undra nja om jag ändå själv visste,
jag har ingen aning varför men det känndes rätt just då.

Nu har jag ingen aning vad som känns rätt, vad håller jag på med har jag fått någon fort av gigantisk livskris?
Kan inte bara någon komma till mig och berätta vad jag ska bo, vad jag ska jobba och hur allting ska gå till.

Jag är igentligen en människa helt utan kontroll(nästan iallafall) men när jag faktiskt inser att jag inte ha kontroll på ens mig själv så får jag lite panik.

Ja Ja det är bara att bita ihop och hålla masken allting löser sig alltid bara man vill.

over

I ain't lookin' to compete with you,
Beat or cheat or mistreat you,
Simplify you, classify you,
Deny, defy or crucify you.
All I really want to do
Is, baby, be friends with you.

No, and I ain't lookin' to fight with you,
Frighten you or uptighten you,
Drag you down or drain you down,
Chain you down or bring you down.
All I really want to do
Is, baby, be friends with you.

I ain't lookin' to block you up
Shock or knock or lock you up,
Analyze you, categorize you,
Finalize you or advertise you.
All I really want to do
Is, baby, be friends with you.

I don't want to straight-face you,
Race or chase you, track or trace you,
Or disgrace you or displace you,
Or define you or confine you.
All I really want to do
Is, baby, be friends with you.

I don't want to meet your kin,
Make you spin or do you in,
Or select you or dissect you,
Or inspect you or reject you.
All I really want to do
Is, baby, be friends with you.

I don't want to fake you out,
Take or shake or forsake you out,
I ain't lookin' for you to feel like me,
See like me or be like me.
All I really want to do
Is, baby, be friends with you.

I´m done/ K

Nu ska jag lägga mitt största fan.


Jag..

börjar bli grön. Grön som Hulken. När jag kommer ur den här soppan - eller rättare sagt - tagit mig ur den. Käkat upp den, hällt ut den, förgiftat den eller vad fan som helst, då kommer jag uppskatta varje dag som om det vore den sista. /K

Anställningsintervju

Tidigare idag fick jag ett mail från ett danskt företag där de kallade mig till intervju. Jag fick välja om tisdag eller torsdag passade mig bäst. Eftersom jag jobbar torsdag mailade jag tillbaka att jag föredrog tisdag och frågade vilken tid som jag skulle infinna mig.

I alla fall, nu börjde klockan närma sig fyra och jag hade fortfarande inte fått svar om det var OK att komma imorgon så jag bestämde mig för att ringa.

Slog numret och hamnade i en växel där jag hade tre val, jag förstod allíhopa vilket jag ansåg var en bra början. Till slut kom jag fram till han som jag mailat med, jag presenterade mig och sa mitt ärende. Sen började han prata...., jag förstod inte ett ord! INTE ETT ORD! Jag hummade på valda platser och satte en in passande fråga här och där men har inte en aning om vad han pratade om. Jag sa tack och önskade trevlig kväll, sen la vi på.

Summa summarum vet jag fortfarande inte om jag ska komma imorgon, han sa att det fanns tid till mig men sen började han prata om fredag, det sa jag gick bra men då sa han tisdag igen och  då slutade jag försöka.

Så nu sitter jag här, ska jag boka biljett eller inte, kommer de maila senare? Vill de överhuvudtaget träffa mig?


Frågorna är många, svaren är få. Fortsättning följer.
'


Konversation?

Pojke: varför gillar du inte dammsugarpåsar?
Flicka det spelar ju ingen roll vilken sort man köper, det blir ju alltid bara fel! (Förbannad).
Pojke: man skulle ha en såndär häftig gångkäpp..
Flicka: jag måste bajsa, vi hörs i morgon!
Pojke: Mmm, en sån cool (fortfarande inne på käppar). Haj!



Jag & spraydate..

.. är inte speciellt synkade. Jag flummar om vårt gamla rockband redan i presentationen (har samma namn där som här och det härstammar ju från ett gammalt band vi skulle starta) och ändå mejlar folk som galningar. Det är iofs trevligt, det som skrämmer mig lite är innehållet i mejlen. Typ: "ska jag massera dig?" "du verkar vara värsta milfen" eller ännu värre " jag skulle bli en bra pappa åt ditt barn". Haha, jag funderar på att lägga ner sidan totalt. Vad gör man istället då?! Och kom inte med krogen - där är jag för sällan!


Blue Sunday!


Hej! Nu ska vi på utflykt. Vet inte riktigt vart än, men det får vi se:) Idag är en dag då jag önskar jag hade bil, 
men vafan buss får duga.

Haj haj!

Min lördagkväll

Sitter med Animals i lurarna och skriver reportage och tänkte (om jag skriver duktigt) belöna mig med en runda Alfa. Känns som att många där ute sysslar med betydligt mer upphetsande saker.

Film tips: Drömmen om Rita. Svensk film med Marika Lagerkranz och Philip Sandén från typ..94. Kom och tänka på den för det är med flera Animals låtar i den. Mycket trevlig!

En annan sak jag kom på nu var att jag såg Becks dotter Inger på Marie L igår. Nej, jag vet inte vad hon heter privat, men ni som sett Beck vet vem jag menar. Trots mitt nyktra (nästan) tillstånd går jag raskt fram till stackars Inger och säger att hon är bedårande vacker. Hahah, jag vet inte riktigt varför, så snygg är hon faktiskt inte, det är mer det att jag gillar henne så mycket som Inger. Hon tog sig för hjärtat och blev mycket glad i alla fall. Varsååågod!


Sms efter 02.30..

.. kan ofta se ganska märkliga ut. Det här fick jag i natt:

"Har jag nämnt att jag druckot för mkt? Och att Robins farfars bror blivir vegetarian!"

Tack för den infon Ewe:)

Mammut..

..är en av de bästa filmer jag sett på länge. Jag suger på att återberätta så..se den! Gael Garcia Bernal är brännhet (som en skön bonus i en tokbra film). Nu är jag ute efter att se den där filmen där han rider på en tygelefant..ngn som vet vilken jag menar? Skriv i kommentarer. Jag måste se mer av honom. Nu! (Helst igår).


Peace/E


Slappe kväll!!

Idag så ska jag(Linda) Ullis,Sandra och Ellen ha myskväll med pizza,snask och skitsnack.
Här kommer en bild på tjejerna..


Jag älskar att ha slappekvällar på fredagar, man pallar inte något annat eller jo det gör man om viljan finns där men det gör den inte idag.
Nästan så man är bakfull sedan förra lördagen..
Ja Ja trevlig helg på er..

Kram Kram

Fredagsmys..

..ska jag ha med N, mat, bio och vin. Vad mer kan man begära?

P&K

P.s Nån som sett Mammut?

***

Några funderingar medan jag dricker kaffe:

Varför måste alla mammor/pappor bli så sjukt organiserade? Det är fan inte hälsosamt (kommer från BVC och "vi ska försöka få en till nu medan Ludde sover så bra - snack" och resekit (skojar inte) med blöjor, leksaker, extrakläder, alvedon, tält och förbandslådor- utifall något skulle hända på vägen). Orka?!

Varför alla damer över 50 klipper sig kort- kort. Vill de visa öronen eller tror de att håret ska se tjockare ut? Alla kan väl inte ha samma frisyr- smak?

Kan jag ha legat med Lasse Kronér på fyllan? Min dotter är grymt lik honom:)

Utanförskap

Jag känner mig så himla utanför när jag inte förstår förkortningarna man använder sig av i Alfapet. Jag har kommit på tfgm (tack för god match) och gg (grattis grattis). Men det finns så många fler, Emma kan du hjälpa mig här?


Total förnedring

Spelar en runda alfapet, en rätt dålig sådan då jag bara får konsonanter hela tiden (byta bokstäver likställer jag med fjantfrågor i TP). Under rådande förutsättningar tycker jag ändå det går rätt bra. Men helt plötsligt kommer det, utan förvarning, den totala förnedringen:

'Du är nybörjare eller?'


Nybörjare? Nybörjare! Jag sitter vid alfapet flera timmar om dagen hur vågar han ens antyda att jag inte skulle kunna spelet. Jag hade en dålig runda, en! Dessutom lyckades han hela tiden lägga på poängbrickorna.

Detta tänker jag inte finna mig i. Jag säger basta! Nu ska jag hitta ett annat roligt spel att spela. Återkommer med resultatet.

Over&Out

Brinner det på jobbet??

Nej det gjorde det faktiskt inte, men när jag kom hit idag så var det min första tanke kanske pga att det stod 2 st brandbilar blinkades utanför.
Lite lagom ögongodis på morgonen med rödklädda män, synd bara att jag var så trött att jag såg suddigt(dom kunde ju väntat till 10.00 iallafall).

Igår så var jag(Linda) och Ullis(se bild nedan) och tränade någon form av dansträning men ganska fritt så det va bara att skaka bäst man ville och sådant tycker jag är skönt.


Nej nu är det jobbdax..
Kram Kram

Framsteg

Nu har vi fått en lägenhet i Malmö!

Framsteg

Nu har vi fått en lägenhet i Malmö!

Känd från TV!

Nu är Jonnas släktningar på TV, kanal 5. Skynda, skynda!

nostalgi är magi..

sitter på biblan och fnissar alldeles för högt åt en rolig anekdot jag kom att tänka på. 2004 nånting:

Emma (jag) har gjort slut med min dåvarande pojkvän men kommit på att det var fel beslut (kan vara min grej) så vi - Ewe, Linda och Jag - ska lösa det runt tolv mitt i veckan. Då blomsteraffärerna är stängda sedan länge åker vi ut till universitetet och raggar upp en förvirrad student. Efter några minuters övertalning får vi in honom i bilen och svänger upp till statoil där jag köper en bukett fula blommor. Sedan släpper vi vårt uppraggade blomsterbud vid S dörr och gömmer oss vid nästa kvarter innan vi lämnar honom vid universitetet igen. Jag tror att han fick en cigg som tack för hjälpen:)

hooked..

..på alfapet. smet i väg till bibblan efter frasen "MÅSTE plugga". nu sitter jag o lyssnar på musik o spelar alfa. moahahah.

Danska

Ringde nyss mitt första jobbsamtal till Manpower i Danmark. Jag kunde fått en bättre start... Jag hoppdes nästan på att det skulle visa sig att jag var en naturbegåvning på danska, som förstod allting. Men tyvärr visade det sig att så inte var fallet. Mestadels bestod mitt bidrag till konversationen med 'Va?'. Jaja, jag kanske blir bättre till imorgon.

Bye.

Snygg mörk man sökes för kvalitetshäng 1 gång i veckan!

Jag vill ha en sexig man på min "vuxendag" som oftast utspelar sig en gång i veckan. Önskemål: intellektuellt flamshäng med snygg mörk man i 25-30 årsåldern. Du får gärna vara musiker och ha snygg kropp UTAN att vara hälsofreak.

På menyn: vin, skratt och flummiga diskussioner om ditten & datten som toppas av vilt sex.

Inga förpliktelser och inget "höras om läget när vi inte ses tjafs". Frågor på detta?! Inte? Välkommen fram;)




,


Mando Diao..

pimpar mitt humör förtillfället. Great!

På tal om kompromiss..

sitter just nu o spelar alfa med en vrålande Meja vid mina fötter. När det är motståndarens tur hänger jag mig ner och låter som en tiger, då blir hon lugn medans jag lägger ett ord och så håller vi på så. Något båda är nöjda med:)

Nybakade vaniljbullar

Det är inget som jag själv åstakommit men min mamma har så det ska vi snart äta till fikat här på jobbet. närmare bestämmt klockan 15.00.
Jag har öppnat påsen ett par gånger och luktat på dom, kanske att jag tom råkade nagga lite i ena kanten.

Idag känns som en ganska meningslös dag ni vet en såndär dag här man gör en massa men vet inte riktigt till vilken nytta.
När jag slutar klockan 18.00 så ska jag åka till Kalmar för att hälsa på min vän Laaguscht(Ellinor) sen åka tillbaka tidigt imorgon igen, kanske lite idioti över det hela eller som min pappa alltid säger när jag ska någonstans: nädrans stolleprov det ska vara du till något sådant.

Här nedan så de ni en bild på Laaguscht..



Puss på er!!
//Linda

I telefonkö på arbetsförmedlingen...

...du är samtal åttioett i kön.


Tackar!

Kompromiss

Idag har jag tittat på en film om Gösfiske i Sverige och en film om Gäddfiske i Sverige, förhållanden tar verkligen inebörden av kompromiss till en helt ny nivå.

Nu ska jag spela alfapet.

Puss och Kram

Såld..

..på alfapet. Varför skulle du tipsa om det Ewe? Jag kan inte sluta. Hinner inte ens äta mina popcorn för allt spelande.


Still young!

Stod o väntade på N när två tonårstjejer kom fram till mig och började prata. Det var tydligt att de drukit och var på hemväg. Efter ett tag frågar de mig hur gammal jag är och när jag svarar 23 utbrister den ena: 23! Men du ser ju jättepigg och frech ut! Av någon anledning kände jag mig rätt gammal:D


Skrämmande?

Om 27 timmar är det definitivt. Då har jag inget jobb, ingen skola, inget eget hem och ingen cykel (den har jag tappat bort).

Nu bär det av till Öland.

P&K

Fina Vänner!!

Hej!!!

Sitter och tittar på lite bilder..
Idag är det fredag och jag ska inte deppa.. men.. jag saknar den tiden när alla tjejer var hemma och man hade samma jävla mönster varje dag gå upp gå till skolan lalla lite sen åka någonstans tillsammans och göra ingen nytta alls, jag älskade det och saknar det så otroligt mycket..

Saknar er tjejer kan vi inte bestämma att vi bor på samma ställe allihopa när vi blir gammla?







Kanke inga vackra bilder men som jag bruka säga.. det är insidan som räknas =)

Trevlig helg!! Puss och Kram

Arla.

Idag är en super-trött-dag, känner det på mig redan nu (7:37). Robins klocka ringer 05:15, tyvär vaknar han inte själv av ljudet vilket gör att jag måste ta mobilen, snooza sen putta på Robin tills han slår upp ögonen. Denna procedur upprepas sedan 5-6 ggr beroende på hur länge han vill snooza. När han väl kommer upp är jag så pigg att det inte går att somna om. Å ena sidan är det skönt att vara uppe tidigt men å andra sidan är det skönt att sova.

Fredag idag, skönt! Vad ska alla Ni andra göra?

Tschüss

PS. Emma, är Blonde fortfarande aktuell i vår läscirkel? DS


Kulturhuset is the shit!

På riktigt. Jag & Meja åkte dit på min gode vän E´s begäran då det skulle finnas ett rum för småttingarna+ balla föräldrar att snacka med. Tack för tipset! Det fanns mammor, pappor och barn i överflöd. Fick köa en halvtimme in men det var det värt. Ett nytt nummer i mobilen och lite ögongodis. Precis vad man behöver en tråkig torsdag.

Polisdrama på jobbet

Ja nu ska jag förtälja vad som hände på mitt jobb i förgår.

Jag liggen hemma i min säng har precis ätit mina ostsmörgåsar borstat tänderna krypt ner i sängen och hunnit blunda till när telefonen ringer:

Polisen: Jag ringer från polismyndigheten i Växjö och står just nu på din arbetsplats där vi misstänker att det är inbrott.
Jag: eee okej(halvt sovande)..
Polisen: Kan du vara här om 5min?
Jag: vist jag kommer direkt(jag har 20 min bilväg dit men det sa jag inte)

Jag kastade mig i bilen och körde dit(möjligtvis inte helt lagligt), sladdar in på parkeringen jag ska kanske vara glad att dom inte brydde sig om min hastighet just då.
När jag kommer dig så ser allting ut som vanligt inga öppna grindar och inga poliser.
Så jag låser upp grindarna för att gå in på gården och kolla om någon är där(hyffsat rädd både för tjuvar och för mörkret) då kommer en polis rusande mot mig och säger att jag måste gå ut igen för polishundarna avsöker området han ber mig köra runt huset istället, så jag backar och går ut igen när jag kommer runt ruset så står det 3 polis patruller och 2 securitas bilar där.

Jag går fram till poliserna när dom berättar att de tror sig ha hört någon inne på verkstaden och att tjuvarna möjligtvis tagit sig in genom taket.
Det var förmodligen en ny polis för det märktes verkligen att han tyckte att detta va RIKTIGT spännande, han knåplade nästan ihop siga egna teorier om hur det kan vara, vilka det kan vara och hur det kan ha gått till.

Efter nästan 3 timmar åkte jag hem, det visade sig att det inte varit några tjuvar, men ett jäkla pådrag med poliser och vakter.
Jag tycker ju förvisso att det är spännande när det händer lite, men kanske inte mitt i natten.

Ja det va min nästan händelselösa tisdag natt.
Kram på er Linda

Oinspirerad

Ursäkta min frånvaro, jag har tenta i helgen och även om jag inte pluggar speciellt hårt gör den att jag inte kan ta mig för någonting annat än att tycka synd om mig själv (och spela alfapet).

Kollade posten idag, hade fått en påminnelse om att jag nu måste boka tid för min första cellprovstagning, det känns som om det börjar gå utför. Hu!

Nu ska jag först duscha sen ska jag bort till Robins kompis K för att snacka skit och kanske unna mig ett glas vin.

Bye.

Byråkrati..

.. är inte kul, men det vi ägnat största delen av dagen åt. Nu står Meja i rätt köer till dagis och jag har skickat in papper till csn o sånt tjaffs. Nu ligger alla saker, som innan låg på bordet, på golvet. Dags för ett brake.

Vad gör ni andra??

Konvensation..

.. mellan en tant i 85 års- åldern och bibliotekarien:

Tant: Tjena! Jag hördre att det fanns gratis- almanackor här!
Biblo: Nej, de är tyvärr slut. Men jag tror jag såg några på Konsum.
Tant: Då ska jag kubba ner fortare än kvickt och haffa en. Shit vad bra! Tack & Hej.

Otippat språk för en liten tant. Härligt!

Inbrott?!

Var är ni nånstans? Har vi blogg torka?

Jag sitter på biblioteket (som jag har återskapat min relation med) och skriver. Jag har börjat min distanskurs nu, Att skriva reportage, och håller på med ett miljö- rep. Eftersom jag gjort liknande grejer tidigare så tänkte jag att jag kunde sväva ut lite..det blir som en overklig saga om böcker som lever sitt eget liv. Men jag beskriver en miljö i alla fall:)

I natt fick jag sex meddelanden av Linda. Det stod: Står med tre polispatruller utanför Holmgrens nu. De tror att det är någon i lokalen. Fy dvale vad spännande!

Nu undrar jag förstås, var det någon i lokalen?? Och vad gjorde du på jobbet 23.15 på kvällen?

Det var mkt komiskt att hon använde frasen "Fy dvale" då jag så sent som i går förklarade för Nadia var den betyder. Nu ska jag köpa en semla och rulla hemåt. Adjö!

Disney on ice

Igår var jag på disney on ice i göteborg, det är så vackert jag har alltid haft en lite dröm om att bli isprinsessa dock har jag inte fått något riktigt genombrott vilken förvisso kan ha lite att göra med att jag aldrig lärt mig åka skridskor.

Temat i år var prinsar&prinsessor ni vet askungen,Aladdin,Snövit osv.
När Skönheten säger att hon älskar honom till Odjuret då brast det för mig(är inne i en kännslig period) jag började stor lipa.. men efter 10 minuters nästan hulkande så rättade jag till mig och då kom nästa.. När aladdin och Jasmin hoppar upp på den flygande mattan och sjunger en "en helt ny värld" då flyttade min lillasyster en stol bort och sa att jag var pinsam(hon är 14år = känslig period).
Hur som haver så var det så fint man önskar ibland själv att man var sådär grasiös är nämligen inte i närheten av det.



Ha en bra dag.. Kramar Linda

A lot like love..

..kunde jag inte titta längre på. Det blev för romantiskt.

Istället ringde jag min gode vän Jocke och fick veta att han hade träningsverk i bröstmusklerna (?) då han gjort naken- armhävningar på gårdagens förfest. Händelsen i sig är inte speciellt förvånande men att han gjorde det även inför damer fick mig att höja ett ögonbryn. Själv summerade han händelsen följande: Jamen, jag tycker inte det är så märkvärdigt. En liten snopp eller armbåge, det är väl faktiskt skitsamma.

Haha, tack för det!

Dröm

Inatt drömde jag att Emma var hulken, det problematiska var att hon blev Hulken då Meja skrek. Jag och Emma var ute och gick och varje gång hon började skrika var jag tvungen att snabbt som attan springa ifrån Emma och försöka få henne tyst för att Emma inte skulle bli Hulken. det var ett evigt springande. Men dock vet jag nu att Emma passar i grönt=).

P&K

gårkvällen..

var mkt bra. inflyttningsfest i nathalies lyxlya. jag hittade en underbart rolig figur som jag startade en egen fest med. huxflux hade alla dragit men det gjorde inte så mycket:)

nu dricker jag kaffe och försöker ta mig tillbaka till verkligheten, en promenad i friska luften gör nog susen.

p.s kommer ni ihåg när vi var i fjällen, 2004 kanske?, nån var vilse, kan det ha varit Linda? vi skickar i alla fall ut Ewe för att leta upp den försvunne personen och sätter Jonna på att vara sambandscentral och få personerna att hitta varandra ute i kylan. efter låååång tid möts personerna upp, men helt utan Jonnas förtjänst för hon har helt enkelt struntat blankt i att ta sitt ansvar och sitter i godan ro och kollar på citcom. men historien håller inte riktigt för vi var fyra pers, så vart var den fjärde, typ jag? var det två som var vilse? nån som minns?!

och eftersom jag känner mig het, tänker jag inte skämmas av nästa egobild;)


Robbie Williams- Revolution..

..passar mitt mood prima ballerina just nu..!

Nu ska jag på hemma fest, var minst 2 år sen sist, nästan lite nervöst;)

Nu tar jag mig själv på mina nyinköpta höga klackar och traskar mot en ny tid. Adjö!

Bild i smyg


Nostalgi!

Kom och tänka på en rolig grej som hände när vi (tjejerna som har bloggen) var i Helsingborg för många år sedan. Vi hade varit på en hemmafest, liten lägenhet med för mkt folk och eftersom ingen tänkt på att vara nykter så vi kunde åka hem var vi tvungna att sova i staden. Då lägenhetens soffor, sängar och diverse bord och stolar redan var upptagna fick vårt lilla crew sova i bilen som var Ewes lilla röda golf. På morgonen vaknar jag av att jag slår pannan i instrumentbrädan när Ewe, helt utan förvarning, skjuter fram min stolsrygg och ska ta sig ut. Jag muttrar lite yrvaket, och får ett enda ord förklarat för mig: SPY! Tacka fan för att jag hade bältet på mig;)

Ni är de bästa.

Dagens visdomsord



Drick. Alltid. Med. Måtta.




För att..

..ändå bevisa (mest för mig själv) att jag faktiskt har ett socialt nätverk. tänkte jag berätta att jag i morgon måste välja mellan två hemma fester, en födelsedags och en inflyttnings, och en rejäl korgrunda. Så det så:) Men nu ska jag spela alfapet.

Peace out!

På Lindas jobb...

...är jag i väntan på att vi ska ut och äta trerätters, vill inte skryta men det är andra gången för mig på en vecka (min fina pojkvän bjöd ut mig i måndags=)).

På tal om det, Emma du var uttråkad, vet du att på blip.se kan man spela alfapet online. Starkt beroendeframkallande har jag märkt=).



P.S. Bra ord med Z är Azur, Zoo, Azuela.=) P.S

uttråkad

nu har vi kommit hem från vår tredje promenad för idag. vad gör man när man absolut inte har ngt att göra överhuvudtaget? 

Jag drömde..

.. att någon hade värderat min pappas gamla analogakamera till 800. 000 kr men pappa behövde pengar pronto och ville sälja den till en kompis för 1000 kr. Då jag visste var den var värd fick jag panik och skulle gömma kameran hemma i vår villa i Växjö. Då det inte fanns några klockrena gömställen fick jag plantera kopior av kameran lite här och där. Jag har ingen aning om hur det slutade, då jag vaknade av all spänning.

Men jag tar det som ett tecken på att jag borde fota mer analogt.

Nu ska det badas o promeneras.

HAJ!


avskrivning

ett samtal skulle leda till samarbete, men slutade precis som innan - en av två föräldrar tar allt ansvar medan den ena leker päron lite när den känner för det. jag undrar hur min befruktare tycker att jag ska fixa både plugg, bvc, dagis, sövning, alla inköp och kunna ha ett ung-vuxet socialt liv någon gång i månaden och dessutom göra det helst utan pengar. förmodligen har han inte tänkt alls.

just nu känner jag mig som den klassiska föräldern: inte arg, bara besviken.

over!


Frikort

i Smålandsposten under julhelgen skrev en snubbe om frikort. ni vet, de som de snackar om i vänner, om man är tillsammans med någon så får båda parter välja en person som de - om tillfälle ges - "fritt" får ligga med. ligga utan att det räknas som att vara otrogen.

nu behöver jag inte ha ett frikort, för jag får ligga med vem jag vill, men OM jag skulle ha ett frikort skulle det nog vara Will Smith. fast egentligen, jag vet ju att han inte skulle vilja ligga med mig då han har en fru som han haft sen han var 15 och de verkar sjukligt lyckliga. så jag tänker om. trummisen i Kungers kanske. han är HET och känns ändå som på en rimlig nivå. ja, han får det bli.

vilken skulle ni välja?


Babylonsjukan

Min unge kommer få babylonsjukan innan hon fyller två. Hon får så mycket saker. Av grannar, av farmor, av vänner jag knappt umgås med, från finskasläktingar jag aldrig träffat och allra minst av mormor och morfar. I går fick hon ett hus med massor av små barbapappa- dockor som också fungerar som böcker. På finska. En bok som låter som en traktor och en resväska med hjul. Hon är 4 månader och kommer inte börja gå på minst lika många, och då säkert vänta lite med att ta med sig väskan ut på stan.

Så klart att alla menar väl. Det är supersnällt, men var ska jag göra av alla leksaker, kläder, tavlor och böcker? Vi flyttar in på 44 kvm och jag har också lite saker att ta med. (Dock inte lika mycket, trots att jag levt 22 år längre och faktsikt samlat på mig en hel del).


Min födelsedag(ink vinterkräksjukan)

Faan jag hatar detta varför kan man inte bli skonad detta på den enda dagen på hela året som är min egen(eller nästan iallafall).
Spydde som en gris i natt, vågar inte äta något annat än vaniljglass för det är det enda som är lika gott på vägen upp, försöker komma på förslag på annat att stoppa i sig är det någon som kommer på något så skriv det gärna på komentarer.
Försökte gå en runda i skogen idag men vågade inte gå så långt för jag var rädd att jag skulle få sätta mig i skogen och skita som en annan skogsmulle.

Hade lite släkt här igår(som jag säkerligen också smittade ner) jag somnade dock på golvet för jag var helt utmattad(detta var innan jag började spy upp all den goda maten)vaknade inte ens när alla skulle gå hem, inte ens när mormor skulle gå hem stupfull en tisdag för hon skulle lära övriga släktingar att doppa äppelbitar rullade i kanel i vaniljvodka, och efter varje äppelbit så var man tvungen att hälla upp ny vodka då mormor gärna "offrade" sig att dricka upp den andvända.

Åter till kräkningen så ha jag insett att jag kommer aldrig att få bullemi vilket slöseri med så otroligt mycket god mat, först ska man stoppa i sig all dyr och fin mat för att i nästa stund gå och spy upp den nej tack det är jag alldedes för mycket smålänning för.

Nej nu måste jag nog återgå till min possition på toalettgolvet tror att jag ska sova där inatt(mysigt).
Ja ja godnatt på er och sov gott.
Kramar Linda

Tack K för det fina inlägget blev lite tårögd.

Pappa och hans fyrhjuling

Igår snöade det lite, ungefär fem centimeter. Det var milt samtidigt så det mesta blev slask. Idag när jag kom hem från skolan möter jag pappa i full färd med att dra igång fyrhjulingen för att "skotta" uppfarten. Jag ser lite skeptisk ut och frågar om han inte lika gärna kan vänta tills det slaskar bort helt imorgon men han menar då att han vill inte riskera att "all" snö ligger kvar. Nu  har han inte bara skottat uppfarten utan även lekparken, alla gångar till lekparken och delar av gatan (sistnämda var redan plogat en gång).  Skotta måste verkligen vara något utöver det vanliga, man kanske skulle testa?

PS Sorgliga nyheter idag, Harry Potter har börjat dejta sitt ex igen, jag som äntligen trodde det var min tur. SUCK! DS


Efterlysning!

Är det någon som kommer ihåg de där skummgummi- kuberna som fanns i olika färger. Bitarna satt först i en liten ram och så skulle man ta loss dem och sätta ihop dem som en kub. Är det någon som kommer ihåg vad de heter??

Jag vet att det inte är Rurikskub.

Puss

Utkast: Det är ...

Det är soligt och härligt ute. Kallt men inga konstigheter med rätt kläder. Idag ska Meja vara med Farmor ett par timmar och jag ska träffa Nadia på tu man hand. Väldigt skönt att göra så ibland, kunna sitta o snacka utan att ha en studsboll i knät.

Idag fyller Egon Svegon 23 år. Man hinner aldrig med efter jul. Vips så är det hennes dag och då har man precis fått i väg julkorten. Så tyvärr inget Grattis kort, men väl en Grattis hälsning: Grattis Sveg!


Röda dagar= tråkiga dagar

Tre timmars sömn= inte bara mörka ringar utan faktiska ikeakassar under ögonen. Men Lillgos som sovit i 11h var pigg kl 8 och då var det bara att gilla läget. Bad x 2, mat x 2 och efter det en kylig promenad. Skulle in på Bibblan och kolla lite saker, fick ett driftigt- rus på väg till affären, men det var så klart stängt. Jag hatar röda dagar!

jag igen (K)

var inte klar. får bli ännu ett klagobrev för att rensa tankarna. bloggen fungerar som mycket: berätta roliga anekdoter, klistra in bilder i, hålla kontakten genom och framförallt- skriva sånt man har i huvudet som man inte vet var man ska göra av. skönlitterärt eller ej.

kom hem från en två veckors lång och skön julhelg i skogarna. var lite sugen på att åka upp till huvudstaden ändå. kändes skönt att få hem Meja till vardagen, para ihop henne med hennes far, träffa vänner och fixa inför flytten. men redan efter forum började ångesten infinna sig och dagarna i transportsträckan räknas ned. efter några timmar satt jag vid datorn och tänkte ta en bild att lägga upp på bloggen (tar alltid i photobooth, eller vad heter den?). när jag fått upp programmet märker jag att bilderna på mig och min dotter är raderade och kvar finns bara bilder på huset manliga deltagare. förvisso även datorägaren men ändå. kunde inte mina super coola bilder med lustigahuset effekter fått ligga kvar? utraderad och trött grinade jag som en sill. patetisk- precis. men är man blödig så finns det inte så mycket man kan göra annat än att blöda tills det stoppar. eller stoppas. 

nåväl. listor är bra för själen. här kommer en klassisk "att göra lista" för den (något sånär) närmsta tiden:

* skriva poesi. japp, jag tror att det kan vara min grej. Alanis Morisette är inte bara låtskrivare utan också poet (en hårfin skillnad i vissa fall, jag vet!). inte så många som känner till det.

* gå en distanskurs i att skriva reportage. yes, jag ska öva så jag är laddad till nästa skolår.

* skriva en bok, men det kommer dröja.

* börja på medveten närvaro. javisst! det låter flummigt men bra för en sån som mig som alltid är någon annanstans. det ska vara bra för koncentrationen bla.a.

* bli grymmare på grammatik- jag är ett skämt!

* läsa mycket för Meja. berätta sagor & sjunga. jag vill att hon ska börja prata tidigt så hon kan säga vad det är hon vill på dagis sen.

* inte dricka någon alkohol. endast vid ytterst festliga tillfällen i så fall. jag tål ju faktiskt ingen alkohol alls, det bör vara ett tecken.

* få ihop en bildserie av mina "luffarbilder" till en fototidning. 

nu ska jag sova så jag orkar upp med Puttan i morgon. Adjö! 

~~~~~~~

När barnet susar i sin kammare och mörkret tätnat utanför fönstret och det ända ljud man hör är grannens sågande ovanför, är det lätt att känna att väggarna kryper inpå en. Försöker vara kreativ, försöker att inte vara destruktiv och desperat, men förvandlas ofrivilligt till en bitch utan självrespekt och distans. Min man, som inte längre är min man, har träffat en ny. Det vet jag egentligen inte om för det har jag snokat mig till. Det gör ont. Kanske inte för att han har en ny utan mer för att jag inte har samma förutsättningar att över huvudtaget träffa någon alls. Barnvagn i förorten är inte det ultimata för att binda nya band. Jag vill iofs inte binda några röda band, men gärna några gula, blå och gröna. Eller framförallt- känna att jag har samma förutsättningar. 

Men jag har lovat mig själv att inte bli en bitterfitta. Det är lättare sagt än gjort i min situation, men det ska gå. I augusti ska jag plugga mitt sista år, i mars ska jag o Meja flytta vilket är lika med en hållbarare ekonomisksituation med mindre risk för provokation och nostalgi. Ibland måste man bara ha lite flyt och trycka på de där knapparna som får folk att ge en lite mer än man är värd. Jag ska försöka. Men framförallt, nu ska jag resa på mina tonårsben, sträcka på min förhållandevis långa rygg och stå där. Jag vet ju att jag är bra!

P.s, det här var förmodligen ingen intressant läsning, men jag var tvungen att meddela någon att vinden har vänt.

Godnatt

Vintern är underbar!!

Det är så vackert ute jag blir nästan tårögd så fort jag kommer utanför dörrarna på jobbet.
Det är ju fasen att man inte får vara ledig en sådan här dag, jag hade önskat att jag kunde dra på mig mina tjockaste termobraller och en jätte varm jacka och bara vandrat runt i snön.

Idag när jag vaknade så höll solen på att gå upp och det va helt vitt ute när jag kollade på termometern så visade den 18 minus det är lycka för mig så otroligt mysigt.
Jag skulle helst vilja packa en picknik-korg fylld med ost-smörgåsar och varm oboy och vara ute hela dagen.

Jag ska försöka ta lite fina bilder ikväll trots att solen säkert gått ner när jag slutat jobba(lite bitter).

Dessutom tror jag att jag håller på att bli riktigt sjuk jag mår jätte illa och min mage är som en torktummlare kan det vara vinterkräksjukan månne??

Kram på er!!
//Linda




E..

..ftersom vi skriver så lite inom den här kategorin, tänkte jag nu göra en insats. Me, I and Dupree gick på 3:an igår. Två av huvudrollerna var (rätta mig om jag har fel) Kate Hudson och Owen Wilson. Lite av en triangeldrama- komedi. Riktigt överdriven, men faktiskt rätt rolig. Ibland är filmer, där man slipper vara i närheten av att tänka, fantastiskt bra.

Nu ska vi bada, sen får vi se vad som händer. Är det halvdag för jobbfolket idag? O röd dag imorgon eller? Lär mig aldrig.

P & K

Härlig söndagmorgon!

Uppe med tuppen och efter en promenad i det kalla men soliga vintervädret blev det frukost med Farmor. Myspys! Nu har Lillan tagit en fm- lur och jag ska börja läsa Stickans sista bok: Luftslottet som sprängdes.

Idag fyller Mejas pappa 25, då vi inte pratar nämnvärt skickar jag här en grattis hälsning: GRATTIS! Hoppas på en fin dag.



Dagens outfit är inte prålig utan jeans från 8:an o svart stickad leviströja som ett minne från en svunnen tid med bättre ekonomi. Söndagen till ära har jag givetvis inte duschat och tänker skitig och osminkad förbli.

Ha en bra dag!

Ljuvligt!

Underbar dag. Jag ska till mormor och äta nybakade bullar. Sen ska jag gå ut och gå med deras hund för det är så kallt och skönt ute.



 



 


Aldrig som man tänkt sig

Vad hade jag tänkt mig?

En trevlig kväll med mina vänner, alldelses för mycket vin, roliga spel och massa skitsnack. Avsluta med att åka in till stan och träffa lite nytt folk.

Hur blev det?

Inte som jag tänkt mig.



 


Förlåt!

Om någon undrar vem som skrev kommentaren till mitt inlägg nedan där jag visade en bild på mig själv så var det jag. Jag pallade inte trycket, ville boosta mitt ego lite. Men sen är jag så himla dålig på att ljuga att jag var tvungen att berätta för er. Jag ber om ursäkt, det ska inte upprepas.

En skamsen kram/anonym

Dagen allt-i-röran

Möte den 9/1 2003 Närvarande: Linda, Emma, Jonna, Ewe

* S gjort slut med miljonstrulet efteer att M gjort slut med S
* Svante hittade korken
* Stooor hemlighet
* EÅ, CK, TH, FE romantisk middag
* D, S, G inbrott
* Misshandel
* JR lägenhet flickvän? LAE
* G kompis J inte längre? Ny blond?
* B könssjukdom? Tjocka armar reaktion?
* SE-SP (HEMLIGT)
* Bullen och Jörgen kör bara bil
* Razzia av SÅ
* Slagsmål hos L (LÖST)
* Jonna tvivelaktiga historia
* D häktad? Ljug J? BALAL
* Tar djur
* S misshandlad (LÖST)
* JF och JS
* S giftorm sprutor med ormgift? (TAGNA)
* C ej knark LAEUP
* B salgsmål BALAL
* S ej bo kvar i Alvesta
* M vs AM
* I aldrig hemma Jonna bör dumpa
* E och T ovänner
* E tycker ej om oss
* CN ful och bov? Pengar?
* J ej bra socialen? Knark? Dagbok?
* D fel sällskap? LAJ
* J fisk
* J illaluktande dreads? Tagit ut (LÖST)
* H brutit näsben balders
* S, S? LAL
* SB och GJB? LALUS


Overandout

Finurlig...


...tycker jag är ett fint ord. Det var detta ord jag hade i åtanke när jag tog denna bild.

Jag ska snart till affären för att göra vissa inköp till kvällens tacos, jag har redan laddat upp med rödvin. Jag tror också att jag ska läsa igenom reglerna till Bet your Brain så vi kan spela det.

PS. Jag försökte plugga med det visade sig att kapitlet jag skulle läsa var på 60 sidor, vem begär att man ska läsa så mycket en fredag? Liknande argument hade jag innan jul då jag precis skulle påbörja samma kapitel. Det kommer förmodligen aldrig bli läst. Det handlar om nya metoder inom ekonomistyrning, smaskig läsning? Nja. DS

Idag skulle jag egentligen plugga...

...men det var så fint väder ute att Robin och jag bestämde oss för att gå ner till sjön och kolla hur tjock isen var istället.


Här är vi påväg, Robin har en kofot med sig för att kunna hugga hål i isen.


Såhär fint var det, hela sjön var frusen. Vi såg till och med skridskoåkare.


Det var många som hade varit ute och åkt.


Robin hackade.


Och mätte (åtta centimeter tjock var den)


Jag tittade på och gjorde ingenting... 


...vilket leddde till att jag började frysa så vi fick gå hem igen.

Nu ska jag elda.

Kram

Happy New Year


Linda gjorde charader, har föreställde hon en blomma.


På den här bilden spexar vi bara=).


I väntan på raketerna


Säkerhetsåtgärd under raketuppskjutning
 
   
Gott nytt år!


RSS 2.0